Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ψησταρια ηλεκτρικη κωτσοβολος

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ΝΠΔΔ και το Επιστημονικό Τμήμα Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας αναφέρουν χαρακτηριστικά:


Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Νόσο Πάρκινσον (E. P.D. A.), η οποία εκπροσωπεί τους ασθενείς, τους φροντιστές και τους γιατρούς τους σε όλη τη γηραιά ήπειρο και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Πάρκινσον γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί τα γενέθλια του Dr. J Parkinson.


Ένα από τα εξέχοντα σύμβολα της νόσου του Πάρκινσον είναι η κόκκινη τουλίπα, που καθιερώθηκε κατά την 9η Παγκόσμια Ημέρα της νόσου του Πάρκινσον στη Διάσκεψη του Λουξεμβούργου. Η ιστορία της κόκκινης τουλίπας μπορεί να συνδεθεί με τον J. W.S. Van der Wereld, Ολλανδό καλλιεργητή οπωροκηπευτικών που πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και είχε δημιουργήσει με επιτυχία μια κόκκινη και λευκή τουλίπα προς τιμήν του Dr. J Parkinson.


ψησταρια ηλεκτρικη κωτσοβολος

πες βρες κατηγοριες

tulips 141399 1920
Πηγή: Pixabay


πότε παραλείπεται το ν

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης του Πάρκινσον έχει ως στόχο να αυξήσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας για τη νόσο του Parkinson και να καταστήσει τους περισσότερους ανθρώπους ενήμερους για τα κινητικά και τα μη κινητικά συμπτώματα της νόσου. Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα του Πάρκινσον, έχει ως σύνθημα «Unite For Parkinsons».


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τη νόσο του Πάρκινσον.


Σε γενικές γραμμές, οι πολίτες έχουν πολύ περιορισμένες γνώσεις σχετικά με την νόσο. Μετά από μια ηλεκτρονική έρευνα το 2009 από την EPDA, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα, διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 50% δεν γνώριζε ότι η νόσος του Πάρκινσον είναι μία «νευροεκφυλιστική πάθηση των βασικών γαγγλίων και των συνδέσεων τους, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την κινητική, τη γνωσιακή και τη ψυχιατρική λειτουργία των πασχόντων», με κυρίαρχα συμπτώματα τον τρόμο ηρεμίας, τη βραδυκινησία, την ακαμψία, τη διαταραχή στάσης κορμού και ως συνέπεια των ανωτέρων τις διαταραχές ισορροπίας και βάδισης καθώς και την έκπτωση της φυσικής κατάστασης του πάσχοντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου