Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

θεατρο καρολος κουν αδαμαντια

Σε αυτό διαπιστώθηκε σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη, περαιτέρω σκλήρυνση των Γερμανικών θέσεων.


εθνικο κεντρο δημοσιασ διοικησησ διευθυνση

Ειδικότερα, το Βερολίνο επιμένει σε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για να αποδεχθεί ελάφρυνση του χρέους. Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Γερμανίας ζητεί κάθε φορά που ενεργοποιούνται τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, αυτά να εγκρίνονται από τη Bundestag.


Στη συνεδρίαση συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος διαμήνυσε πως αυτοί οι όροι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από το Ταμείο και προειδοποίησε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup, ειδάλλως δεν θα μένει χρόνος ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος.



μαγουλο στα αρχαια
θεατρο καρολος κουν αδαμαντια

λουιζα σταγονες παρενεργειες

Ωστόσο, ήδη τα πρώτα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την εκκαθάριση των δηλώσεων δείχνουν πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά «καίνε» και πως τα γνωστά υποζύγια, ήτοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα βρεθούν για ακόμη μια χρονιά αντιμέτωποι με μεγάλες επιβαρύνσεις.


η χημικη διαιτα των 7 ημερων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 26 ημέρες μετά την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί στο Taxisnet 657.379 δηλώσεις Ε1 και έχουν εκκαθαριστεί 653.231, ενώ έχουν υποβληθεί και 262.942 δηλώσεις Ε2 και 52.369 δηλώσεις Ε3.


Από τις 653.231 εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 361.112 δηλώσεις είναι μηδενικές (το 55,28% του συνόλου), οι 206.202 είναι χρεωστικές (το 31,57% του συνόλου) και οι 85.917 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 13,15% του συνόλου).


υδρα με συμβατικο πλοιο

Οι χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 131 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 638 ευρώ ανά φορολογούμενο. Οι πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 25,2 εκατ. ευρώ ή 293 ευρώ ανά φορολογούμενο.


λουιζα σταγονες παρενεργειες

Να σημειωθεί πως τα φορολογικά έσοδα που πρέπει να εισπράξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφέτος ανέρχονται στα 48,1 δισ. ευρώ. Συνολικά από άμεσους φόρους η ΑΑΔΕ πρέπει να εισπράξει 20,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,3 δισ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και τα 3,3 δισ. ευρώ από τους φόρους στη περιουσία.


Από τους έμμεσους φόρους η εφορία καλείται να εισπράξει 27,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ και τα 9,7 δισ. ευρώ από τους φόρους κατανάλωσης. Πέραν των 48,1 δισ. ευρώ που θα πρέπει να εισπραχτούν από άμεσους και εμμέσους φόρους η ΑΑΔΕ καλείται να εισπράξει 3,9 δισ. ευρώ από λοιπά μη φορολογικά έσοδα.


κέντρο ευρωπαϊκής τεκμηρίωσης

Από την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών που κτίζουν το αφορολόγητο όριο αλλά όχι από τη συλλογή αποδείξεων εξαιρούνται οι συνταξιούχοι 70 ετών και άνω, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της ΕΕ ή του ΕΟΧ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.


Για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν δαπάνες για αγορές αγαθών ή λήψη παροχής υπηρεσιών ανάλογα με το εισόδημά τους. Το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων που θα έπρεπε να είχαν συγκεντρώσει πέρυσι ανάλογα με το εισόδημά τους προσδιορίζεται με την εξής προοδευτική κλίμακα: 10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ και 20% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω, με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.


Στην περίπτωση αυτή, μετράνε τόσο οι χάρτινες όσο και οι ηλεκτρονικές αποδείξεις. Αν δεν έχουν καλύψει το απαιτούμενο ποσό, τότε θα πληρώσουν φόρο 22% για το ποσό των αποδείξεων που θα λείπει.


κέντρο ευρωπαϊκής τεκμηρίωσης

(α+β)^ν

Να σημειωθεί πως οι πληρωμές με πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα που πραγματοποίησαν το 2017 οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες αποτελούν φέτος το κλειδί που θα χρησιμοποιήσουν για να κλειδώσουν την έκπτωση φόρου 1.900 - 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο 8.636 - 9.550 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και θα πληρώσουν λιγότερο φόρο.


μυθιστορηματα παθους

Έτσι, στους κωδικούς 049-059 του εντύπου Ε1 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γράψουν το συνολικό ποσό των δαπανών που πραγματοποίησαν στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως ενδεικτικά κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες (prepaid card)), μέσω λογαριασμού πληρωμών παρόχων υπηρεσιών πληρωμών (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e - banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet), κ. λπ.


παιδιατρικο εφημερια

Χθες τόσο σε επίπεδο επικεφαλής, όσο και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων έκλεισαν πολλά από τα θέματα που έχρηζαν διευκρινίσεων και για τις σημερινές συζητήσεις απομένουν ελάχιστα θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν και τα οποία κυρίως έχουν να κάνουν με τον επανυπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, την προσφυγή στη διαιτησία, τις αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Ειδικά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο έκλεισε αργά χθες το βράδυ τις συζητήσεις κυβέρνησης και θεσμών, το βάρος πέφτει στο ποια θα είναι η δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2018 που θα μεταφερθεί στο 2019. Πρόκειται για το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος για εφέτος.


Το ποσό αυτό πρέπει να υπολογιστεί διότι θα βοηθήσει τις παραδοχές για το 2019, χρονιά που εκτός από τις μειώσεις στις συντάξεις θα ενεργοποιηθούν και τα λεγόμενα «αντίμετρα».


παιδιατρικο εφημερια

Ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους και επιβάρυνση 1,99 δισ. ευρώ από τα «αντίμετρα» που περιλαμβάνουν την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων (190 εκατ. ευρώ), τη δημιουργία νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης (140 εκατ. ευρώ), τον ανασχεδιασμό των οικογενειακών επιδομάτων (260 εκατ. ευρώ) και την επιδότηση ενοικίου (600 εκατ. ευρώ). Επίσης προβλέπονται 300 εκατ. ευρώ για την αύξηση της επενδυτικής δαπάνης, 260 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης του ΟΑΕΔ και 240 εκατ. ευρώ για τη μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα.


αθροιστικη δημοκρατια

μαριποζα η ταινια

Δεδομένου ότι όλο το πακέτο των αντιμέτρων τελεί υπό την αίρεση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, κάτι που οι θεσμοί θεωρούν πως θα συμβεί, για το λόγο αυτό εξετάζονται λεπτομερώς οι παραδοχές για τη δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2018.


που εχει βεροπουλο στη θεσσαλονικη

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν ανακοινώσει και τις επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018:


μουσειο της ακροπολης εισιτηριο

Σύμφωνα με αυτό οι κληρώσεις θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες:


που εχει βεροπουλο στη θεσσαλονικη

φραουλες συντηρηση


  • Φορολοταρία Απριλίου, 29 Μαΐου 2018.

  • Φορολοταρία Μαίου, 28 Ιουνίου 2018.

  • Φορολοταρία Ιουνίου, 26 Ιουλίου 2018.

  • Φορολοταρία Ιουλίου, 28 Αυγούστου 2018.

  • Φορολοταρία Αυγούστου, 27 Σεπτεμβρίου 2018.

  • Φορολοταρία Σεπτεμβρίου, 25 Οκτωβρίου 2018.

  • Φορολοταρία Οκτωβρίου, 29 Νοεμβρίου 2018.

  • Φορολοταρία Νοεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου 2018.


Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.


Οι φορολογούμενοι που κερδίζουν, λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Εν συνεχεία τα ποσά πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο Taxisnet.


οκ σουπερ μαρκετ κερατσινι

Η οργανική κερδοφορία στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών (-6,6% σε τριμηνιαία βάση) και τη σημαντική αποκλιμάκωση του κόστους πιστωτικού κινδύνου (-83 μονάδες βάσης σε τριμηνιαία βάση).


Στην Ελλάδα, τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε 269 εκατ. (-11,2% σε τριμηνιαία βάση), αντανακλώντας την αρνητική επίπτωση από την εφαρμογή του ΔΠΧΠ 9, τις αναδιαρθρώσεις δανείων, καθώς και τη συνεχιζόμενη απομόχλευση του χαρτοφυλακίου Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας.


οκ σουπερ μαρκετ κερατσινι

αγγελιες εφημεριδων καλαματας

Τα εγχώρια καθαρά έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν σε 57 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018 (-5% σε τριμηνιαία βάση), λόγω εποχικότητας. Σε σχέση με το Α' τρίμηνο του 2017, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 4,8% σε ετήσια βάση.


Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 36,% σε τριμηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν σε 121 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018, οδηγώντας την Τράπεζα σε οργανική κερδοφορία (14 εκατ. ευρώ).


πως να φερω αυτοκινητο απο εξωτερικο

Επίσης ανακοίνωσε κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 10 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018 στην Ελλάδα έναντι ζημιών ύψους 55 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.


Σε δηλώσεις του ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου Παύλος Μυλωνάς αναφέρει ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2018 σηματοδοτούν την επιστροφή της Εθνικής Τράπεζας στην οργανική κερδοφορία, κεφαλαιοποιώντας στον ισχυρό ισολογισμό και την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας.


Αναφορικά με τις επιδόσεις της τράπεζας σε επίπεδο κερδοφορίας, η ΕΤΕ κατέγραψε οργανικά κέρδη ύψους 26 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας τη σημαντική αποκλιμάκωση του κόστους πιστωτικού κινδύνου, μετά τη συντηρητική πολιτική προβλέψεων και την εφαρμογή του ΔΠΧΠ. Το κόστος πιστωτικού κινδύνου αναμένεται να παραμείνει στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου για το 2018. Οι πρωτοβουλίες εξορθολογισμού του κόστους και η βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες θα αντισταθμίσουν τη μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους. Ως αποτέλεσμα, η Εθνική Τράπεζα αναμένει να συνεχίσει παράγει θετική κερδοφορία για το υπόλοιπο του έτους, τονίζει ο Παύλος Μυλωνάς.


Η ρευστότητα της Τράπεζας συνιστά ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς η ΕΤΕ παραμένει η μοναδική Ελληνική Τράπεζα που αποδεσμεύτηκε από τον ELA, ενώ η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ αντανακλά αποκλειστικά το πρόγραμμα στοχευμένων συναλλαγών μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης.. Με δείκτη δάνεια προς καταθέσεις μόλις στο 75% στην Ελλάδα, η ΕΤΕ παραμένει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ισχυροποίησης της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας κυρίως στη χρηματοδότηση υγιών επιχειρήσεων, προσθέτει ο κ. Μυλωνάς.


Αναφορικά με την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, η Εθνική Τράπεζα κατόρθωσε να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, διατηρώντας παράλληλα το υψηλότερο ποσοστό κάλυψης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων του εγχώριου τραπεζικού κλάδου στο 60%. Η υπεραπόδοση της τάξεως των 0,9 δισεκ. ευρώ. έναντι του στόχου για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη πώληση χαρτοφυλακίου δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, θέτει τις βάσεις όχι μόνο για την επίτευξη του στόχου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για το 2018 νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά και για τη διατήρηση ενός σημαντικού αποθέματος για το 2019, τονίζει ο Π. Μυλωνάς. Και προσθέτει: Τα υψηλά ποσοστά κάλυψης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων παρέχουν στην ΕΤΕ ευελιξία στην υλοποίηση της στρατηγικής μείωσης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.


Από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε σε 16,5%, μη ενσωματώνοντας τη θετική επίπτωση από τις εναπομείνασες ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης, με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και διαφόρων θυγατρικών στη ΝΑ Ευρώπη, να αναμένεται να συμφωνηθεί εντός του β' εξαμήνου του 2018.


επισημη μεταφραση υπουργειου εξωτερικων

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με χαιρετισμό η Βασιλική Γώγου από το γραφείου του Προέδρου της ΕΕΤΤ και ο Κώστας Χανιώτης, Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ.


Κατά την έναρξη της 1ης ενότητας με τίτλο «Transforming the User Experience», ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ, Γιώργος Στεφανόπουλος, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους τα δίκτυα νέας γενιάς θα συνδράμουν καταλυτικά στην ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και της κοινωνίας. Για το πως η WIND Vision αλλάζει την εμπειρία του χρήστη, μας μίλησε ο επικεφαλής της συνδρομητικής τηλεόρασης της εταιρείας, Βασίλης Δεληκούρας, ενώ ο εμπορικός διευθυντής της Yuboto, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, κατέδειξε τα «κακώς κείμενα» της λανθασμένης εφαρμογής του GDPR. Μια εξαιρετικά καινοτόμα προσέγγιση στον τόπο πληρωμών και στο customer loyalty, παρουσίασε ο Βαγγέλης Καραλής, Διευθύνων Σύμβουλος της QIVOS, ενώ ο Θώμας Χαρίσης, Digital Marketing Manager της Paloservices, παρουσίασε την πλατφόρμα Palo News Digest, η οποία αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι σε θέση να εξάγει περιλήψεις ειδήσεων σε πολλές γλώσσες. Ο Ιωάννης Γαλάνης, υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος του Οργανισμού Science Technologies κατέδειξε τη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στο Wellness, ενώ την πρώτη ενότητα έκλεισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής - Γιανναράκης, παρουσιάζοντας αφενός την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα «Η Ελλάδα στην Ψηφιακή Εποχή», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ Research, αφετέρου έδωσε το στίγμα της διευρυμένης ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.


παιχνιδια για κοριτσια πριγκιπισσες

ονειρουπολη μπαλαρινα

Ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη, WITSA, ανοίγοντας τη δεύτερη ενότητα, παρουσίασε τις τάσεις στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας. Κατόπιν, το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της Upcom, Κώστας Φλώκος, μιλώντας για τη σημασία των εφαρμογών για έξυπνα κινητά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Managing Director της Candi, Μάνος Πέπης, παρουσίασε τα στοιχεία που θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τις mobile εφαρμογές του μέλλοντος και ο Γιάννης Λαγογιάννης, Business Development Manager της Mobotix για την ΝΑ Ευρώπη και το Ισραήλ, σε μια ανατρεπτική παρουσίαση, μας κάλεσε να «βγούμε» από τη βολή μας και να «συμμορφωθούμε» έγκαιρα με τις απαιτήσεις τόσο των τεχνολογικών εξελίξεων, όσο και του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR). Οι Νίκος Σκαρλάτος της PARKGENE και Τάσος Φλάμπουρας της PARKGURU, παρουσίασαν από κοινού τον συνδυασμό έξυπνων εφαρμογών με το blockchain που αλλάζει ριζικά την εμπειρία του χρήστη. Οι καθηγητές Σπυρίδων Νομικός και Ρωσσέτος Μετζητάκος, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα της χρήση smartphones για τους καταναλωτές, με τις μεθόδους ευφυούς συσκευασίας των προϊόντων και των τροφίμων. Τέλος, ο Κάρολος Τσιλιγκιριάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Greek Internet Marketing, μίλησε για τον αντίκτυπο της εφαρμογής του GDPR στις mobile εφαρμογές και στο marketing.


Η 3η ενότητα του συνεδρίου με τίτλο «Next-Gen Mobile Ecosystem» ήταν αφιερωμένη στα δίκτυα νέας γενιάς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έτσι, ο Δρ. Ιωάννης Τόμκος, Διευθυντής Ερευνών Δικτύων Νέας Γενιάς στο AIT, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη δικτύων 5G και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν για το οικοσύστημα, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της InCITES, Γιάννης Νεοκοσμίδης, αναφέρθηκε στα μυστικά μιας επιτυχημένης στρατηγικής για το 5G. Κλείνοντας την 3η ενότητα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Office Line, Παναγιώτης Κουρής, έκανε λόγο για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα που «ανεβαίνει» στο cloud και γίνεται εξ’ ολοκλήρου mobile.


επισημη μεταφραση υπουργειου εξωτερικων

Στην τέταρτη και καταληκτική ενότητα του συνεδρίου με τίτλο «Smart Cities, Intelligent Societies!», ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer του Δήμου Αθηναίων, μας εξήγησε τι «δεν» είναι έξυπνη πόλη, ενώ η Accenture δια στόματος Θανάση Καρούσου, Management Consulting Manager της εταιρείας, αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό των πόλεων σε «smart». Ο Κύρος Ριζούλης, Access Control Network Deputy Director της Cosmote, ανέπτυξε το πως το Internet of Things και τα έξυπνα δίκτυα συντελούν στην αναβάθμιση των πόλεων σε… ευφυείς. Ο Μάνος Μακρομάλλης, COO της PARKGURU αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των big data και του IoT, προκειμένου η χρήση εφαρμογών να δώσει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης. Στην οπτική της Huawei Technologies για τον δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναφέρθηκε ο Γιάννης Λιάπης, IT Solutions Sales Manager της εταιρείας, ενώ ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Fasmetrics, παρουσίασε IoT λύσεις για τους παρόχους, μέσω ενός εξαιρετικού case study στον κλάδο της Ναυτιλίας. Στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, ο Μάνθος Παπαματθαίου, Senior Product Marketing Engineer της Intracom Telecom, παρουσίασε την ολιστική προσέγγιση στην εφαρμογή βιώσιμων έξυπνων εφαρμογών.


Στο πλαίσιο και του φετινού Συνεδρίου, παρουσιάστηκε σε παράλληλη ενότητα το πρόγραμμα Invent ICT, μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ. νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, το οποίο σχεδίασαν και υλοποιούν με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) που σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και μίας νέας γενιάς τεχνολογικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία νέων & βιώσιμων επιχειρήσεων.


Παράλληλα, μια σειρά θεματικών workshops που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους εισηγητές και επαγγελματίες του χώρου, κάλυψαν εξειδικευμένες πτυχές του App Development, του Mobile Marketing, κ. α., προσφέροντας μία χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, απονεμήθηκαν τα Mobile & Connected Awards, που διοργανώνονται με την αρωγή του MyPhone.gr (www.myphone.gr) του μεγαλύτερου ελληνικού forum για κινητές συσκευές στην Ελλάδα, κι έχουν στόχο την επιβράβευση των καλύτερων mobile συσκευών της χρονιάς, αλλά και των καλύτερων εφαρμογών , mobile business και IoT υλοποιήσεων.


Στο Συνέδριο Mobile Connected World, συμμετείχαν και φέτος στελέχη της αγοράς Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, κατασκευαστές κινητών συσκευών, τεχνολογικού εξοπλισμού και ασύρματων υποδομών, εταιρείες ανάπτυξης επιχειρηματικού λογισμικού, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επενδυτές τεχνολογικής κατεύθυνσης, web και app developers, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.


Το συνέδριο έθεσαν υπό την αιγίδα τους οι ΕΕΤΤ, ΕΕΚΤ, ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕΕ, ΕΜηΠΕΕ και HePIS.


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το συνέδριο και τις επιμέρους ενότητες, επισκεφθείτε το www.mwc.gr


χαρμα - βιοκοτ αε

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των εντασσόμενων - πλην ΟΓΑ - στον ΕΦΚΑ οργανισμών κύριας ασφάλισης, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει, πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, ως εξής:


χαρμα - βιοκοτ αε

Προϋποθέσεις χορήγησης του ΕΚΑΣ


Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:


α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2019, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.


μακης σεβιλογλου γλυκο μεθυσι

παξιμαδια το μαννα τιμη

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημά τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.720 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.


γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου, να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.


δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ.


ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα 643 ευρώ.


στ. Τα παραπάνω ποσά των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2017 και, για το λόγο αυτό, για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ για το έτος 2019 εξετάζεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.


Ποσά επιδόματος ΕΚΑΣ


Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ποσού 12 ευρώ, μηνιαίως.


οικοσ νυφικων λιλιαν λαρισα

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η «Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης» είναι μία ανεξάρτητη μονάδα που συγκροτήθηκε το 1989 και εξυπηρετείται γραμματειακά από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Είναι ο φορέας από τον οποίον προέρχονται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


λουκοπουλου φαρμακειο ελευσινα

Σκοπός της FATF, είναι αφενός η καθιέρωση διεθνών προτύπων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αφετέρου η των προτύπων από τα κράτη – μέλη. Στη βάση αυτή η FATF ελέγχει και αξιολογεί την εφαρμογή των προτύπων σε διεθνές επίπεδο και κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με τις επιδόσεις τους.


Η χώρα μας από το 2011 είναι στην «πρώτη κατηγορία» της FATF, δεδομένου ότι εφαρμόζει τα διεθνή πρότυπα της με συνέπεια και καταγράφει θετικές επιδόσεις στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


οικοσ νυφικων λιλιαν λαρισα

παναγια διασωζουσα πατμος

Προκειμένου να διασφαλίσει ότι στην αξιολόγηση του Οκτωβρίου η Ελλάδα θα είναι επαρκώς προετοιμασμένη, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη συγκρότηση πολυμελούς ομάδας εργασίας που θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η χώρα μας να αποσπάσει μια ακόμη θετική βαθμολογία από τη FATF.


Η 22μελής ομάδα εργασίας που απαρτίζεται από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, από στελέχη της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, του ΣΔΟΕ, της ΑΑΔΕ, της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΕΛΤΕ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, του ΚΕΜΕΑ, της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχει ως συντονιστής τον Ευστάθιο Τσίρμπα, Διευθυντή της Α΄ Μονάδας της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.


Βασικό έργο της ομάδας εργασίας είναι η προετοιμασία των εμπλεκομένων φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για την αξιολόγηση της FATF, η κατάρτιση στην αγγλική γλώσσα, η επεξεργασία, η ομογενοποίηση, η επιμέλεια και ο έλεγχος των δελτίων τεχνικής συμμόρφωσης και των δελτίων αποτελεσματικότητας ανά φορέα και η παροχή συνδρομής στους φορείς για την έγκαιρη αποστολή των απαντήσεων στους αξιολογητές.


να περνας καλα στα γερμανικα

Μετά από εννέα περίπου ώρες διαβουλεύσεων και διαφωνιών, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν τελικά σε συμφωνία που προβλέπει επέκταση των ωριμάνσεων στα δάνεια του ΕFSF κατά 10 χρόνια περίοδο χάριτος 10 ετών και δόση 15 δισ. ευρώ.


Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο με «μαξιλάρι» ασφαλείας 24,1 δισ. ευρώ για τους επόμενους 22 μήνες.


Όπως τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν το Eurogroup, η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 αλλά και εκτιμώμενα πλεονάσματα ύψους 2,2%, κατά μέσο όρο, από το 2023 έως το 2060.


τα φυλα στη λογοτεχνια στελλα βιολαντη

συνεχεια ελληνικου εθνους


Δήλωση του #Eurogroup για την Ελλάδα | #Eurogroup #statement on #Greecehttps://t.co/0DvgciX8b4 pic.twitter.com/93FbDrqKPW


να περνας καλα στα γερμανικα
— Ευρωπαϊκή Επιτροπή ?? (@EEAthina) June 21, 2018

αστεια χριστουγεννιατικα μηνυματα

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των εντασσόμενων - πλην ΟΓΑ - στον ΕΦΚΑ οργανισμών κύριας ασφάλισης, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει, πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, ως εξής:


Προϋποθέσεις χορήγησης του ΕΚΑΣ


Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:


α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2019, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.


β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημά τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.720 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.


αστεια χριστουγεννιατικα μηνυματα

youtube ω γλυκυ μου εαρ

κατασχεση απο οαεε

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου, να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.


δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ.


ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα 643 ευρώ.


στ. Τα παραπάνω ποσά των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2017 και, για το λόγο αυτό, για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ για το έτος 2019 εξετάζεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.


Ποσά επιδόματος ΕΚΑΣ


Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ποσού 12 ευρώ, μηνιαίως.


εναρξη επαγγελματος συγγραφεα

Παρά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου οι τιμές των καυσίμων στην ελληνική επικράτεια αυξάνονται.


ιγνατιου τροικα βιβλιο

Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων και τις τιμοληψίες της 26ης Ιουνίου, ότι η απλή αμόλυβδη όχι μόνο έφτασε αλλά έσπασε και τον πήχη των 2 ευρώ το λίτρο. Στους Φούρνους της Ικαρίας πωλείται προς 2,021 ευρώ το λίτρο, ενώ στον Άγιο Κήρυκο είναι ακριβώς στο όριο των 2 ευρώ το λίτρο. Την ίδια στιγμή η μέση τιμή του Νομού Σάμου αποτυπώνεται στα 1,815 ευρώ.


επιπλα τραπεζαριες

Στην Πάτμο η αμόλυβδη αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο και πωλείται ακόμη και προς 1,997 ευρώ, όταν η μέση τιμή στα Δωδεκάνησα καταγράφεται στα 1,774 ευρώ το λίτρο. Εκτός από τους Νομούς Σάμου και Δωδεκανήσου και οι κάτοικοι και παραθεριστές των Κυκλάδων αντικρίζουν την αμόλυβδη με τα κιάλια... Οι τιμές της είναι κυριολεκτικά μία ανάσα πριν από το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο. Συγκεκριμένα, στη Φολέγανδρο πωλείται ακόμη και προς 1,995 ευρώ το λίτρο. Στην Αμοργό και την Ανάφη είναι σκαρφαλωμένη στα 1,99 ευρώ. Στην Άνδρο και για την ακρίβεια στο Γαύριο, το Παρατηρητήριο δείχνει την τιμή στα 1,989 ευρώ, στη Μήλο στα 1,985, στη Σχοινούσα στα 1,98 ευρώ το λίτρο και τη Σαντορίνη στα 1,971 ευρώ.




εναρξη επαγγελματος συγγραφεα

τριανταφυλλίδης ονλάιν

Σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.


Οι φορολογούμενοι που κερδίζουν, λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Εν συνεχεία τα ποσά πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο Taxisnet.


φωτογραφιες γκαρφιλντ

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.


τριανταφυλλίδης ονλάιν

αντ1 νομαντς

Αναλυτικότερα:



  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.


Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.


Κάθε φορολογούμενος μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο aade.gr. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί ήδη να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μετέχει στη κλήρωση.


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

χειροτερα ελενη χατζιδου lyrics

Μια πιθανή αποχώρηση των Χριστιανοκοινωνιστών από την γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές, κάτι που οι αγορές δεν επιθυμούν διότι υπάρχει ο φόβος ενίσχυσης των κομμάτων της ακροδεξιάς.


χειροτερα ελενη χατζιδου lyrics

μισθοί ερευνητών

Δεδομένης της ιταλικής εμπειρίας και της μεγάλης αβεβαιότητας που προκλήθηκε στις αγορές αφενός με τη συγκρότηση κυβέρνησης από τα λαϊκιστικά κόμματα, αφετέρου από τις επιλογές αμφιλεγόμενων προσώπων και πολιτικών, μια επανάληψη της ίδιας κατάστασης στη Γερμανία είναι κάτι που οι αγορές δεν θέλουν να δουν.


Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν θέλει να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν υψηλότερα τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων και συνακόλουθα των ελληνικών χρεογράφων, σε μια περίοδο που προετοιμάζεται για την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης και θέλει να κάνει επιλεκτικές εκδόσεις ομολόγων μεσοπρόθεσμης διάρκειας.


σίσκοσ οδοντίατροσ

Πρέπει να σημειωθεί πως το ελληνικό δεκαετές ομόλογο έχει σήμερα απόδοση 3,95%, ήτοι 365 μονάδες βάσης υψηλότερα από το γερμανικό δεκαετές ομόλογο και 127 μονάδες βάσης υψηλότερα από το ιταλικό δεκαετές ομόλογο. Εάν για παράδειγμα η απόδοση του γερμανικού ομολόγου από το 0,30% που είναι σήμερα οδηγούταν στο 0,80%, που είναι τα υψηλά του τίτλου μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο, αυτό θα είχε ως συνέπεια το ελληνικό δεκαετές να πάει στο 4,45%, επίπεδα που το κόστος δανεισμού θεωρείται ακριβό.


Ήδη, το γεγονός ότι η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί στο 2,68% προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα διότι το risk premium - δηλαδή το πρόσθετο ποσοστό αναμενόμενης απόδοσης που χρειάζεται ένας επενδυτής για να πεισθεί να αναλάβει πιο επισφαλείς επενδύσεις - παραμένει υψηλό για το ελληνικό χρέος.


αποκρυπτογραφηση αρχειων

Η αρχή γίνεται αύριο με την καταβολή των εισφορών του Μαΐου, ενώ την τελευταία ημέρα του Ιουλίου οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ του δεύτερου τριμήνου του έτους, τις εισφορές του Ιουνίου και την τρίτη δόση των αναδρομικών για τις εισφορές του 2017 που επανυπολογίστηκαν.


αδεια συντηρησης καυστηρων

Τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ως το τέλος του μήνα υπερβαίνουν ακόμα και τα εισοδήματα δύο μηνών. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας με καθαρό μηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ θα πρέπει ως το τέλος του μήνα να πληρώσει τις εισφορές του Μαΐου, ύψους 413,25 ευρώ, το ΦΠΑ του δεύτερου τριμήνου, ο οποίος ανέρχεται σε 1.440 ευρώ, τις εισφορές του Ιουνίου, 413,25 ευρώ, την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ύψους 1.056 ευρώ, αλλά και τη τρίτη δόση των αναδρομικών εισφορών του 2017, ύψους 200 ευρώ.


Έτσι, ο συνολικός λογαριασμός για τον συγκεκριμένο φορολογούμενο φθάνει τις 3.522,50 ευρώ, ποσό που αγγίζει το καθαρό εισόδημα τριών μηνών. Και αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε μόλις έναν μήνα.


ειδικοτητα φυσιατρος

Μάλιστα από τον Σεπτέμβριο ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα βρεθούν σε ακόμα πιο ασφυκτικό κλοιό. Τότε θα έρθει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για να προστεθεί στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Ο φόρος των ακινήτων θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο λογαριασμός θα είναι φουσκωμένος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προκύπτει περισσότερος φόρος σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η επιβάρυνση θα υπερβαίνει ακόμα και τα 200 ευρώ.


αποκρυπτογραφηση αρχειων

σωματειο ερμησ ρακοσυλλεκτεσ

Το συγκεκριμένο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών ανοίγει ένα κύκλο επαφών με την επενδυτική κοινότητα που έχει ως σκοπό να επικοινωνήσει το πνεύμα των αποφάσεων του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, αλλά και να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη μετά το Μνημόνιο εποχή.


Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει διαρκείς συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με επενδυτές με στόχο να καταστήσει απολύτως σαφή τα όσα αποφάσισε η Ευρωομάδα.


μπιζου online

επεσε απο την ακροπολη με την ελληνικη σημαια

Προς το σκοπό αυτό άλλωστε το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε και ανάλυση που παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για την βιωσιμότητα του χρέους έως το 2032, αλλά και ως το 2060 σύμφωνα με τις οποίες οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος παραμένουν σ’ όλο αυτό το διάστημα χαμηλότερα του 20% του ΑΕΠ.


σωματειο ερμησ ρακοσυλλεκτεσ

δευαμβ διευθυνση

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 744,41μονάδες, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,20%.


δευαμβ διευθυνση

αγροτικες επιδοτησεις υπολοιπο

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 751,13 μονάδες (+0,70%) και κατώτερη τιμή στις 741,61 μονάδες (-0,58%)


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 21,243 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.349.490 μετοχές.


τελευταια ομιλια βενιζελου

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,25%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil(+2,63% στα 17,960 ευρώ), της Τιτάν (+1,68% στα 21,200 ευρώ), του ΟΠΑΠ (+1,51% στα 9,440 ευρώ) και της Εθνικής (+1,43% στα 0,2694 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος(-1,65% στα 8,320 ευρώ), της Σαράντης(-1,62% στα 7,280 ευρώ), της Jumbo(-1,435 στα 13,740 ευρώ), της Aegean Airlines(-1,37% στα 7,930 ευρώ) και του ΟΤΕ (-1,26% στα 10,200 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου(+1,55%) και των Κατασκευών(+1,20%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου(-3,72%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,37%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η MIG διακινώντας 3.623.758 και 2.582.010 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 3,281 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 2,568 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 42 μετοχές, 67 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ+29,88%, Νηρεύς+25,97%, SATO+20,00% και Επίλεκτος+9,93%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εκδόσεις Λιβάνη -19,23%, Fieratex-17,67%, Forthnet-11,63% και Δομική Κρήτης -10,74%.


υποχρεοσ κεπυο

Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου αξιολογήθηκε με βάση το EBEN RME Model που περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης στους τομείς της επιχειρηματικής ηθικής και εταιρικής υπευθυνότητας και έλαβε μετά από επιτυχημένη τεκμηρίωση της πλήρωσής τους, ειδική πιστοποίηση.


ουζερί τσιτσάνης βικιπαίδεια

Το EBEN RME Model αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιήσιμο μοντέλο επιχειρηματικής ηθικής και έχει επιλεχθεί, ως ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα επιχειρηματικής αριστείας για τη διαμόρφωση του δείκτη DEX του γερμανικού χρηματιστηρίου.


υποχρεοσ κεπυο

κουπονι για public

Στη διοργάνωση βραβεύτηκαν και έλαβαν πιστοποίηση συνολικά 15 εταιρείες, εκ των οποίων η ΕΥΔΑΠ είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία δημοσίου που λαμβάνει διάκριση.


IMG 4246
Α. Γκορτζής, Πρόεδρος EBEN GR, Μ. Λιακοπούλου, Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου ΕΥΔΑΠ


προμηθεως εκαλη

Το Συμπληρωματικό Μνημόνιο θα παραπέμπει στις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις μετά τη λήξη του προγράμματος, θα περιγράφει την τριμηνιαία επιτήρηση από τους θεσμούς και ζητήματα σχετικά με την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων που έχει το Ευρωσύστημα.


Οι ειδικές δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της συνέχειας και της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ESM σχετίζονται με τα δημοσιονομικά, την κοινωνική πρόνοια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την αγορά εργασίας και προϊόντων, τη δημοσια διοίκηση και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ειδικότερα:


προμηθεως εκαλη

-Η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της θα επιτύχει έως το 2022 ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στη βάση των μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM. Για το σκοπό αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές και την σύνδεση όλων των φόρων και του ΕΝΦΙΑ με τις αγοραίες τιμές έως τα μέσα του 2020, την στελέχωση της ΑΑΔΕ με 13.322 υπαλλήλους έως τα μέσα του 2021, θα λάβει μέτρα για τη μη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών και θα ολοκληρώσει το Λογιστικό Σχέδιο για την κεντρική διοίκηση.


δρομοι στον τζουρα

φωτεινη βελεσιωτου στα χανια

-Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, σε στενή συνεργασία με την τεχνική βοήθεια που παρέχεται από την Κομισιόν. Στη βάση αυτή θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη του συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ιδίως με το άνοιγμα τουλάχιστον 240 κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέχρι τα τέλη του 2020. Παράλληλα, η Ελλάδα θα αλλάξει τον τρόπο προσδιορισμού της αναπηρίας μέχρι τα μέσα του 2019, θα επανεξετάσει το σύστημα επιδοτήσεων για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


-Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην αποκατάσταση της υγείας του τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας τη συνεχή αποτελεσματικότητα του σχετικού νομικού πλαισίου. Στη βάση αυτή θα εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να προωθηθεί η εφαρμογή του Νόμου Κατσέλη μέχρι τα τέλη του 2021. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει πως το ΤΧΣ θα αναπτύξει μέχρι το τέλος του 2018 μια στρατηγική εξόδου για την πώληση των μεριδίων του στις συστημικές τράπεζες, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα συνεχίσει την χαλάρωση των capital controls σύμφωνα με τον δημοσιευμένο οδικό χάρτη.


-Όσον αφορά στην αγορά εργασίας, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα μέσω ετήσιας αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4172/2013. Επίσης, η υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την αδήλωτη εργασία θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019.


-Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο του κτηματολογίου επικυρώνοντας το σύνολο των κτηματολογικών χαρτών και δασικών χαρτών μέχρι τα μέσα του 2021.


-Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018 η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της κοινής αξιολόγησης του συστήματος δημοπρασιών NOME θα εφαρμοστούν μέχρι τα τέλη του 2019.


-Η κυβέρνηση στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να προχωρήσει στην αξιοποίηση των ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Μαρίνα του Αλίμου, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, να μεταφέρει το ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ΕΤΑΔ.


-Στο μέτωπο του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκηση η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στο διορισμό γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών στα υπουργεία, να προχωρήσει στον τρίτο γύρο αξιολόγησης και κινητικότητας στο Δημόσιο και να εισάγει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που θα διασυνδεθεί με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.


χιονάνθρωπος πατρον

Όσοι δεν υποβάλλουν τη δήλωσή τους αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.


Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος είναι τα εξής:


izzy αρτοπαρασκευαστης συνταγες

- 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία


- 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία


χιονάνθρωπος πατρον

ονειροκριτης συνοδηγος αυτοκινητου

- 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία


Σημειώνεται, ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 0,73%.


- Εάν το αποτέλεσμα εκκαθάρισης της αρχικής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος είναι μηδενική ή πιστωτική και της εκπρόθεσμης χρεωστικής τότε το πρόστιμο είναι 100 για τα φυσικά πρόσωπα, 250 για τα νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα με διπλογραφικά βιβλία. Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και στην περίπτωση που η εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστική ενώ το αποτέλεσμα της τροποποιητικής αυξάνει τον λογαριασμό για τον φορολογούμενο. Ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις που το χρεωστικό οφείλεται μόνο στο τέλος επιτηδεύματος το πρόστιμο περιορίζεται στα 100 ευρώ


- Εάν η αρχική εκκαθάριση της δήλωσης είναι μηδενική και η εκκαθάριση της τροποποιητικής είναι πιστωτική τα πρόστιμα είναι 100 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτως των βιβλίων που τηρούν. Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και στην περίπτωση που τόσο η εκκαθάριση της αρχικής όσο και της τροποποιητικής είναι πιστωτική αλλά και στην περίπτωση που η αρχική δήλωση είναι χρεωστική και το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της τροποποιητικής είναι χρεωστική αλλά με μειωμένο ποσό καταβολής. Στην τελευταία περίπτωση όμως θα πρέπει το ποσό της αρχικής εκκαθάρισης να έχει καταβληθεί


orff musik

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το κείμενο της σύμβασης εργασίας που υπέγραψαν ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση δεν καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατοχυρώθηκαν από τις προηγούμενες. Αντιθέτως, η σύμβαση που ανέβηκε στην ΕΡΓΑΝΗ ανέφερε ότι καταργούνται όλες οι ρυθμίσεις προηγούμενων συμβάσεων, εκτός των ρυθμίσεων που αναφέρονται σε επισυναπτόμενο παράρτημα.


Πάντως, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας το υπουργείο Οικονομικών σημείωσε πως η ΕΑΒ αποτελεί φορέα γενικής κυβέρνησης, υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών και υπόκειται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου, όπως και αντίστοιχοι φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


beverly 500 καινουργιο

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το υπουργείο, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται μεταξύ της ΕΑΒ και του σωματείου εργαζομένων (Σ. Ε.Ε. Α.Β.) τελούν υπό την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών – όπως άλλωστε αναφέρεται ρητά και γίνεται ανεπιφύλακτα αποδεκτό στην επίμαχη συλλογική σύμβαση – το οποίο είναι υποχρεωμένο να προβεί σε σχετικό έλεγχο νομιμότητας ως προς ρυθμίσεις που αντιβαίνουν στο νόμο.


orff musik

«Ζητήματα μισθολογικού χαρακτήρα ρυθμίζονται αποκλειστικά από την κείμενη νομοθεσία και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ρύθμισης στο πλαίσιο συλλογικής σύμβασης εργασίας. Παράλληλα, η πρόβλεψη μη μισθολογικών παροχών, όπως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που περιελάμβανε η συγκεκριμένη σύμβαση, πρέπει να είναι συμβατή με την κείμενη νομοθεσία και, σε κάθε περίπτωση, τελεί υπό την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


panic on the streets of london chords

εστιατορια με αυλη στο χαλανδρι

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, είχε ζητήσει με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.


αξιζει να σπουδασω φαρμακευτικη

Το αίτημα υποβλήθηκε στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές - φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


εστιατορια με αυλη στο χαλανδρι

αλφα τραπεζα θεσσαλονικη κεντρο

Το ΟΕΕ ζήτησε την παράταση και λόγω του ότι τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται.


τωρα τετοια θα λεμε

Πρόταση την οποία κατέθεσε η ΝΔ και υπεραμύνθηκε ο εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.


τωρα τετοια θα λεμε

«Πρόθεση της ΝΔ με την πρόταση της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι να κυνηγήσει μάγισσες ούτε αβασάνιστα να ταλαιπωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στόχος της είναι να καταδικαστούν οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης που με τη δήθεν διαπραγμάτευσή της χρέωσε τη χώρα με 86-100 δισ. ευρώ» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ.


χειροποιητα επιπλα τρικαλα

Ο κ. Σταϊκούρας, επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, χαρακτήριζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής τους Γιάνη Βαρουφάκη, ως σημαντικό κεφάλαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:


αλμυρο κεικ υλικα

«Μήπως για κάποιους στην κυβέρνηση το σχέδιο Β ήταν σχέδιο Α; Τι έπραξε ο πρωθυπουργός όταν είδε τον υπουργό του να οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;»
Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση «να στηρίξει την πρόταση και να αποφύγει να κάνει μια ακόμα κυβίστηση», προσθέτοντας: «δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτές τις τρέφει κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή ο κ. Τσίπρας».


Από την πλευρά του, ο Μάκης Μπαλαούρας, έκανε λόγο για «πρόταση αποπροσανατολισμού και αντιπερισπασμού της ΝΔ για να καλύψει το κενό των θέσεων της» αλλά, και για κινήσεις τακτικισμού, ώστε να ξεφύγει από την πολιτική ουσία.


«Αν έβαζα τίτλο σε αυτή τη πρόταση θα έγραφα κοίτα ποιος μιλά. Αυτοί που έφεραν τους Έλληνες πολίτες στην απόγνωση, που γέμισαν την κοινωνία με ανέργους, που χάριζαν τα δάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Η πρόταση της ΝΔ κρίθηκε από τον ελληνικό λαό. Για πρώτη φορά πήγαμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τον ελληνικό λαό να γνωρίζει που και πως προχωράμε».


«Το παραμύθι σας δεν έχει πια δράκο. Μιλάτε για plan Β. Θα πω αυτό που είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ναι, και plan Β, και C, και έξι plan Β θα κάναμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το βασανιστήριο πνιγμού που μας επέβαλαν» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Στηρίζεστε σε αφηγήματα, αλλά δεν μπορούν πάνω σε αυτά να στηριχθούν πολιτικές θέσεις. Πράγματι υπήρχε plan B για έξοδο της χώρας και ήταν του Σόιμπλε».


Τι προβλέπει το αίτημα της ΝΔ



κοιλαδα με τισ πεταλουδεσ

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Βέρα Γιούροβα ξεκαθάρισε πως η ΕΕ δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε «λιμάνι για εγκληματίες, για διαφθορά και μαύρο χρήμα» και πως εφεξής οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να εξετάζουν πιο διεξοδικά από ό, τι μέχρι σήμερα, ποιοι πολίτες τρίτων χωρών καταθέτουν αίτηση για βίζα, από ποια χώρα, τι θέλουν και κυρίως ποια είναι η πηγή προέλευσης των χρημάτων τους.


πλατεία ηρώων 1 ψυρρή

Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιθανότατα να φέρουν αλλαγές στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία υπό το βάρος εκατοντάδων αιτημάτων Κινέζων ενδιαφερόμενων δρομολογούσε την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να χορηγείται η Golden Visa σε όσους αγοράζουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, μετοχές εισηγμένων εταιρειών ή διαθέτουν καταθέσεις σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.


κοιλαδα με τισ πεταλουδεσ

Προς το σκοπό αυτό έχει συνταχθεί ρύθμιση που προβλέπει τη χορήγηση Χρυσής Βίζας σε όσους προχωρούν σε αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με αξία κτήσης κατ’ ελάχιστον 400.000 ευρώ και υπολειπόμενη διάρκεια κατά τον χρόνο αγοράς τουλάχιστον τρία έτη, μέσω πιστωτικού ιδρύματος εγκατεστημένου στην Ελλάδα, σε όσους έχουν προθεσμιακή κατάθεση ύψους κατ’ ελάχιστον 400.000 ευρώ σε ημεδαπό πιστωτικό ίδρυμα, τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας, με πάγια εντολή ανανέωσης και σε όσους αγοράζουν μετοχές, εταιρικά ομολόγα ή και ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία εισάγονται για διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται σε ρυθμιζόμενες αγορές ή πολυμερείς μηχανισμούς διαπραγμάτευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα, αξίας κτήσης κατ’ ελάχιστον 800.000 ευρώ!


Ωστόσο, η Βέρα Γιούροβα προσέτρεξε να προειδοποιήσει πως η Χρυσή Βίζα δεν πρέπει να γίνει «Δούρειος Ίππος». «Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το επιχείρημα βίζα έναντι επενδύσεων και χρημάτων», δήλωσε η Επίτροπος στη Welt και προανήγγειλε ένα νέο σύστημα που θα μεγιστοποιεί την ευθύνη των κρατών-μελών, τα οποία πλέον θα εγγυώνται πανευρωπαϊκά ότι εκείνοι που παίρνουν βίζα, δεν θα βλάψουν την Ευρώπη.


ασπραδι κροκος


φασολια κοκκινα καλλιεργεια

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως θα εξέλθει νικητής απ' αυτόν τον «οικονομικό πόλεμο», αντιδρώντας στην ανακοίνωση του αμερικανού ομολόγου του, του Ντόναλντ Τραμπ, περί αύξησης των δασμών εισαγωγής στον τουρκικό χάλυβα και το τουρκικό αλουμίνιο, που φθάνουν τώρα το 50% και το 20% αντιστοίχως.


Το τουρκικό νόμισμα, το οποίο έχει χάσει από την αρχή της χρονιάς σχεδόν το μισό της αξίας του έναντι του δολαρίου, κατέγραψε ιλιγγιώδη πτώση φθάνοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Κατά το χθεσινό κλείσιμο της Γουόλ Στριτ, 6,43 λίρες ανταλλάσσονταν με ένα δολάριο, δηλαδή η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση 13,7% αφού έχανε στη διάρκεια της ημέρας μέχρι και 24%.


αλλαγη αριθμου ταυτοτητας στο ικα

Η τουρκική κρίση προκάλεσε ένα κύμα σοκ στον πλανήτη, με αποτέλεσμα όλα τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείσουν στο κόκκινο. Ιδιαίτερα εθίγη ο τραπεζικός τομέας.


μαιρη βασσου βιογραφια

Μοιρασμένες απόψεις


Η πτώση της λίρας «δείχνει πως οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι επίκειται πλήρης νομισματική κρίση», υπογράμμισε σε σημείωμά του ο Ντέιβιντ Τσίτχαμ, αναλυτής στην XTB. «Οι ανησυχίες της αγοράς για την τουρκική λίρα συνδέονται με τις ανησυχίες για μια πιθανή διάχυση, δηλαδή για μια κρίση των αναδυόμενων νομισμάτων», εξήγησε από την πλευρά του ο Πάτρικ Ο'Χέιρ της Briefing.


φασολια κοκκινα καλλιεργεια

«Υπάρχουν φόβοι πως οι ευρωπαϊκές αγορές είναι πιο εκτεθειμένες απ' ό, τι προβλεπόταν στο τουρκικό σοκ», επισήμανε από την πλευρά του ο Τζαμίλ Άχμαντ, αναλυτής στην FXTM.


Όμως για τον Κρίστοφερ Ντέμπικ, υπεύθυνο οικονομικής έρευνας στην τράπεζα Saxo, «δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος». «Είδα μερικά σχόλια που υπογραμμιζουν ότι αρχίζουμε σήμερα να έχουμε εντάσεις στα ανδυόμενα νομίσματα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: πρόκειται για ανέκδοτο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Αντιμέτωπος μ' αυτή την πανωλεθρία, ο Ερντογάν, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2003, κάλεσε τους πολίτες σε «εθνική μάχη» ζητώντας τους να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που έχουν στην κατοχή τους με λίρες για να στηρίξουν το εθνικό νόμισμα.



«Αν έχετε δολάρια, ευρώ ή χρυσό κάτω από το μαξιλάρι σας, πηγαίνετε στις τράπεζες για να τα ανταλλάξετε με τουρκικές λίρες. Είναι μια εθνική μάχη», τόνισε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Μπαϊμπούρτ (βορειοανατολική Τουρκία).



Οι αγορές ανησυχούν για τους προσανατολισμούς της οικονομικής πολιτικής του Ερντογάν, καθώς η τουρκική κεντρική τράπεζα είναι απρόθυμη να αυξήσει τα επιτόκιά της για να στηρίξει τη λίρα και να χαλιναγωγήσει έναν πληθωρισμό που έφθασε εντούτοις σχεδόν το 16% τον Ιούλιο σε ετήσιο ρυθμό.


Πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν πως μια μαζική αύξηση των επιτοκίων είναι αναπόφευκτη, όμως ο Ερντογάν, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τα επιτόκια «πατέρα και μητέρα όλων των κακών», είναι κατηγορηματικά αντίθετος σ' αυτό.


Θέλοντας να στείλει θετικά σήματα στις αγορές, ο νέος υπουργός Οικονομικός Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι επίσης ο γαμπρός του αρχηγού του τουρκικού κράτους, επέμεινε στη «σημασία», σύμφωνα με τον ίδιο, της «ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας» της Τουρκίας.


Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν


Η κατάρρευση αυτή, που ωθεί την Τουρκία προς μια νομισματική κρίση, σημειώνεται με φόντο ισχυρές διπλωματικές εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.


χαρτησ ραφηνασ

Το ιστορικό παράδειγμα της Τουρκίας, ήτοι το παράδειγμα μιας χώρας που μετά από δέκα χρόνια ανάκαμψης αναγκάζεται να δεχθεί ξανά οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ, είναι πολύ χρήσιμο για την Ελλάδα.


ποτοαπαγόρευση στις ηπα

Ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μας θα πρέπει να καταγράφει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προκειμένου να κρατήσει σε βιώσιμη τροχιά το δημόσιο χρέος της. Και πέραν αυτής της απαιτητικής πορείας, θα χρειαστεί πάλι το 2032 να λάβει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους από την Ευρώπη, ώστε να κρατήσει σε λογικά επίπεδα το κόστος εξυπηρέτησης του κόστους της σε ετήσια βάση έως το 2060.





γρηγορο λικερ καφε
χαρτησ ραφηνασ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ελληνογερμανικο επιμελητηριο θεσσαλονικη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως η χώρα θα πρέπει να προχωρήσι σε μεγάλες αλλαγές, αναφέροντας ως παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Το ζητά η νεολαία μας, το ζητά η πραγματικότητα και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη», επισήμανε.


Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο θέμα των προνομίων που έχουν οι πολιτικοί, στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, που είναι το μέλλον, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί η πολιτική να βασίζεται μόνο στις αποφάσεις των κομμάτων».


Σε αυτό το πλαίσιο, ανάφερε πως δεν πιστεύει ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας: «Πιο πολύ με απασχολεί ο τρόπος που την παρουσίασε, η φιέστα που θέλει να στήσει σ’ όλη τη χώρα, για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε και να ασχοληθούμε με το σύνταγμα του μέλλοντος».


παγκρατι καφε

τα προσοντα του ηγετη

Σ' ό, τι αφορά το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει εξηγήσεις για το plan X και να μην κρύβεται».


ελληνογερμανικο επιμελητηριο θεσσαλονικη

Όπως εξήγησε: «Θα πρέπει να ανακοινώσει τι ετοίμαζε να κάνει εκείνη την εποχή - θυμάστε όλα αυτά που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες: για κρατικοποιήσεις, επιστρατεύσεις, έξοδο του ευρώ και έκδοση κάποιων παλιόχαρτων. Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση, που πρέπει να μην κρύβεται, λέγοντας απλώς ότι υπήρξαν κάποια σχέδια που δεν θα εφαρμοζόντουσαν ποτέ. Θέλουμε αυτά τα σχέδια για να εκτιμήσει ο ελληνικός λαός, να ξέρει σε τι περιπέτεια παραλίγο να μπούμε».


Αναφερόμενος στον Δημήτρη Καδιανάκη που έφυγε από τη ζωή, τον χαρακτήρισε έναν άνθρωπο εξαίρετο, σιωπηλό εργάτη της δημοκρατίας, έναν φίλο και δημιουργό.


αλλο να στο λεω και αλλο να το δεις

Το ΣΚΡΑΤΣ κερδίζει συνεχώς νέους φίλους, καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή, ενώ η γκάμα παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς. Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 κυκλοφορούν δύο νέα παιχνίδια: «Ο Άσος τα παίρνει όλα», αξίας 1 ευρώ που δίνει κέρδη έως και 10.000 ευρώ και το παιχνίδι «Τύχη στα κόκκινα», αξίας 5 ευρώ, με κέρδη έως και 500.000 ευρώ.


ασημενιου αμαλια γυθειο

Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.


αλλο να στο λεω και αλλο να το δεις

καρτα παρκαρισματος αθηνα

αεκ παο μπασκετ σημερα

Μη χάσετε την παρουσίαση του προγράμματός μας ZERO WASTE CITIES


Ένα μεγαλόπνοο και φιλόδοξο πρόγραμμα, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την πόλη της Θεσσαλονίκης!


γιογκα στου ψυρρη

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο Αuditorium του US Pavilion


Μην ξεχάσετε να κάνετε εδώ την εγγραφή σας και να εξασφαλίσετε το barcode πρόσβασης στο event:


αεκ παο μπασκετ σημερα

www.eventora.com/en/Events/coca-cola-zero-waste


προσοψεις αλουμινιου

COCA COLA 83RD TIF 1


κουρεματα σγουρα 2017

Αλλά αν και είναι εύκολο να κάνει κανείς προβολές για τα πλεονάσματα, αυτό που είναι εξαιρετικά δύσκολο είναι να υπολογισθεί η επίπτωση των διαρκών δημοσιονομικών περιορισμών στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της οικονομίας. Και μπορεί η Ελλάδα να μην έχει σε βάθος 14 ετών πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της, αλλά θα εξακολουθήσει να έχει ένα τεράστιο απόθεμα χρέους, το οποίο δεν θα μειώνεται με ταχύτητα διότι η οικονομία θα έχει βαρίδια που δεν θα της επιτρέπουν να επεκταθεί με ταχείς ρυθμούς.


Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λιου υπογράμμισε αυτή την πτυχή, καταρρίπτοντας το μύθο πως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο. «Ο λόγος για τον οποίο κανείς χρησιμοποιεί υποθέσεις για τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε τέτοιο βάθος χρόνου, είναι γιατί το υποβόσκον ζήτημα του χρέους δεν έχει αντιμετωπιστεί», είπε σχετικά.


Ωστόσο, το αφήγημα της Ελλάδος δεν βασίζεται σε αυτό το επιχείρημα, αλλά στα επιχειρήματα του Βερολίνου. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στις επαφές τους με επενδυτές υπογραμμίζει πως οι ετήσιες ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα διαμορφωθούν την περίοδο 2018-2032 στο 10,6% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο.


αμφιπολη νεα ανακοινωση

φέρι μπόουτ

Ο ΟΔΔΗΧ αναφέρει πως με μια δεκαετή παράταση στις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου των δανείων του EFSF ύψους 96 δισ. ευρώ, με μια δεκαετή επέκτασης των ωριμάνσεων τους και με μια επαναγορά των ομολόγων ύψους 3,3 δισ. ευρώ που διακρατούν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος περιορίζονται στο διάστημα 2019-2022 στο 9,9% του ΑΕΠ κατά μέσον όρο (στο 10,8% του ΑΕΠ το 2019), ενώ ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ το 2033 και παραμένουν χαμηλότερα του 20% του ΑΕΠ έως το 2060.


κουρεματα σγουρα 2017

η μεγαλη χιμαιρα καραγατσης θεατρο

«Έχουμε καλύψει όλες τις κατηγορίες ανέργων. Επίσης, θεωρώ ότι είναι σημαντικό ότι και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αντιμετωπίζουμε το σκληρό πυρήνα της ανεργίας, ενώ, ταυτόχρονα, "τρέχουν" τα προγράμματα για τους νέους και θα "τρέξουν" και άλλα προγράμματα για τους νέους, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο φάσμα προγραμμάτων που καλύπτει όλες τις κατηγορίες ανέργων» ανέφερε η κ. Καραμεσίνη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προγράμματα για τους άνω των 50 ετών που είναι μόνιμα προγράμματα και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για την πρόσληψη των ανέργων αυτών σε νέες θέσεις εργασίας.


Μεταξύ άλλων, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ υποστήριξε ότι μπαίνουμε με μία τροχιά ανάπτυξης λίγο πιο καθυστερημένα και «αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα». «Ο πρωθυπουργός έχει θέσει στόχο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τη μείωση της ανεργίας στο τέλος της επόμενης πενταετίας στο 10%» σημείωσε η κ. Καραμεσίνη, σχολιάζοντας ότι είναι ένα άθλος, «καθώς ξεκινήσαμε από πολύ πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας, στο 28% περίπου».


μεταχειρισμενα μηχανηματα λευκοσιδηρουργιασ

«Παρά το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, είχαμε μία μικρή ανάκαμψη, αλλά τα προηγούμενα είχαμε μία στασιμότητα ή μικρή ύφεση στην οικονομία, καταγράφηκε αποκλιμάκωση της ανεργίας κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες» τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ήδη μία κατάκτηση και σε αυτό έχουν συμβάλει και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.


η μεγαλη χιμαιρα καραγατσης θεατρο

ποιος ειναι καλλιτεχνης

Παράλληλα, είπε ότι η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια «θα μας επιτρέψει να φτάσουμε το στόχο που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και να τον ξεπεράσουμε, αν μπορέσουμε».



Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

καλωδιο λαμπατερ

Την παρελθούσα εβδομάδα αρμόδια Επιτροπή της Τραπέζης της Ελλάδος επέβαλε στο κ. Σάλλα και σε πρώην στελέχη της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς υψηλότατα πρόστιμα σχετικά με την εμπλοκή τους σε παραβίαση των κεφαλαιακών περιορισμών το 2016. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ακολουθώντας την υφιστάμενη νομοθεσία επέβαλε και απαγόρευση άσκησης τραπεζικών δραστηριοτήτων σε περίπου 30 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.


Η συγκεκριμένη κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδος προκάλεσε την αντίδραση του μεγαλοτραπεζίτη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον της κεντρικής τράπεζας. Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί δέσμευση τόσο τραπεζικών λογαριασμών του κ. Σάλλα όσο και των μετοχών που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα (20% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας) από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος με επίκληση ευρημάτων του πορίσματος της ΤτΕ που αφορούσαν σε υπόθεση σχετική με την παραβίαση των capital controls - και συγκεκριμένα σε επισφαλείς χορηγήσεις ύψους 282 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς σε εταιρείες ΑΠΕ το 2016- . Μάλιστα, οι σχετικές πράξεις δέσμευσης απεστάλησαν και στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.


προσωρινη απωλεια ορασης

Ο Μιχάλης Σάλλας υποστηρίζει πως οι χειρισμοί που ακολούθησε η Τράπεζα της Ελλάδος στα πλαίσια της επικοινωνίας του πορίσματος της στις εισαγγελικές και διωκτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εξηγήσεις που παρασχέθηκαν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει υποστεί περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη.


παλια αρχοντικα πατρας


«Το καθήκον χρηστής διοίκησης και διαφάνειας αντικειμενικότητας και αμεροληψίας επιβάλλει τουλάχιστον την διόρθωση των σφαλμάτων σας και την αναθεώρηση των κρίσεων σας», σημειώνεται στο εξώδικο του Μιχάλη Σάλλα προς την Τράπεζα της Ελλάδος.


καλωδιο λαμπατερ


Πηγές απ’ τη Τράπεζα της Ελλάδος δεν σχολιάζουν την αγωγή του κ. Σάλλα, αναφέροντας πως η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Δικαιοσύνης.


Πάντως, την όλη υπόθεση παρακολουθούν με ενδιαφέρον οι θεσμοί και ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), καθώς αφορά σε ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας τους.


πορτο-μπαγερν τα γκολ

Φυσικά! Η λύση βρίσκεται στο Osteoaid. Η υπερτροφή ΝΕΜ (Natural Eggshell Membrane) από την Superfoods έρχεται να αντιμετωπίσει τον πόνο στις αρθρώσεις από την 10η ημέρα λήψης του συμπληρώματος. Το ΝΕΜ® προέρχεται από τη μεμβράνη που υπάρχει στο κέλυφος του αυγού, η οποία υπόκειται σε πατενταρισμένη υψηλής τεχνολογίας μέθοδο επεξεργασίας. Χάρη στη μέθοδο αυτή αποτελεί ιδανικό συνδυασμό από συστατικά που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα και είναι αξιοποιήσιμα από αυτό συμβάλλοντας έτσι στην υγεία των αρθρώσεων.


Το Osteoaid προτείνεται όταν υπάρχει ήδη πρόβλημα σε άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις π. χ. λόγω ηλικίας, υπερβολικού βάρους, για τη μείωση της φλεγμονής και αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως ο πόνος & η δυσκαμψία.


Επιπλέον προτείνεται όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος – προληπτικά σε άτομα που καταπονούν τις αρθρώσεις και τους χόνδρους με έντονη σωματική δραστηριότητα.


νεα οδος διοδια

Χρειάζεται μόνο μια κάψουλα την ημέρα ενώ χρειάζονται μόνο 10 ημέρες για να δείτε άμεση βελτίωση!


πορτο-μπαγερν τα γκολ

φτιαξτε τα μαλλια σου μπουκλες

Βρείτε το Osteoaid από την Superfoods ΕΔΩ στο Pharm24.gr


αναβολικα για απωλεια λιπους

«Δώσαμε ραντεβού Μπενάκη 24 και Μαυροκορδάτου 13, στον 6ο όροφο. Εκεί ήταν τα γραφεία της εταιρείας. “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” έγραφε μια μικρή πινακιδούλα έξω από την πόρτα», θυμάται ο κ. Καπετσώνης και σχεδόν βουρκώνει.


«Μπήκα σε ένα γραφείο γεμάτο χαρτιά πεταμένα από εδώ και από εκεί. Δεν υπήρχε κανένας άλλος, ήταν τα 2 αφεντικά μόνο. Η δουλειά μου ήταν τα οικονομικά και οι δαπάνες, κάτι σαν υπεύθυνος λογιστηρίου.»


τριποδας ψαρεματος

ανοιχτα τα καταστηματα

Μέσα από τη γραφειοκρατική ρουτίνα του χώρου εκείνου στην οδό Μπενάκη, γεννιόταν μια από τις πιο εμβληματικές εταιρίες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ο 23χρονος Γιώργος δεν μπορούσε τότε να το φανταστεί. Σήμερα, στα 81 του πλέον, μπορεί ακόμα να δει κανείς τη φλόγα στα μάτια του όταν αφηγείται το πώς στήθηκε το πρώτο εργοστάσιο στην Κηφισού.


«Ο αείμνηστος Διογένης Χούρσογλου είχε τις άδειες ζυθοποιού και οινοποιού. Ήταν δύσκολο την εποχή εκείνη, λόγω πολιτικών καταστάσεων, να πάρεις άδεια. Το οικόπεδο είχε ήδη αγοραστεί από το ‘62, εδώ στον Ελαιώνα, 10 στρέμματα αρχικά. Μετά προστέθηκαν κι άλλα.»


αναβολικα για απωλεια λιπους

Μετά από ένα χρόνο, η πρώτη ομάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μεταφέρεται στο εργοστάσιο. Οι εργασίες γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς.


«Στο γραφείο της Μπενάκη μείναμε το ‘63 και το ‘64. Προς το τέλος του ‘64 ήρθαμε κάτω και την μετακόμιση την κάναμε μόνοι μας: τα 2 αφεντικά, μια κοπέλα που είχαμε προσλάβει για ιδιαιτέρα, η Μαίρη Αθανασίου, και ένας τεχνικός. Εμείς οι 5 κάναμε την μετακόμιση των γραφείων με τα αυτοκίνητα μας (των υπολοίπων, δηλαδή, καθώς εγώ ήμουν ο μικρότερος και δεν είχα καν αυτοκίνητο τότε).»


p1


Στο εργοστάσιο που έμαθε τους Έλληνες να πίνουν μπύρα


Ο θεμέλιος λίθος μπήκε το ‘64. Όμως μία μέρα πριν, ένα τυχαίο πολιτικό γεγονός εκείνης της ταραγμένης περιόδου ανατρέπει τα σχέδια. «Συγκεκριμένα, 11 Ιουλίου στην Μαυροκορδάτου και Μπενάκη γινόταν ένα Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τις λεπτομέρειες της επόμενης μέρας. Ήταν η μεγάλη ημέρα για εμάς. Θα έμπαινε ο θεμέλιος λίθος. Το απόγευμα ακούω «έκτακτο παράρτημα». Κατεβαίνω κάτω, παίρνω μια εφημερίδα και διαβάζω ότι έπεσε η κυβέρνηση. Πρωθυπουργός τότε ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, τον οποίο είχαμε καλέσει να θέσει τον θεμέλιο λίθο! Αναστατωθήκαμε, άρχισαν τα τηλέφωνα και τελικά κανονίστηκε να τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο ο Τσουκαλάς, ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων. “Αθηναϊκή Ζυθοποιία - Δήμαρχος Αθηναίων, ταιριάζει” σκέφτηκαν και τον κάλεσαν την ίδια στιγμή!»


Ο κ. Καπετσώνης αναπολεί εκείνες τις ημέρες που το γιαπί μεταμορφώνονταν σταδιακά στο εργοστάσιο που θα έκανε την μπίρα μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων. Για αυτό και βάζει την Αθηναϊκή μαζί με την οικογένεια του. Ή καλύτερα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι για εκείνον η οικογένεια του.


p2


«Εγώ, με μικρή διαφορά, θα βάλω την οικογένεια μου πάνω από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Έχω περάσει και χαρές και στεναχώριες εδώ, έχω κάνει ξενύχτια 24ωρα. Ερχόμουν το πρωί και πήγαινα σπίτι την άλλη μέρα το βράδυ, όχι γιατί μου το ζητούσαν αλλά γιατί αγαπούσα αυτό που δημιουργούσαμε. Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όλοι οι παλιοί, την είχαμε σαν σπίτι μας. Εγώ και κάτι παραπάνω. Ήταν η ζωή μου, στην κυριολεξία. Τι άλλο να πω; Έχω γυρίσει όλα τα εργοστάσια, όχι απλώς για επίσκεψη, αλλά για δουλειά. Και της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης και το γραφείο της Λάρισας και αυτό της Κρήτης. Μπορώ να πω ότι δεν ξεχώρισα ποτέ την εταιρία από την οικογένεια μου. Να φανταστείτε ότι τις Κυριακές που γυρίζαμε από το εξοχικό με την οικογένεια μου και περνάγαμε από τον Κηφισό, το παιδί μου μού έλεγε “Μπαμπά, το εργοστάσιο μας, η Amstel”.»


Η παντοτινά αγαπημένη μπύρα μου είναι η Amstel


Η συζήτηση με τον κ. Καπετσώνη γίνεται στο «Αθήνεο», τον «χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας» της εταιρίας που βρίσκεται στο ίδιο σημείο όπου η Αθηναϊκή Ζυθοποιία 55 χρόνια πριν άνοιξε το πρώτο της ζυθοποιείο. Ο κ. Καπετσώνης αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος βλέποντας το πλήρες εύρος των διαφορετικών επιλογών που προσφέρει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στον Έλληνα καταναλωτή, αλλά και το ότι η παραγωγή της μπίρας της εταιρίας «μυρίζει» Ελλάδα από το κριθάρι μέχρι το καπάκι.


p3


Για εκείνον, όμως, δεν υπάρχουν διλήμματα: «Κοίταξε, εμένα η αγαπημένη μου είναι η Amstel. Η Amstel έχει τη δική της γεύση - Γιατί έχω μάθει και τις γεύσεις» λέει γελώντας. «Εγώ πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα δεν θα βγει τέτοια μπύρα πάλι.»


Δεν είναι τυχαίο το συναίσθημα αυτό. Σφυρηλατήθηκε μέσα από την καθημερινή τριβή και μια αίσθηση χρέους και ανταπόδοσης για όλα όσα έδινε – και δίνει ακόμα και σήμερα – στους εργαζόμενους της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία: περηφάνεια να είσαι μέλος της εταιρείας που έμαθε γενιές Ελλήνων να πίνουν μπίρα.


«Το ‘65, τον Γενάρη είμαστε έτοιμοι και αρχίζουμε τις πρώτες καζανιές. Είχαμε 4 σιλό. Αρχές του Απρίλη εμφιαλώσαμε. Είχαμε προσλάβει 4 οδηγούς και αποφασίσαμε και βγήκαμε στην αγορά με αυτά τα 4 αυτοκίνητα αρχικά. Αποφασίστηκε να βγουν τα αυτοκίνητα στις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής. Επέστρεψαν άδεια στη 1 τα ξημερώματα. Εμείς εδώ, απίκο! Την άλλη μέρα, Μεγάλο Σάββατο, τα ίδια! Και μετά Δευτέρα, Τρίτη του Πάσχα συνεχίστηκαν οι διανομές. Τέσσερα αυτοκίνητα όλα κι όλα… Δεν είχαμε παραπάνω. Η ζήτηση ήταν μεγάλη! Είχε γίνει ένας χαμός όταν βγήκαμε. Ο κόσμος χαιρόταν γιατί είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και μια νέα μπίρα.»


Και συνεχίζει: «Δυσκολευόμασταν στην αρχή να πουλήσουμε, μπήκαμε στην αγορά με δύσκολες συγκυρίες και τελικά τα καταφέραμε. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν μεγάλωσε με τα χρήματα των επενδύσεων μόνο. Μεγάλωσε κυρίως με το μεράκι μας. Αυτό το λέω γιατί συχνά είναι πραγματικά δύσκολο να το μεταδώσουμε στους άλλους.»


Mystery drinking πριν 60 χρόνια


Αλλά δεν ήταν μόνο η διανομή, ήταν και η διαδικασία του mystery drinking στα ταβερνεία και τα καπηλειό των Αθηνών.


«Μαζευόμασταν όλη η ομάδα των συναδέλφων και πηγαίναμε σε κάποιο μαγαζί να φάμε. Καθόμασταν, 10-15 άτομα στο τραπέζι, και έρχονταν για παραγγελία. Το πρώτο πράγμα που κάναμε πριν παραγγείλουμε ήταν να ζητήσουμε Amstel, την μπίρα μας. Είμασταν τόσο δεμένοι με το προϊόν που βγάζαμε. Σε ένα μαγαζί ήταν ένας που λέει, «Δεν έχω Amstel αλλά μη φύγετε, θα σας φέρω». Και πήγε και μας έφερε Amstel.


H μοναδική εργασιακή του πορεία κράτησε 40 χρόνια. Κάθε φορά που επισκέπτεται το εργοστάσιο οι αγκαλιές ανοίγουν και τα χαμόγελα φωτίζουν την πολύβουη Λεωφόρο Κηφισού. Είναι τύχη να τον βλέπεις να σου διηγείται πώς δημιουργήθηκε και πώς μεγάλωσε από το μηδέν μία εταιρία όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.



κυστική νόσο

Ο νέος φόρος, ύψους 2%, θα επιβληθεί από το 2020 στη δραστηριότητα αυτών των ομιλών στο βρετανικό έδαφος. Ελπίζεται ότι θα αποφέρει 400 εκατομμύρια λίγες σε ετήσια βάση, διευκρίνισε ο Χάμοντ παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βουλή των Κοινοτήτων.


porter airlines check in baggage

"Απλούστατα, είναι φυσιολογικό αυτοί οι παγκόσμιοι γίγαντες με επικερδή δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώνουν το μερίδιό τους", είπε.


Ο υπουργός εξήγησε ότι ο φόρος θα αφορά τους "τεχνολογικούς γίγαντες" με παγκόσμιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λιρών. "Δεν πρόκειται για φόρο στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου", επέμεινε ο Χάμοντ.


κυστική νόσο

πωλησεις κατοικιων στην μεταμορφωση

Στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ο Χάμοντ είχε προαναγγείλει αυτόν τον βρετανικό φόρο, εξηγώντας ότι στον τομέα αυτό δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος εκ μέρους της Ευρώπης ή του υπόλοιπου κόσμου.


νεοι ελληνες τραγουδιστες 2012

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχεται η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή αλλά και οι καταναλωτικές οργανώσεις, οι πρακτικές που ακολουθούν είναι πολλές φορές κατά παράβαση των προσωπικών δεδομένων αλλά και των κανόνων προστασίας των καταναλωτών, χρησιμοποιώντας αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους.


Αν και από το 2011 είχε γίνει προσπάθεια να μπει τάξη στο άναρχο περιβάλλον που υπάρχει, αυτό δεν είχε καταστεί δυνατό. Πλέον η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη και ήδη επεξεργάζεται παρεμβάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπουν κανόνες στη λειτουργία δικηγορικών γραφείων ως εισπρακτικών εταιρειών κόκκινων δανείων. Στόχος είναι οι διατάξεις να έρθουν στη Βουλή έως το τέλος του χρόνου και να βάλουν φρένο σε αθέμιτες πρακτικές που καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιούν δικηγορικά γραφεία στο κυνήγι των κόκκινων οφειλετών.


νεοι ελληνες τραγουδιστες 2012

αποκομμα συνταξης

αλγεβρα α λυκειου ριζες

Ηδη η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει βάλει στο τραπέζι δύο προτάσεις, με την πρώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσανατολίζεται στην απαγόρευση στους δικηγόρους να οχλούν τηλεφωνικά τον οφειλέτη, πέρα από αυστηρά καθορισμένες τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να τον ενημερώσουν για την οφειλή του και να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης. Μάλιστα, κατά την επικοινωνία ο δικηγόρος θα οφείλει να ανακοινώνει το όνομά του, τα στοιχεία επικοινωνίας του, τα στοιχεία του δανειστή (π. χ. τράπεζας) και το ύψος της οφειλής. Θα πρέπει επίσης να ορίζεται ρητά η επικοινωνία εφόσον γίνεται από άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του δικηγόρου και δεν είναι δικηγόρος ή ασκούμενος δι κηγόρος, ενώ θα υπάρχει και ρητή κυρωτική αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης, ανάλογη με αυτή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Η δεύτερη πρόταση, η οποία θεωρείται ότι θα βρει λιγότερες αντιδράσεις από την πλευρά των δικηγορών, προβλέπει ότι οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες που θέλουν να αναλαμβάνουν δραστηριότητες εισπρακτικών εταιρειών θα είναι υποχρεωμένοι, εφόσον θέλουν να αναλαμβάνουν και αυτό το έργο, να λειτουργούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις μα βάση τις οποίες σήμερα λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες (π. χ. καταγραφή των κλήσεων, συγκεκριμένος αριθμός τηλεφωνημάτων εντός συγκεκριμένου ωραρίου, εγγραφή στο μητρώο εισπρακτικών κ. λπ.).


Σήμερα, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι δικηγόροι δεν υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο από οποιοδήποτε άλλο όργανο πέραν του οικείου δικηγορικού συλλόγου και για τον λόγο αυτόν ακολουθείται μια χρονοβόρος και πολύπλοκη διοικητική διαδικασία, κατά την οποία οι υπηρεσίες πρέπει να διαβιβάζουν κάθε υπόθεση στον δικηγορικό σύλλογο για έλεγχο, ενώ τα δικηγορικά γραφεία δεν διατηρούν καταγραφές των κλήσεων και πρέπει να γίνει ακόμα και άρση τηλεφωνικού απορρήτου.


αναρρωτικη αδεια εκπαιδευτικων 2016

Η αποτρίχωση μέσω του ξυρίσματος, των αποτριχωτικών ταινιών και κεριών και της ηλεκτρόλυσης μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ενός ατόμου, αλλά πολλές από αυτές τις τεχνικές παρέχουν προσωρινές λύσεις κατά της τριχοφυΐας. Παρόλο που η ηλεκτρόλυση μπορεί να αφαιρέσει μόνιμα τις τρίχες, είναι μια αργή διαδικασία με μεταβλητή αποτελεσματικότητα.


αναρρωτικη αδεια εκπαιδευτικων 2016

Αποτρίχωση με laser – Η αποτελεσματικότερη μέθοδος


διχρονο χορτοκοπτικο

Η αποτρίχωση με laser έχει εξελιχθεί με σκοπό να γίνει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μόνιμη αποτρίχωση. Παρέχει μακροχρόνια αποτελέσματα, σε σχέση με άλλες μεθόδους. Η διάρκεια της αποτρίχωσης υπολογίζεται από 10 λεπτά για το πρόσωπο, έως 1 ώρα για την πλάτη.


Η αποτρίχωση με λέιζερ παρέχει σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα λόγω της στοχευμένης καταστροφής των θυλάκων της τρίχας. Ο μηχανισμός δράσης της αποτρίχωσης με λέιζερ εξαρτάται από το χρώμα, την ποιότητα , τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας καθώς και το χρώμα του δέρματος. Ουσιαστικά το λέιζερ δρα στο αναγενές στάδιο του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας.


irina onashvilis meugle

Υπό ιδανικές συνθήκες, σε κάθε συνεδρία επιτυγχάνεται μόνιμη αποτρίχωση μόνο στο 15%-30% των τριχών. Για το λόγο αυτό απαιτούνται αρκετές συνεδρίες ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.


Τα καλύτερα συστήματα για αποτρίχωση με laser


Τα δύο πιο αποδοτικά συστήματα αποτρίχωσης με λέιζερ είναι ο Αλεξανδρίτης (Alexandrite) ο οποίος υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων σε αποτελεσματικότητα, και το Διοδικό (Diode), το οποίο στοχεύει σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.


Ο Αλεξανδρίτης λειτουργεί σε μήκος κύματος 755 nm και είναι πιο κατάλληλος για τους φωτότυπους I-III (ανοικτόχρωμο δέρμα) , ενώ το Διοδικό λέιζερ που λειτουργεί στα 810 nm είναι πιο κατάλληλο για φωτότυπους III-V (σκουρόχρωμο δέρμα).


Η σωστή επιλογή συστήματος λέιζερ θα πρέπει να γίνει κυρίως βάσει του φωτότυπου του κάθε δέρματος. Κάποιες φορές προτείνεται ο συνδυασμός των δύο λέιζερ για το βέλτιστο του αποτελέσματος.


Η σωστή προετοιμασία κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης με laser


Το επιθυμητό μήκος της τρίχας πριν τη συνεδρία θα πρέπει να είναι μόλις 1-2 χιλιοστά και η περιοχή καθαρή χωρίς υπολείμματα κρεμών. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως η περιοχή στο μπικίνι συνιστάται η εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας 30 λεπτά πριν τη συνεδρία.


Η σωστή προστασία των ματιών πριν από την έναρξη της διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας για τον ασθενή. Κάθε συσκευή απαιτεί τη χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών, μοναδικών για το συγκεκριμένο μήκος κύματος του κάθε μηχανήματος.


Τι πρέπει να γίνει μετά την αποτρίχωση με laser;


Μετά τη διαδικασία, είναι πιθανό να χρειαστεί να εφαρμοστούν παγοκύστες στην περιοχή που έχει υποστεί αποτρίχωση, ώστε να μειωθεί ο πόνος και το πρήξιμο. Ορισμένες φορές μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα ή οίδημα αμέσως μετά τη θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να χορηγηθούν τοπικά στεροειδή για τις επόμενες 2 ημέρες. Οι ασθενείς πρέπει να ακολουθούν αυστηρή αποφυγή του ήλιου για τουλάχιστον 24-48 ώρες μετά από κάθε θεραπεία.


Η σωστή επιλογή του ειδικού


Η επιλογή ενός ειδικού δερματολόγου είναι σημαντική.


H Derma Hair Clinic και ο δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης έχουν βραβευτεί από διεθνείς οργανισμούς για την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών τους. Το προσωπικό της Derma Hair Clinic είναι άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο. Χρησιμοποιούν μόνο τα πιο σύγχρονα συστήματα, τα οποία προσφέρουν εγγυημένο και επιτυχημένο αποτέλεσμα. Προσαρμόζουν το πακέτο θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. H Derma Hair Clinic αποτελεί την κατάλληλη κλινική για αποτρίχωση με laser.


Συμπεραίνοντας, η αποτρίχωση με λέιζερ παρέχει μια αποδοτική μέθοδο για την αποτελεσματική απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Η τεχνολογία του λέιζερ στο πλαίσιο της αποτρίχωσης εξελίσσεται διαρκώς στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας για κάθε τύπο δέρματος.


Κλείστε τώρα το ραντεβού σας και πείτε τέλος στην τριχοφυΐα!


123


Στοιχεία Επικοινωνίας


Δρ. Απόστολος Καραλέξης


https://www.karalexis.gr/


Παπαδιαμαντοπούλου 4 &Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής)


210 723 2932


info@karalexis.gr


επιπτωσεις τουρισμου στο περιβαλλον

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις και ότι σε καμία περίπτωση από την καταβολή των χρημάτων δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.


Η περίοδος για την οποία θα καταβληθούν τα ποσά διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο αλλά και με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν καθεμία από αυτές.


Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31/7/2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως και 31/12/2016.


επιπτωσεις τουρισμου στο περιβαλλον

ραλλυ φινλανδιας 2017

Στους γιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς καταβάλλεται, πλην της αποζημίωσης εφημεριών, εφάπαξ χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται στο χρονικό διάστημα από 13/11/2014 έως 31/12/2016.


παοκ ωρα

Οι δικαστικοί λειτουργοί - μέλη κύριου προσωπικού του ΝΣΚ θα λάβουν εφάπαξ ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως 30/6/2014.


Στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΠ) και το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), στα μέλη του Διδακτικού και Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (ΑΕΑ), στους ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες (ΕΛΕ) των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 (Α’ 258), καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016.


Μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα λάβουν εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016.




ρύθμιση οφειλών κεαο

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο ο Σολτς επαίνεσε τη διαδικασία διαλόγου που ακολουθεί η Αθήνα.


ρύθμιση οφειλών κεαο

λεφτα υπαρχουν youtube

«Είναι σημαντικό να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που έγιναν. Σε αυτές ανήκουν ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο πλεόνασμα, το οποίο πρέπει να επιτευχθεί, αφήνοντας έξω πληρωμές τόκων και χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι, βάσει των δικών της υπολογισμών, αυτό το πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο από ό, τι είχε προβλεφθεί και αναμενόταν, ώστε να δημιουργούνται καινούργια επιπρόσθετα περιθώρια. Και είπε στην Επιτροπή μετά από - όπως θεωρώ - πολύ συντεταγμένη και σοφή διαδικασία, ότι θα ήθελε - σε διάλογο με την Επιτροπή - να μάθει εάν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο τελευταίο βήμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.


Στο σημείο αυτό εξήρε την ελληνική κυβέρνηση. «Όλα έγιναν καλά, πολύ σοφά και προετοιμάστηκαν πολύ σοβαρά και με διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση αυτών των συνομιλιών, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο τέλος», είπε.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κυρίαρχη είναι η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%, τόνισε: «Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος, ότι τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων. Αυτό πρέπει πάντα να το καταλαβαίνουμε».


βιντεο ασκησεων επιμηκυνσης πεους

Ο κ. Σολτς εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «όλοι μαζί καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ελληνικό πρόγραμμα» και για το ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα σε πρόγραμμα, αλλά μπορεί κατά κάποιον τρόπο να χρηματοδοτηθεί η ίδια από τις αγορές. «Αυτό παραμένει μία μεγάλη πρόοδος», είπε.


αστρικη πυλη καλαματα

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.


αστρικη πυλη καλαματα

Η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία. Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Για αυτό το διάστημα το ΙΧ δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό.


πλεονεκτηματα ιδιαιτερων μαθηματων

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2018 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.


Τι χρειάζεται για την κατάθεση πινακίδων


Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:


αντιστασεις βατικες


  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

  • Πινακίδες.

  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

  • Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.


εσωτερικεσ πορτεσ ασφαλειασ θεσσαλονικη

Πάνω από 120 διεθνείς ομιλητές, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, και τεχνικοί εμπειρογνώμονες (ανάμεσα τους οι: Garrick Hileman – Blockchain.com, Εύα Καϊλή – Ευρωβουλευτής, Llew Claasen – Bitcoin Foundation, Susanne Tarkowski – Bitnation, Spiros Margaris – Fintech expert, Roger Ver – Bitcoin.com, Jameson Lopp – Blockchain Expert), μοιράστηκαν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους στα πεδία εφαρμογής και τις επιδράσεις της επανάστασης του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων. Επιπλέον, πάνω από 20 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν ως εκθέτες (exhibitors), παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους από 1.000 σύνεδρους, στην πλειοψηφία τους στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές.


εσωτερικεσ πορτεσ ασφαλειασ θεσσαλονικη

συνταγες για μπορς

Στο DECENTRALIZED 2018 συζητήθηκαν οι επιδράσεις της τεχνολογίας blockchain σε τομείς όπως: οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, η υγεία, η δημόσια διοίκηση και η εκπαίδευση.


Exhibitor Section DECENTRALIZED


εγω τρεχω παρατατικος

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες θεματικές συζητήσεις σχετικά με τις επιδράσεις στη νομοθεσία και το κανονιστικό πλαίσιο (π. χ. GDPR), τη διαμόρφωση πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τις κοινωνικές και ηθικές διαστάσεις του blockchain, ενώ παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και επιστημονικές εργασίες, ιδίως στη σύγκλιση του blockchain με τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ).


Το UNIC διοργανώνει τη σειρά παγκόσμιων συνεδρίων DECENTRALIZED για επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς σχετικών τομέων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαχρονικής πρωτοβουλίας και ενασχόλησης του με την τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα (Blockchain Initiative), αναγνωρίζοντας ότι «αποτελούν βήματα προς ένα αναπόφευκτο αποκεντρωμένο μέλλον, το οποίο θα γίνει αισθητό πολύ σύντομα, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», όπως επισημαίνει ο CEO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνης Πολεμίτης. «Ο ρόλος μας ως πανεπιστήμιο», υπενθύμισε ο κ. Πολεμίτης, «επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή αυτών των τεχνολογικών αλλαγών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο».


Ως αναγνώριση των σχετικών πρωτοβουλιών του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε φέτος με τον τίτλο “Biggest Contributor to the Rise of Blockchain in 2018” στη ετήσια έκθεση Blockchain Expo Europe. Η διάκριση αυτή απονέμεται σε οργανισμούς οι οποίοι έχουν επιδείξει αριστεία στη στρατηγική, την εφαρμογή ή την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών blockchain κατά το προηγούμενο έτος.


Μια άλλη εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στο προσκήνιο της διδασκαλίας και έρευνας παγκοσμίως στους τομείς της τεχνολογίας blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων», όπως σημείωσε ο κ. Πολεμίτης στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο DECENTRALIZED 2018, είναι η ενεργή συμμετοχή του UNIC στην σημαντική κοινοπραξία University Blockchain Research Initiative της Ripple, ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια δίκτυα ψηφιακών νομισμάτων και πληρωμών. Μέσω αυτής της στρατηγικής πολυετής συμφωνίας, η Ripple χρηματοδοτεί βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα της τεχνολογίας blockchain και του ψηφιακού νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων των UNIC, MIT, Stanford, Princeton, Wharton, UCL και άλλων.


Τα πιο πάνω είναι ενδεικτικά της δράσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον τομέα, συνεχίζοντας έτσι 5 χρόνια πρωτοπορίας στα ακαδημαϊκά δρώμενα σε σχέση με την τεχνολογία blockchain. Όσον αφορά τον ετήσιο θεσμό DECENTRALIZED, στόχος του UNIC είναι η συνέχιση και η αναβάθμιση της διεθνούς πλατφόρμας αυτής για συλλογική προσπάθεια ως προς την αξιοποίηση των τελευταίων καινοτομιών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτού του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες για το DECENTRALIZED, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.decentralized.com.



μαλδίβες ώρα

Η συμφωνία των Σκοπίων με την Αθήνα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» αναμένεται να επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


μαλδίβες ώρα

ποσο πληθυσμο εχει η ελλαδα το 1940

ζαμπιδης εισητηρια 17 ιανουαριου

Το κοινοβούλιο αναμένεται να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές και να υιοθετήσει επισήμως το νέο όνομα το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.


«Μια αποφασιστική ώθηση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ μπορεί να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη μέσω μεγαλύτερων εισροών κεφαλαίων και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης», αναφέρει το ΔΝΤ σε δήλωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψη της αποστολής του στη χώρα.


Το ΔΝΤ αναφέρει πως η οικονομία της πΓΔΜ προβλέπεται να σημειώσει αύξηση κατά 2,8% το 2019, αφού αυξήθηκε κατά 2% φέτος. Η ανάπτυξη αναμένεται να φθάσει το 3,5% μεσοπρόθεσμα, βασισμένη σε προγραμματισμένες επενδύσεις για υποδομές και μεγαλύτερες εξαγωγές.


Όμως μια επανάληψη της πολιτικής αβεβαιότητας παραμένει σημαντικός παράγοντας κινδύνου, αναφέρει το Ταμείο. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της αγοράς εργασίας, όπως οι ελλείψεις εξειδικευμένων εργαζομένων και η μετανάστευση του εργατικού δυναμικού, σε μια χώρα με επίσημο ποσοστό ανεργίας 21%.


Το ΔΝΤ έχει συστήσει μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης, του κράτους δικαίου και του δικαστικού συστήματος και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Ενώ ο τραπεζικός τομέας είναι υγιής, με τις τράπεζες καλά κεφαλαιοποιημένες, με ρευστότητα και κερδοφόρες, πρέπει να διασφαλισθεί η επιχειρησιακή ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και να εντατικοποιηθεί η επίβλεψη των συστημικά σημαντικών τραπεζών, αναφέρει ακόμη το ΔΝΤ.


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ατ νεαπολης λακωνιας

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ – Άγγελος Γκουβέλης, Γεώργιος Σαζακλής και Κυριάκος Στρατάκος εκπροσώπησαν τη χώρα μας και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη όπου κατέκτησαν την 4η θέση, έχοντας ήδη κατακτήσει την 1η θέση στον τελικό του Ελληνικού Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018.


ατ νεαπολης λακωνιας

βιβλια δημοσια διοικηση

Η World Robot Olympiad WRO™ 2018 διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Παιδιά και νέοι από 60 χώρες του κόσμου έδωσαν ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση. Η κατηγορία Open, στην οποία και διακρίθηκε η ομάδα του σχολείου μας, έχει εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση. Η χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO™, έχει κατακτήσει 2 ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.


Ο πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του Pierce και τον υπεύθυνο Καθηγητή Πληροφορικής κ. Φώτιο Κατσοχρήστο, τονίζοντας ότι «και οι 4 ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα εκπόνησαν υλοποιήσιμα projects, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική οικονομία, αλλάζοντας τα δεδομένα στη χώρα μας».


Η ομάδα του σχολείου μας, Rest in PC’s, κέρδισε τη διάκριση παρουσιάζοντας μία καινοτόμα μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, ακολουθώντας τις ανάγκες τις εποχής για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και τη ανακάλυψη έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας.


narco κριτικη