Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ολοι μου λενε γιαντα κλαις στιχοι

Υποψήφιοι να τους διαδεχτούν είναι μέχρι τώρα για την θέση του κ. Έζντεμιρ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Σλέσβιγκ Χολστάιν, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος περιγράφεται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως «ο νέος Γιόσκα Φίσερ», και για την θέση της κυρίας Πέτερ, η ομοσπονδιακή βουλευτής από το Βρανδεμβούργο Ανναλένα Μπέρμποκ και η επικεφαλής των Πρασίνων στο Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας Άνια Πιλ. Οι υποψηφιότητες είναι ανοιχτές μέχρι την τελευταία στιγμή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ολοι μου λενε γιαντα κλαις στιχοι

ο καιρος στη ν αθηνα

Προκειμένου ο κ. Χάμπεκ να παραμένει υπουργός στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, οι Πράσινοι χρειάστηκε να τροποποιήσουν τον κανονισμό τους, ο οποίος διαχώριζε μέχρι τώρα το κομματικό αξίωμα από το πολιτικό.


Με ευρεία πλειοψηφία, τα στελέχη του κόμματος αποφάσισαν να εγκρίνουν μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον οκτώ μηνών, κατά την οποία ο επικεφαλής του κόμματος και τα μέλη του προεδρείου μπορούν να διατηρούν δύο αξιώματα. Ο ίδιος ο υποψήφιος δήλωσε άλλωστε ότι εάν δεν γινόταν η τροποποίηση δεν θα έθετε αύριο υποψηφιότητα.


skroutz ζωνη εφιδρωσης

skoda βιαμαρ ανταλλακτικα

Παράλληλα, υπογραμμίζει, ότι «η τελική συμφωνία θα πρέπει να λύνει οριστικά το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, όπως την απάλειψη κάθε έκφρασης αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας, ξεκινώντας από την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας».


θεσσαλονικη νεα μαγαζια

Επιπλέον, το Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα, επίσημα από τον ΟΗΕ, την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας και χαιρετίζει τα ψηφίσματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων, των θεσμών και φορέων της χώρας, καθώς και της ομογένειας υπέρ της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.


αδέσποτα σκυλιά ταινία

«Η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχουν την αποκλειστική ευθύνη άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, προασπίζοντας το εθνικό συμφέρον» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα και προσθέτει: «Δεν δεχόμαστε τον σφετερισμό από τη γειτονική χώρα τής ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας».


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι καθώς η διαπραγμάτευση με τη γείτονα εισέρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση, ο ίδιος εισηγήθηκε στο προεδρείο το σχέδιο ψηφίσματος που τελικά υιοθετήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας, καθώς και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια».


skoda βιαμαρ ανταλλακτικα

Από την παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» ο Λάζαρος Τόσκας διαφώνησε με το ψήφισμα, ενώ η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, σημείωσε ότι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας έχει σχέση με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ. «Το ιστορικό δίκαιο είναι στην πλευρά μας, όμως δύο παράγραφοι του ψηφίσματος παρεμβαίνουν στο έργο της κυβέρνησης που έχει την ευθύνη να διαχειριστεί το θέμα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή» σημείωσε η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη «Συμμετέχω», η οποία τελικά ψήφισε «παρών». Βασίλης Ρέβας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε ότι το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Η φράση του, άλλωστε, ότι «τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν εθνικιστές, και όποιες άλλες φασιστικές δυνάμεις επιχειρούν να καπηλευτούν λαϊκές ανησυχίες», προκάλεσε την αντίδραση περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας. Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε και ο Δαμιανός Ανδρέου, από την «Οικολογία Αλληλεγγύη», υποστηρίζοντας μία σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις, που δεν θα επιτρέπει αλυτρωτισμούς και μισαλλόδοξες πολιτικές.


κρις κορνέλ βικι


«Σήμερα δέχθηκα την παραίτηση του Στιβ Γουίν από τη θέση του οικονομικού προέδρου της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος της RNC, Ρόνα Ρόμνεϊ ΜακΝτάνιελ.


αργυρος σχεση δρακα


Ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «εξωφρενικές» και είπε πως υποκινούνται από την πρώην σύζυγό του με την οποία εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη για την αναθεώρηση του συμβιβασμού διαζυγίου στον οποίο είχαν καταλήξει.


κρις κορνέλ βικι

ορφανοτροφειο παπαφειο

Ο Γουίν, 76 ετών, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wynn Resorts Ltd, είναι μια εξέχουσα μορφή στις επιχειρήσεις καζίνο και ήταν κάποτε αντίπαλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Αρχικά προσπάθησε να παραμείνει υπεράνω κομμάτων, αλλά στη συνέχεια υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και χρηματοδότησε διάφορες οργανώσεις των Ρεπουμπλικανών περιλαμβανομένης της RNC.


Διορίστηκε οικονομικός πρόεδρος της RNC μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ.


γλυκο αχλαδι συνταγη

Ο προερχόμενος από το αλβανικό κόμμα DUI, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με την πιθανότητα, η όποια λύση στο θέμα του ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, σημείωσε, ότι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.


γλυκο αχλαδι συνταγη

«Το SDSM (σ. σ. το κόμμα του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ) είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το DUI θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο» είπε ο Μπουγιάρ Οσμάνι, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή θέση, μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας.


χαμηλή εντροπία

Προηγουμένως, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι το κόμμα του εμμένει στη θέση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο θέμα του ονόματος και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν το βλέπει ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα, όπως είπε.


φως και γραφη καρδιτσα

Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "TELMA", σχολιάζοντας σχετικά, σημειώνει ότι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους (SDSM και DUI), ωστόσο, όπως σημειώνει και τα δύο κυβερνώντα κόμματα συμφωνούν στην εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να απεμπλακεί η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.


στέλεχος διαχείρισης ασφάλειας & ποιότητας τροφίμων

«Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν είχα συμφωνήσει, αλλά ούτε καν είχα συζητήσει με οποιονδήποτε για το ΕΣΡ. Όταν μάλιστα σε συνέντευξη είχα ερωτηθεί, είχα ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι το θέμα αυτό θα το συζητούσε και θα ελάμβανε απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:


εκπαιδευτικο προγραμμα α δημοτικου

«Επίσης, ως Πρόεδρος της Βουλής και ως είχα υποχρέωση, κατέβαλα προσπάθειες – λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων – ώστε να επιτύχω τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις επί προσώπων που διέθεταν τα απαραίτητα κριτήρια».


τι σημαινει ημικρατικος οργανισμος

«Κατά συνέπεια, οι όποιες προτάσεις για πρόσωπα δεν ήταν προσωπικές, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής συνεννόησης που υπήρχε», κατέληξε.



στέλεχος διαχείρισης ασφάλειας & ποιότητας τροφίμων

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

συνανθρώπους στα αγγλικά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ο «αιφνιδιασμός» από τον πρωθυπουργό δεν πρόκειται να περιμένει την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, όπως αρχικά εικαζόταν.


Η σεναριολογία γύρω από τα ονόματα έχει κορυφωθεί αναφορικά με το ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση, ποιοι μπαίνουν, ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους και ποιοι όχι.


σκιτσογραφοι παρισι

Σύμφωνα με τα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης σενάρια ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος καθώς ο ίδιος έχει διαμηνύσει «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής». Το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό να επαληθευθεί ιδίως έπειτα από τις δηλώσεις του με τις οποίες λέει «όχι» στην πώληση του 17% της ΔΕΗ.


συνανθρώπους στα αγγλικά

Η Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται να μετακινείται από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά να παραμένει στην κυβέρνηση. Ως αντικαταστάτες της φέρονται οι Σωκράτης Φάμελλος καθώς και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.


αγροτοβιομηχανικός συνεταιρισμός τυμπακίου

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Σταθάκης, εκτιμάται ότι μετακινείται στο νέο υπουργείο Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταφορών, ενώ ο νυν υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, μένει εκτός κυβέρνησης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στη θέση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη φαίνεται να τοποθετείται ένα πρόσωπο «έκπληξη».


Από την κυβέρνηση φαίνεται ότι θα απομακρυνθούν επίσης οι Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Μάρδας, ενώ αμφίβολη είναι και η παραμονή του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.


φαγητο παροικια

Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν σημείωσε ότι η επίσκεψη του Ζ.-Κ. Γιούνκερ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας «σειράς επισκέψεων» στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή «εξαιρετικής σημασίας για τη σταθερότητα της Ευρώπης».


φαγητο παροικια

νικόλαος θ. μπέης

Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε πως η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ συνδέεται με την αυριανή δημοσίευση της στρατηγικής της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και με τη Διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια στις 17 Μαΐου.



φρουτακια καζινο δωρεαν

boon the shop instagram

«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο πύργος του Άιφελ έκλεισε για όλους τους επισκέπτες μας», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία που διαχειρίζεται το διάσημο μνημείο, ενώ το Παρίσι και τα γύρω προάστιά του έχουν τεθεί από τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία σε «πορτοκαλί επιφυλακή».


δαναων γη

Η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ, ο οποίος υποδέχθηκε το 2017 περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν «την εξέλιξη της κατάστασης» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


«Πορτοκαλί» συναγερμός στη μισή Γαλλία από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και το κρύο


boon the shop instagram

κωνσταντίνος αγγελόπουλος δηλωσεις

Η έφοδος του χειμώνα εντάθηκε σήμερα στη Γαλλία, με χιόνι και παγετό στις πεδιάδες και θερμοκρασίες υπό το μηδέν.



Due to weather conditions, the Eiffel Tower is closed for all our visitors. We’ll keep you informed of the situation on Twitter and Facebook https://t.co/zt3BpFY51c. #EiffelTower pic.twitter.com/6c169w4GsY

— La tour Eiffel (@LaTourEiffel) 6 Φεβρουαρίου 2018

λιστα δουλειων σπιτιου

«Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε έναν περιεκτικό Πανευρωπαϊκό Μεγάλο Συνασπισμό για έναν φιλόδοξο προϋπολογισμό, μια συνετή συμφωνία για τη μετανάστευση και μια καλύτερη Ευρωζώνη», σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter, συνδέοντας τις συνομιλίες για την σύσταση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία με αυτές που αφορούν στον καθορισμό ευρύτερων πολιτικών της ΕΕ.


«Ίσως να μπορέσουμε κι εμείς να το κάνουμε μέσα σε πέντε μήνες», πρόσθεσε αστειευόμενος, καθώς τόσος χρόνος χρειάστηκε για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τις εκλογές.


λιστα δουλειων σπιτιου


German GroKo is good news. But now it is high time to build an inclusive pan-European Grand Coalition for an ambitious budget, wise agreement on migration and a better Eurozone. Perhaps we can also do it within five months. pic.twitter.com/XkHN7VFVzb


εμποριο φορτηγων
— Donald Tusk (@eucopresident) 8 Φεβρουαρίου 2018


παρέλαση αθήνα 2017

κελαρι της αγαπης αιγιο

"Δεν πιστεύω ότι έγινε καλή τη πίστει η δημοσιοποίηση ενός εγγράφου με ξεκάθαρα απρεπή γλώσσα και το οποίο στην πραγματικότητα υπονοεί ότι θα μπορούσαν αυθαίρετα να τερματίσουν την περίοδο εφαρμογής" του Brexit, είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.


"Πιστεύουμε ότι ήταν απερίσκεπτη η δημοσιοποίησή" του εγγράφου, πρόσθεσε.


Ο Ντέιβις είπε επίσης ότι οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την προσέγγισή τους στο Brexit, μετά τις συζητήσεις που είχαν για τη στρατηγική της κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα. "Η ατμόσφαιρα είναι πολύ εποικοδομητική... Απομένει ακόμη να γίνει πρόοδος αλλά έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος", είπε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κυριότερων υπουργών της κυβέρνησης για τη στρατηγική τους.


αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων ώστε "να αποφευχθεί ένα αθέμιτο παιχνίδι" εκ μέρους του Λονδίνου κατά τη μεταβατική περίοδο μετά το "διαζύγιο" των δύο πλευρών. Το κείμενο αυτό ορίζει τους κανόνες που θα επιβληθούν στη Βρετανία κατά τη μεταβατική περίοδο, μετά τις 29 Μαρτίου 2019 και προβλέπει κυρώσεις, για παράδειγμα έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει στην Ένωση να αναστείλει ορισμένα πλεονεκτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου που απορρέουν από τη συμμετοχή του στην ενιαία αγορά.


κελαρι της αγαπης αιγιο

φυσικές τροφές κατά της χοληστερίνης

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίνεται στο αίτημα της Τερέζας Μέι να μπορεί να επωφελείται από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι θα πρέπει να παίζουν με τους ίδιους κανόνες" εξήγησε ο Στέφαν ντε Ρινκ, ο σύμβουλος του Μισέλ Μπαρνιέ, του επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. "Η πρόβλεψη κυρώσεων για την περίπτωση αθέμιτου παιχνιδιού αποτελεί τμήμα οποιασδήποτε συμφωνίας", πρόσθεσε.


"Αυτές οι ηλίθιες απειλές δείχνουν μέχρι ποιου βαθμού φοβάται η ΕΕ" σχολίασε ο συντηρητικός βουλευτής Μπέρναρντ Τζένκιν στο BBC.


Η παραμονή στην ενιαία αγορά θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει τις εμπορικές συναλλαγές χωρίς τελωνειακούς ελέγχους και φραγούς κατά τη μεταβατική περίοδο. Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται όπως και σήμερα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.


γιωργος ρουσσος ρεβοιλ

Η Gerber Products Company έλαβε αμέτρητες φωτογραφίες με υποψήφια μωρά αλλά ο Lucas ήταν αυτός που κατάφερε να επιλεχθεί και να γίνει το πρώτο παιδί με σύνδρομο Down που θα διαφημίζει τα προϊόντα της, στην 91χρονη ιστορία της επιχείρησης. Η διαδικασία που αναδεικνύει το Gerber Baby κάθε έτους έχει ξεκινήσει από το 2010.


Ο Lucas είναι μόνο 14 μηνών και επελέγη μεταξύ 140.000 υποψηφίων μωρών. Πρόκειται να λάβει το ποσό των 40.000 ευρώ ώστε να γίνει ο πρωταγωνιστής των posts της Gerber baby στα social media ( #LucasWarren ).


Η μητέρα του, Cortney, δήλωσε πως ελπίζει η συγκεκριμένη καμπάνια να αυξήσει την αποδοχή του κόσμου για αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά. Είπε επίσης πως «ο Lucas είναι ένα πολύ κοινωνικό παιδί, λατρεύει να παίζει, να γελάει και να κάνει άλλους ανθρώπους να γελούν. Έχει σύνδρομο Down, αλλά κατ' αρχάς είναι ο Lucas, ένα παιδί με εκπληκτική προσωπικότητα που περνά ό, τι και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Ελπίζουμε πως όταν μεγαλώσει και κοιτάξει πίσω, θα νιώσει υπερήφανος για τον εαυτό του - και όχι ντροπή για την αναπηρία του».


γιωργος ρουσσος ρεβοιλ

τυποι αρχειων υπολογιστη

ξυδι τοπ φωτο



χαριζεται νυφικο

Υπενθύμισε ότι «όταν είχε αρχίσει η συζήτηση, πριν δηλαδή την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες», υπήρξαν «δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν άδειες, πρέπει να είναι απεριόριστες κοκ», προσθέτοντας «το ότι αυτή τη στιγμή όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δημόσια, αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι η προηγούμενη κατάσταση ήταν μια κατάσταση ανομίας, οπότε τώρα πρέπει να μπουν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι σίγουρα μια μεγάλη νίκη σε πολιτικό και σε συμβολικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ».


θεμελια συνωνυμο

«Είναι θετικό, ότι ακόμα και στελέχη της ΝΔ, φαίνεται να διαφοροποιούνται από την κεντρική γραμμή του κόμματός τους για το ΕΣΡ» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συναίνεση, οπότε αυτή τη στιγμή, όποιος δεν προσχωρήσει σε αυτήν, νομίζω ότι θα επωμιστεί και ένα μεγάλο πολιτικό κόστος, γιατί θα φανεί ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει τελικά να γίνει διαγωνισμός».


Η κ. Σβίγκου είπε πως θα γίνει αντιληπτό τι συνιστά πρόφαση και δικαιολογία από κάποιους που δεν θέλουν με τίποτα να γίνει ο διαγωνισμός, έκανε λόγο για κατάλληλη ευκαιρία, ώστε τα κόμματα να επιδείξουν άλλη στάση σε σχέση με εκείνη που έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια και επισήμανε: «Είδαμε χθες τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να έχει μια εντελώς διαφορετική στάση σε σχέση με τη ΝΔ, παρ’ όλες ενδεχομένως τις εσωκομματικές διαφωνίες που υπάρχουν εντός της».


χαριζεται νυφικο

στουντιο χορου πειραιως

«Ο καθένας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί στο να μην προχωρήσει η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα. Και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι ανεξάρτητες αρχές ως οχήματα για τους οποιουσδήποτε εκβιασμούς» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ό, τι αφορά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αφού αναφέρθηκε στο συλλογικό πολιτικό σχέδιο που αποφάσισε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός «τον οποίο τα κυρίαρχα ΜΜΕ συχνά αντιμετωπίζουν με επικοινωνιακούς όρους, προσπαθώντας μάλιστα να προεξοφλήσουν αλλαγές προσώπων ή να πιέσουν ενδεχομένως προς την κατεύθυνση που θέλουν τις αλλαγές, έρχεται να αποτυπώσει αυτό το συλλογικό στρατηγικό σχέδιο».


«Τα πρόσωπα έπονται της στρατηγικής. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούν παρά να την εκφράζουν. Τόσο στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, στο ζήτημα της υπεράσπισης των κοινωνικών συμφερόντων, στο ζήτημα της υπεράσπισης της δημοκρατίας, της υπεράσπισης των κοινωνικά ασθενέστερων κοκ. Οπότε, προέχει αυτή τη στιγμή η υπηρέτηση του συλλογικού σχεδίου και τα πρόσωπα θα κριθούν και κρίνονται ήδη, από την υπηρέτηση αυτού του συλλογικού σχεδίου» πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».


Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Νικολόπουλου, είπε ότι «δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν απέναντι όλους, ως δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες. Eιδικά όταν εκφέρονται τέτοιες εκφράσεις ομοφοβικής ρητορείας από βουλευτές, προσβάλλουν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, αλλά και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με αντίστοιχες δηλώσεις».


«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αλλά την ίδια στιγμή χρειάζονται και άλλα. Χρειάζεται ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, περαιτέρω προστασία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από τη ρητορική μίσους» είπε η κ. Σβίγκου.


συνεπειες της υπογεννητικοτητας

«Βλέπω, λόγω της εσωκομματικής συζήτησης γύρω από το πρόσωπό μου, να κινδυνεύει η επιτυχία στην εσωκομματική ψηφοφορία" του SPD για την επικύρωση της συμμετοχής στην κυβέρνηση "μεγάλου" συνασπισμού», δήλωσε Μάρτιν Σουλτς σε γραπτή ανακοίνωσή του και πρόσθεσε ότι γι' αυτόν τον λόγο αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στην κυβέρνηση.


καταγγελιες για καθηγητες

«Ταυτόχρονα ελπίζω βαθιά ότι με αυτό τελειώνουν εντός του SPD οι συζητήσεις γύρω από τα πρόσωπα», καταλήγει η ανακοίνωση.


ρουχα εγκυμοσυνης τζιν


συνεπειες της υπογεννητικοτητας

ζωγραφικη αγιος στεφανος

Με αφορμή την απάντηση του κ. Βαρουφάκη σε όσα του καταλογίζει στο βιβλίο του ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Γιάννης Μηλιός, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ο "συμφωνούμε με το 70% του μνημονίου" κύριος Βαρουφάκης, καμαρώνει που δεν ψήφισε το μνημόνιο, έκανε όμως τα πάντα για να φτάσουμε εκεί».




δεδουλης ευαγγελος θηβα


Ο "συμφωνούμε με το 70% του μνημονίου" κύριος Βαρουφακης καμαρώνει που δεν ψήφισε το μνημόνιο, έκανε όμως τα πάντα για να φτάσουμε εκεί.


ζωγραφικη αγιος στεφανος

μερη του ψαριου
— Γιάννης Μηλιός (@john_milios) 4 Νοεμβρίου 2016

αργύρης θανάσουλας

Ο Κρίστιαν φον Στέτεν, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και πρόεδρος του Κοινοβουλευτικού Κύκλου των Μεσαίων Επιχειρήσεων, δήλωσε πως οι βουλευτές στο κοινοβούλιο - και όχι αυτοί που διαπραγματεύθηκαν τον κυβερνητικό συνασπισμό - έχουν την τελευταία λέξη σε ό, τι αφορά την πολιτική και πως η εξουσία τους έχει ενισχυθεί μετά τις περυσινές εκλογές, αφού τα κόμματα του συνασπισμού έχουν μόνο μια μικρή πλειοψηφία.


παιχνιδια πασιεντζα αραχνη 3

«Η συμφωνία συνασπισμού δεν είναι η Βίβλος», δήλωσε ο φον Στέτεν στην εφημερίδα German Augsburger Allgemeine.


«Ως η κοινοβουλευτική πτέρυγα για τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως αυτά τα πράγματα που αποφασίσθηκαν με καλή πρόθεση, αλλά χωρίς προσεκτική σκέψη, μπορούν να διορθωθούν».


αργύρης θανάσουλας

ŽԎ֎ڎߠοικονομικων official site

Γερμανία: Η «γκρίνια» για τα χαρτοφυλάκια και η ανησυχία για την ψηφοφορία των Σοσιαλδημοκρατών


Ο φον Στέτεν δεν επεκτάθηκε. Προηγουμένως είχε επικρίνει το γεγονός ότι η Μέρκελ παραχώρησε το υπουργείο Οικονομικών στο κεντροαριστερό SPD στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.


Η πλειοψηφία των συντηρητικών στο κοινοβούλιο ανήκει στον Κοινοβουλευτικό Κύκλο των Μεσαίων Επιχειρήσεων, ο οποίος υποστηρίζει τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.


δρομολογια ηλεκτρικου νερατζιωτισσα

Στη Νότια Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες αυτή η πρακτική είναι κάτι… συνηθισμένο. Μέχρι την ημέρα που θα οδηγηθούν στη σφαγή, τα σκυλιά που προορίζονται για γεύματα, κρατούνται σε κλουβιά, σε συνθήκες ανάλογες με εκείνες που επικρατούν στα ορνιθοτροφεία. Δεν έχουν καμία επαφή με τον άνθρωπο, τους παρέχεται μονάχα στοιχειώδης τροφή και λίγο νερό. Κι όλα αυτά είναι νόμιμα…


δρομολογια ηλεκτρικου νερατζιωτισσα

Η κατανάλωση κρέατος σκύλου είναι μέρος της ασιατικής κουλτούρας. Σύμφωνα με την οργάνωση Humane Society International, εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια σκυλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο για το κρέας τους.


Στη Νότια Κορέα, η οργάνωση πέτυχε να μπει λουκέτο σε δέκα φάρμες όπου εκτρέφονται σκυλιά για αυτό το σκοπό, σώζοντας έτσι περισσότερα από 1.200 ζώα. Κι αυτό επετεύχθη κυρίως πείθοντας τους ιδιοκτήτες να βρουν έναν άλλο τρόπο να κερδίζουν τα προς το ζην.


γαρμπη κιβωτος




δεν με νοιαζει αν μ'αγαπας στιχοι

στραβη γναθος

Ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, έκανε λόγο για αρκετά θύματα, χωρίς να αποσαφηνίζει τον ακριβή αριθμό.


ψησταρια διαβαση θεσσαλονικη

Δήλωσε, επίσης, ότι 14 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.


στραβη γναθος

Το CNNi, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδιδε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο αιματηρό περιστατικό, που έλαβε χώρα στην περιοχή Πάρκλαντ.


κρεβατι σιδερενιο λευκο

Άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών στους επτά και εξέφραζαν φόβους ότι ο δραματικός απολογισμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.


1 copy
Πηγή: Reuters


Το χρονικό


Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις 2:40 τοπική ώρα, λίγα λεπτά πριν το σχόλασμα. Μαθητές και καθηγητές δήλωναν σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ακούστηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας του σχολείου και όλοι ξεκίνησαν να εκκενώνουν τα κτίρια.


Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ όταν οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις διδακτικές αίθουσες.



There's reports of a shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida. Here's what we know now. https://t.co/QTpKd9q8nu

— Meg Wagner (@megwagner) 14 Φεβρουαρίου 2018

μπορντω μποτακια με κορδονι

«Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρικ πέθανε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 23:18 στον πύργο του Φρέντενσμποργκ», τη βασιλική κατοικία που βρίσκεται 40 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας της Δανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι την ώρα εκείνη ο 83χρονος πρίγκιπας είχε δίπλα του τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους.


Ο βασιλικός οίκος της Δανίας είχε ανακοινώσει το πρωί χθες, Τρίτη, ότι ο πρίγκιπας που νοσηλευόταν από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Rigshospital στην Κοπεγχάγη με καρκίνο στον αριστερό πνεύμονα και πνευμονική λοίμωξη, επέστρεψε στο σπίτι του «για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του».


μπορντω μποτακια με κορδονι

αγαθη κενανιδου

Ο Ανρί Μαρί Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στην Ταλάνς, κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο κόμης παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1967 τη διάδοχο του θρόνου της Δανίας Μαργκρέτε, η οποία ενθρονίστηκε τον Ιανουάριο του 1972.


αιωνες προ χριστου

18429476
Πηγή: EPA/MADS NISSEN


Ο Χένρικ, ο οποίος αποχώρησε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2016, ουδέποτε έλαβε τον τίτλο του βασιλιά της Δανίας.


Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας Χένρικ έπασχε από άνοια, της οποίας η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή. Η ακριβής διάγνωση δεν έγινε γνωστή.


Πέρυσι τα Ανάκτορα έκαναν γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χένρικ αρνείτο μετά το θάνατό του να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του στη βασιλική νεκρόπολη του Καθεδρικού Ναού του Ροσκίλντε, όπως κατά παράδοση κάνουν τα βασιλικά ζευγάρια.


Στην αναγγελία του θανάτου του, τα Ανάκτορα δεν ανέφεραν πού θα ταφεί ο εκλιπών.


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

καψουλες λυγαριας

Ο κ. Γαβρόγλου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις του υπουργείου, αλλά και του προκατόχου του, με την Εκκλησία.


καψουλες λυγαριας

ξαπλωστρες παραλιας ξυλινες μεταχειρισμενες

Ερωτηθείς εάν θα επιμείνει και ο ίδιος, όπως ο προκάτοχός του Νίκος Φίλης, σε κάποια πράγματα, όπως τα θρησκευτικά, που ήταν «κόκκινη» γραμμή για την Εκκλησία απάντησε: «νομίζω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τη συνέχεια και όχι τις ασυνέχειες. «Δεν νομιζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις (σ. σ. με την Εκκλησία)», είπε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το ότι λέγεται, πως ο κ. Φίλης δεν παρέμεινε στη θέση του γιατί δεν ήταν καλές οι σχέσεις με την Εκκλησία, σχολίασε: «Θα πρέπει να ξέρετε περισσότερα από ό, τι ξέρω εγώ. Αυτά είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού...».


παιχνιδια παρεας με ποτο

ρώσικη γλώσσα

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε την κινεζική πρωτεύουσα στις 8 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μελάνια, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια «καταπληκτική» επίσκεψη.


ρώσικη γλώσσα

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Axios, η επίσκεψη αμαυρώθηκε από την πρώτη στιγμή, όταν Κινέζοι και Αμερικανοί πράκτορες διαπληκτίστηκαν, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεπτόταν το Μέγαρο του Λαού, όπου θα είχε και συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζιπίνγκ.


επιτευξη βικιλεξικο

βαπτιστικα θεσσαλονικη φραγκων 20

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κινέζοι αξιωματούχοι απαγόρευσαν την είσοδο στον χώρο του αμερικανού ακολούθου ο οποίος μετέφερε την μαύρη βαλίτσα με τους κωδικούς που επιτρέπουν στον πρόεδρο να ξεκινήσει μια πυρηνική επίθεση.


Δεν υπάρχει κουμπί… Πώς λαμβάνεται στην πραγματικότητα η απόφαση για μια επίθεση με πυρηνικά όπλα


Αμερικανός αξιωματούχος έσπευσε τότε να ενημερώσει σχετικά τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε τους αμερικανούς αξιωματικούς να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους.



«Τότε σημειώθηκε μια αναταραχή», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «Ένας Κινέζος αξιωματικός ασφαλείας άρπαξε τον Κέλι, που με τη σειρά του τον απώθησε, ενώ ένας πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών άρπαξε τον Κινέζο αξιωματικό και τον έριξε στο πάτωμα».



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαμάχη τελείωσε ξαφνικά, όπως ξαφνικά είχε αρχίσει, ενώ ζητήθηκε από όλους να κρατηθεί κρυφή.


Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πάντως πως οι Κινέζοι δεν ακούμπησαν την επίμαχη βαλίτσα, ενώ ο επικεφαλής των αρχών ασφαλείας ζήτησε συγνώμη από τους Αμερικανούς, αμέσως μετά την παρεξήγηση.


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες από την πλευρά τους, αν και αρχικά ισχυρίστηκαν πως ήταν ψευδείς οι αναφορές ότι κάποιος πράκτοράς τους έριξε στο έδαφος αξιωματούχο της οικοδέσποινας χώρας, στη συνέχεια παραδέχθηκαν ότι συνέβη μια μικρή αναταραχή όταν «κάποιος επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο μέλους τους σε ένα δωμάτιο».


πρωτομαγια λονδινο

Ερευνητές της αναγεννητικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τονγκτζί σε συνεργασία με γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σανγκάης μεταμόσχευσαν με επιτυχία βλαστικά κύτταρα ενηλίκων για να ανασυγκροτήσουν τον προσβληθέντα πνεύμονα ενός ασθενούς. Τα βλαστοκύτταρα λήφθηκαν από τους βρόγχους του ασθενούς και εξετάσθηκαν εκατομμύρια φορές in vivo πριν από τη μεταμόσχευση. Μετά από τρεις έως έξι μήνες, αναπτύσσονται νέες κυψελίδες και βρόγχοι που βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύθηκαν ως πρώτο θέμα στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού «Protein and Cell».


πρωτομαγια λονδινο

οι κληρονόμοι του καραμπουμπούνα 1959

inn on the green ingham

Ένας 67χρονος ασθενής ήταν ένας από τους πρώτους που υποβλήθηκε σε αυτήν τη διαδικασία. Πριν από δύο χρόνια, διαγνώστηκε με πνευμονική ίνωση, μια αναπνευστική νόσο στην οποία σχηματίζονται ουλές στους ιστούς του πνεύμονα, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή δύσπνοια. Η πνευμονική ίνωση χαρακτηρίζεται από μη αναστρέψιμη και προοδευτική βλάβη στον πνευμονικό ιστό και τα φάρμακα επιδρούν ελάχιστα. Ως εκ τούτου οι μεταμοσχεύσεις ήταν μέχρι σήμερα η μοναδική λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, οι μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι πολύ περιορισμένες λόγω έλλειψης δοτών. Ενδεικτικά το 2017 πραγματοποιήθηκαν μόνο 299 σε είκοσι κινεζικά νοσοκομεία.


Οι ασθένειες των πνευμόνων είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως και το 11% των Κινέζων ηλικίας άνω των 40 ετών αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τους πνεύμονες του. Μετά από δύο χρόνια πειραμάτων σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βλαστοκύτταρα από τα επιθήλια αεραγωγών ήταν πιο αποτελεσματικά από άλλα. Τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από 80 ασθενείς με πρόβλημα στους πνεύμονες έχουν κάνει μεταμόσχευση με βλαστικά κύτταρα. Η ερευνητική αυτή ομάδα μελετά τώρα τρόπους αναγέννησης του ήπατος, των νεφρών και της μήτρας. Δηλώνουν μάλιστα ευτυχείς να βλέπουν πολλούς ασθενείς να αναρρώνουν γρήγορα και να επιστρέφουν στη κανονική τους ζωή.


καλυμμα λεκανης jumbo

«Οι επιδρομές ξεκίνησαν πάλι το πρωί της Κυριακής, με δύο χτυπήματα στην περιοχή Σιφουνίγια, στην περιφέρεια της Ντούμα», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.


ηλιακη και νεκταριος

Μετά από επτά ημέρες αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον της Γούτα, έχουν σκοτωθεί 519 άμαχοι, εκ των οποίων περίπου οι 100 είναι παιδιά, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


καλυμμα λεκανης jumbo

τεχνη σκιτσου-εικονογραφιασ-γραφικων μαθηματα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομοφώνως απόφαση με την οποία ζητείται η εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.


Το κείμενο που υιοθετήθηκε, αφού τροποποιήθηκε αναρίθμητες φορές, «ζητά από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς καθυστέρηση για τουλάχιστον 30 ημέρες στη Συρία» εφαρμόζοντας μία ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.


Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αμπντέλ Ραχμάνε δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και την οργάνωση Τζάις Αλ Ισλάμ στα νότια της ανατολικής Γούτα».


Πολλές προσωρινές εκεχειρίες έχουν τεθεί σε ισχύ στη Συρία από την έναρξη της σύγκρουσης, ωστόσο οι περισσότερες έχουν πέσει στο κενό καθώς παραβιάζονται από κάποια ή κάποιες πλευρές.


Περισσότερα από 13,1 εκατομμύρια Σύροι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσά τους 6,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στο εσωτερικό της ρημαγμένης έπειτα από επτά χρόνια εμφυλίου πολέμου τους χώρας. Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και των αγνοουμένων.


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ταξι χωρις χρεωση ραντεβου αθηνα

Η έφεση, που είχε υποβληθεί τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την κατηγορούσα αρχή, "θα εκδικαστεί στη Χάγη στις 23 και 24 Απριλίου", είπε ο Τεοντόρ Μέρον, ο πρόεδρος του MTPI που ασχολείται με τις εκκρεμότητες του TPIY.


Τον Μάρτιο του 2016 ο Κάρατζιτς, 72 ετών σήμερα, κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία, για τη σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995. Για αυτή τη σφαγή, τη χειρότερη που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 40 ετών. Κρίθηκε επίσης ένοχος για διώξεις, δολοφονίες, βιασμούς, απάνθρωπη μεταχείριση ή εξαναγκαστική εκτόπιση για την πολιορκία του Σαράγεβο και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις "απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης".


ταξι χωρις χρεωση ραντεβου αθηνα

μαζικος αριθμος λιθιου

ελληνικο πασχα 2015 ημερομηνια

Οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Έφεση όμως άσκησε και ο εισαγγελέας του TPIY, Σερζ Μπραμέρτζ ο οποίος είχε ζητήσει να καταδικαστεί ο Κάρατζιτς σε ισόβια κάθειρξη και έκρινε ανεπαρκή τα 40 έτη.


Ο πόλεμος στη Βοσνία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους ενώ οι εκτοπισμένοι έφτασαν τα 2,2 εκατομμύρια μεταξύ 1992-95. Ο επονομαζόμενος "Χασάπης των Βαλκανίων" Ράτκο Μλάντιτς, ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχει και αυτός δηλώσει ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.



ποιοι εγραψαν τα ευαγγελια

Τα πτώματα των δύο νέων ανθρώπων βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, στο σπίτι τους στην πόλη Βέλκα Μάτσα, ανατολικά της πρωτεύουσας, Μπρατισλάβα, όταν αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από τη μητέρα της κοπέλας, που ανησυχούσε επειδή είχε μέρες να μάθει νέα τους.


η αλεπου και το λελέκι

Ο διοικητής της αστυνομίας Τίμπορ Γκασπάρ, δήλωσε, σύμφωνα με τους New York Times πως η διπλή δολοφονία πιθανόν να σχετίζεται με τις ερευνητικές δραστηριότητες του 27χρονου δημοσιογράφου, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κούτσιακ δέχθηκε μία και μοναδική σφαίρα στο στήθος, ενώ η κοπέλα είχε πυροβοληθεί μόνο μία φορά στο κεφάλι. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, δολοφονήθηκαν στο διάστημα από την περασμένη Πέμπτη ως την Κυριακή.


Στο διπλό έγκλημα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, σημειώνοντας πως αν επιβεβαιωθεί πως σχετίζεται με το ρεπορτάζ του 27χρονου, τότε θα έχουμε μια «άνευ προηγουμένου επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και στη Δημοκρατία, στη Σλοβακία».


ποιοι εγραψαν τα ευαγγελια

ρεα ανθρωπινο δυναμικο



οδοντιατροι λευκωσια στροβολος

«Το κομβόι για την Ανατολική Γούτα δεν μπορεί να προχωρήσει σήμερα» είπε η πηγή αυτή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Διευκρίνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη και οι άλλες οργανώσεις παραμένουν σε ετοιμότητα ώστε «να παραδώσουν τη βοήθεια αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».


μπουρινι τωρα

Τα περίπου 40 φορτηγά επρόκειτο να μπουν στην Ντούμα, στον θύλακα που πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κοντά στη Δαμασκό, όπου περίπου 400.000 άνθρωποι χρειάζονται κατεπειγόντως τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη. Μόνο μια μικρή αυτοκινητοπομπή με εφόδια για 7.200 ανθρώπους έχει περάσει στον θύλακα από τις αρχές του έτους, στα μέσα Φεβρουαρίου.


Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε στις 18 Φεβρουαρίου σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σκοτώνοντας περισσότερους από 650 ανθρώπους. Σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση αλλά και ένα φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης, πρόκειται για το πρελούδιο μιας χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή.




απαγορευμενο νο 3
οδοντιατροι λευκωσια στροβολος

δεη επανασυνδεση λογαριασμου

Σε συνέντευξη του στο National Geographic και στην εκπομπή “Star Talk” ο Χόκινγκ υποστήριξε πως πριν το Big Bang φαινομενικά δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα ο χωροχρόνος υπήρχε. Χωροχρόνος είναι ο συνδυασμός του ευκλείδειου χώρου τριών διαστάσεων με τον χρόνο ως μία επιπρόσθετη διάσταση, οπότε προκύπτει ένα πολύπτυχο μόρφωμα τεσσάρων διαστάσεων. Η τέταρτη διάσταση, αυτή του χρόνου, είναι διαφορετική από τις άλλες τρεις που αφορούν μήκος στον ευκλείδειο χώρο.


δεη επανασυνδεση λογαριασμου

καζουαλ ντυσιμο γυναικειο χειμωνιατικο

κωνσταντινα καλογεροπουλου instagram

Ο Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο χωροχρόνος βρισκόταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν τόσο ο χωροχρόνος όσο και γενικότερα το όλο περιβάλλον, το οποίο υπήρχε πριν τη δημιουργία του Σύμπαντος (μας), είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος.


Η θεωρία αυτή έχει λάβει την ονομασία «πρόταση χωρίς σύνορα» και κεντρική της ιδέα είναι ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τι συνέβη, θα διαπιστώσουμε ότι ναι μεν ο χρόνος συρρικνώνεται συνεχώς καθώς το Σύμπαν μικραίνει συνέχεια πλησιάζοντας στο σημείο μηδέν (όταν δηλαδή συμβαίνει η Μεγάλη Έκρηξη), αλλά ο χρόνος συρρικνώνεται απεριόριστα και δεν φτάνει ποτέ σε ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης. Άρα, πιθανώς ο χρόνος προϋπήρχε, με κάποιο τρόπο, της Μεγάλης Έκρηξης και του Σύμπαντος (μας).



βαλιτσες και νεσεσερ

Ο όμιλος MBC Group, με έδρα το Ντουμπάι, αποφάσισε να «κόψει» τα δημοφιλή τουρκικά προγράμματα, με διαταγή του προέδρου Waleed al-Ibrahim, ο οποίος αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το al Jazeera.


βαλιτσες και νεσεσερ

απολυμανση εδαφους με γαλαζοπετρα

Το δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ωστόσο αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι καλές καθώς η Τουρκία έδειξε την υποστήριξή του στο Κατάρ, όταν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της διέκοψαν αιφνιδιαστικά τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις και ότι είναι θετικά διακείμενο προς το σιιτικό Ιράν.




δευτερα στον αερα το κρυφτο

μεταχειρισμενα ρολογια αθλητικα

Εκτός από τον πρώην κατάσκοπο που είχε συλληφθεί από τις ρωσικές Αρχές για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και μια 33χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Οι δυο τους βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι ενός εμπορικού κέντρου στο Σαλισμπουρί της Βρετανίας, την Κυριακή.


μεταχειρισμενα ρολογια αθλητικα

Το περιστατικό δεν ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας και οι Αρχές έχουν όλα αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια του συμβάντος, δήλωσε ένας τοπικός αστυνομικός, όπως μετέδωσε το Reuters.



«Δεν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατικό συμβάν και ζητάμε από τον κόσμο να μην κάνει εικασίες», δήλωσε ο Κρεγκ Χόλτεν, προσωρινός βοηθός αστυνομικού διευθυντή του τμήματος του Γουιλσάιρ.


γουσταρω τον καλυτερο μου φιλο



This the Sergei Skripal, the former Russian colonel, prosecuted in his home country for allegedly spying for the UK, who's critically ill in hospital in Salisbury after exposure to an "unknown substance": pic.twitter.com/88QTu3LhF5


αγιον αποστολων
— Dominic Casciani (@BBCDomC) 5 Μαρτίου 2018

radio north 98fm

«Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και κάθισα για δύο 24ωρα, ως ένα ενθύμιο φιλίας» γράφει ο Αϊνστάιν στο σημείωμα, στη γερμανική γλώσσα, το οποίο έχει υπογράψει κι έχει ημερομηνία Οκτώβριο 1921. Η τιμή πώλησης του αντικειμένου ανήλθε σε 6.100 δολάρια στη δημοπρασία του Winner's Auctions & Exhibitions.


radio north 98fm

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ηλικίας εκείνη την εποχή 42 ετών, λίγο προτού του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ, έγραψε την επιστολή στην Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, μια φοιτήτρια χημείας, την οποία περνούσε 20 χρόνια κι η οποία ζούσε πάνω από το διαμέρισμα της αδελφής του, Μάγια, στην Φλωρεντία.


Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Γερμανού φυσικού στην πόλη, «ο Αϊνστάιν εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον να τη συναντήσει. Εντούτοις, η Ελιζαμπέτα ήταν εσωστρεφής και ντρεπόταν πολύ να συναντηθεί με έναν τόσο διάσημο άνθρωπο» αναφέρει ο οίκος στον ιστότοπό του.


ariana grande κιλα

super γρηγορος αργος


καλές γιορτές και καλή χρονιά

Συνολικά 80 χώρες απ’ όλο τον κόσμο έχουν αποστείλει τους αθλητές τους στην Νότια Κορέα για τους αγώνες που θα διεξάγονται μέχρι τις 18 Μαρτίου.


καθισμα παιδικου γραφειου

670 αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές του, μετά από πολλά χρόνια προπονήσεων και σκληρής δουλειάς.


καλές γιορτές και καλή χρονιά

σετ κοσμηματα τιμες

Τις επόμενες 10 ημέρες, περισσότερα από 80 μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλα τα αθλήματα.


xeimerinoi paraolimpiakoi agones


διοδια θεσεις εργασιας

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, ο Μίτσελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την 15η Μαρτίου, ενώ την 16η Μαρτίου θα μεταβεί στη Λευκωσία.


Νωρίτερα την εβδομάδα, την 12η Μαρτίου, ο Αμερικανός υπουργός θα επισκεφθεί την Πρίστινα και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Χάσιμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ράμους Χαραντινάι.


διοδια θεσεις εργασιας

Την 13η Μαρτίου ο Αμερικανός υπουργός θα επισκεφθεί τα Σκόπια και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.


καβο παραντισο παιδοτοπος

Στο Βελιγράδι θα μεταβεί την 14η Μαρτίου όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνομιλίες με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς.


πονος χαμηλα στην κοιλια γονιμες μερες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ταξίδι για λονδίνο

Περίπου 10 ακτιβιστές έφτασαν γύρω στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) στο μουσείο και χωρίς να προκαλέσουν κανένα άλλο πρόβλημα, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ξαπλώνοντας μπροστά στον διάσημο πίνακα του Ζερικό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Total.


μεταφορα προσωπικου με λεωφορεια

Μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών οι υπάλληλοι κατεύθυναν τους επισκέπτες σε άλλες αίθουσες του μουσείου ενώ οι ακτιβιστές παρέμεναν οριζοντιωμένοι στο πάτωμα για να συμβολίσουν μ' αυτόν τον τρόπο «τα θύματα των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων», όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση 350.org. Έμειναν στον χώρο επί περίπου δύο ώρες και κατόπιν αποχώρησαν μόνοι τους.


Το Λούβρο επιβεβαίωσε ότι οι επισκέπτες οδηγήθηκαν σε άλλες αίθουσες και ότι οι ακτιβιστές έφυγαν οικειοθελώς, χωρίς να παρέμβουν οι φύλακες ή οι δυνάμεις της τάξης.



We've been occupying a room for more than 2 hours at @MuseeLouvre to denounce the partnership with @Total #OccupyLeLouvre #FossilFree
Support us : https://t.co/huh4pr6cIE pic.twitter.com/p7qjL0Sxir


ταξίδι για λονδίνο

τσιπ ανδ ντειλ
— Libérons le Louvre (@Liberons_Louvre) 12 Μαρτίου 2018

καταναγκαστικα ατομα

Αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την ανακοίνωση της μακάβριας ανακάλυψης, ένα πλήθος είχε συγκεντρωθεί και φώναζε ρυθμικά "Θανατική ποινή!", έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αλμερία όπου κρατείται η 43χρονη Άνα Χούλια Κεσάδα, 43 ετών, από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι σήμερα το μεσημέρι σχεδόν 160.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει ένα αίτημα ζητώντας να καταδικαστεί η Κεσάδα σε ισόβια κάθειρξη.


δανεια αγροτων χουντα

Να σημειωθεί ότι οι αρχές δεν της έχουν ακόμη ασκήσει δίωξη για οποιοδήποτε αδίκημα.


Ένα άλλο αίτημα, που συγκέντρωσε 220.000 υπογραφές, ήταν να ζητήσει η Δομινικανή Δημοκρατία την έκδοσή της ώστε να μην απολαμβάνει τις "ανέσεις" των ισπανικών φυλακών, μεταδίδει το AFP.


καταναγκαστικα ατομα

λεξικο ευρης

Απέναντι σε αυτή τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων, η μητέρα του Γκαμπριέλ, η Πατρίσια Ραμίρεθ, έκανε έκκληση στους συμπατριώτες της να μην παρασυρθούν από το μίσος.


Η Άνα Χούλια Κεσάδα συνελήφθη την Κυριακή στο χωριό Πουέμπλα δε Βικάρ. Οι αποδείξεις σε βάρος της ήταν συντριπτικές: στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.


"Δεν το έκανα εγώ! Πήρα το αυτοκίνητο σήμερα το πρωί!" ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς, σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο τη στιγμή της σύλληψής της.


Όλα τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν την υπόθεση από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν ο Γκαμπριέλ έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Λας Ορτιτσουέλας για να παει να παίξει με τα ξαδέλφια του. Όμως τα παιδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, πιθανότατα από στραγγαλισμό.


Εκατοντάδες εθελοντές αψήφισαν τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχές του Μαρτίου και συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 8χρονου, τις προηγούμενες ημέρες. "Κοιμόμουν μόνο τέσσερις ώρες κάθε νύχτα" είπε ένας από τους δημοσιογράφους που συμμετείχε στις έρευνες, ο Φραν Γκαβιλάν της τοπικής εφημερίδας Ideal, περιγράφοντας ένα παιδί "εσωστρεφές αλλά πολύ ευγενικό και συμπαθητικό".


Για τον Τύπο, η Άνα Χούλια Κεσάδα δεν ήταν παρά η σύντροφος του απελπισμένου πατέρα του Γκαμπριέλ. Έδειχνε μεγάλη τρυφερότητα για το παιδί και φορούσε ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του.


Όμως η αστυνομία την παρακολουθούσε στενά επί πολλές ημέρες.


καλυψη ζημιων απο ανασφαλιστο οχημα

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ανέφερε πως αρχικά θα μειωθούν οι βίζες που δίνονται σε αξιωματούχους και κατόπιν στον γενικό πληθυσμό τους, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Die Welt.


Η άφιξη σχεδόν δύο εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική από το 2015 και μετά, έχει προκαλέσει πολιτικούς σεισμούς σε όλη την Ευρώπη, όπου πολλές κυβερνήσεις δέχονται όλο και πιο έντονες πιέσεις να επαναπατρίζουν περισσότερους εξ όσων δεν λαμβάνουν άσυλο ή καθεστώς προσωρινής προστασίας.


καλυψη ζημιων απο ανασφαλιστο οχημα

ιππικο κεντρο καρδιτσας

Όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να εξασφαλιστεί η συνεργασία των χωρών διέλευσης και των χωρών καταγωγής των μεταναστών, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές κρίσεις ή προβλήματα ασφαλείας.


αφιξεις τουριστων στην ελλαδα 2015

Βάσει της πρότασης της Κομισιόν, η οποία κατά το δημοσίευμα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, στις χώρες που αρνούνται να συνεργαστούν θα δίνονται πολύ λιγότερες βίζες σε μέλη των ελίτ τους - διπλωμάτες, ή πρόσωπα με υπηρεσιακά διαβατήρια - για μια περίοδο αρχικά τριών μηνών. Εάν αυτό δεν φέρνει αποτέλεσμα, θα μειώνονται επίσης οι θεωρήσεις εισόδου που δίνονται στους πολίτες κάθε χώρας.


Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα την ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τρίτη χώρα στην οποία προσπαθούν να επαναπατρίσουν μετανάστες που δεν έχουν μπορέσει να λάβουν άσυλο. Η Κομισιόν θα αποφασίζει κατόπιν για την αντίδραση της ΕΕ.


ποινες για κλοπη

Ο Χαμντάλα, όπως και ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ, που επίσης βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή, είναι σώοι, επεσήμανε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.


ρυπανση νερου αιτιες


κολποι προσωπου

Η έκρηξη, η προέλευση της οποίας δεν έχει καθοριστεί, σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή εισερχόταν στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία ο Χαμντάλα πραγματοποιεί σπάνια επίσκεψη.



ποινες για κλοπη


UPDATE: An IED was thrown from a motorbike targeting the convoy of Palestinian Authority PM Rami Hamdallah just as as he entered the Gaza Strip. Hit the end of the convoy injurying 7 people, convoy continued as planned pic.twitter.com/LwlS8PI8Gw

— News_Executive (@News_Executive) 13 Μαρτίου 2018

μωρο γελαει οταν του κοβουν τα νυχια

Άλλα διάσημα θύματα της νόσου περιλαμβάνουν τον ηθοποιό, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Σαμ Σέπαρντ, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2017, τον κορυφαίο τζαζίστα Τσαρλς Μίνγκους και τον συνδημιουργό του "Sesame Street" Τζον Στόουν.


Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που συνήθως προκαλεί τον θάνατο μέσα σε δύο ως τρία χρόνια από την διάγνωση, γεγονός που καθιστά εντυπωσιακή εξαίρεση την 50ετή μάχη του Χόκινγκ να την ξεπεράσει.


αθληματα τεφαα μορια

Κατά μέσον όρο σημειώνονται κάθε χρόνο δύο νέα κρούσματα της μοιραίας αυτής πάθησης ανά 100.000 ανθρώπους και συνήθως μεταξύ των ηλικιών 55 και 65.


μωρο γελαει οταν του κοβουν τα νυχια

οξεία λευχαιμία θεραπεία

Στίβεν Χόκινγκ: Η κοσμοθεωρία του σε 14 φράσεις


Η πάθηση έγινε περισσότερο γνωστή το 2014 με το "Ice Bucket Challenge". Οι συμμετέχοντες ανέβαζαν βίντεο με τους εαυτούς τους να μπουγελώνονται που γίνονταν viral.


Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ALS, αλλά υπάρχουν κάποιες επιλογές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όπως η φυσικοθεραπεία και η εργοθεραπεία.


Στη νόσο κινητικού νευρώνα τα νεύρα στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη σταματούν να λειτουργούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι τα ερεθίσματα παύουν να φτάνουν σταδιακά στους μυς, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία και γενική κατάπτωση του ασθενούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Στίβεν Χόκινγκ: Δέκα ημερομηνίες-σταθμοί στη ζωή του σπουδαίου αστροφυσικού (infographic)


Σταδιακά η νόσος οδηγεί τον ασθενή σε «εγκλωβισμό» στο ίδιο του το σώμα, καθιστώντας τον ανίκανο να μετακινηθεί, να μιλήσει, να καταπιεί ή να αναπνεύσει.


Τα αρχικά συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται αργά. Στα δύο τρίτα περίπου των ασθενών, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στα χέρια ή στα πόδια. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με αδυναμία στις αρθρώσεις, όπως για παράδειγμα μια εξασθενημένη λαβή (π. χ. δυσκολία στην συγκράτηση αντικειμένων) ή αδυναμία στις αρθρώσεις των ώμων ή στις αρθρώσεις των ποδιών με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στο βάδισμα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συνοδεύονται από συσπάσεις των μυών ή μυϊκές κράμπες.




μαικλ κορς ρουχα

Το σκυλί, ένα γαλλικό μπουλντόγκ, τοποθετήθηκε στον χώρο χειραποσκευών έπειτα από το επίμονο αίτημα ενός μέλους του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας στη διάρκεια πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να πεθάνει.


Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του σκύλου τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι το γαλλικό μπουλντόγκ δεν θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί εκεί.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει σημειωθεί ποτέ», ανέφερε η United Airlines σε ανακοίνωσή της, στην οποία εκφράζει «τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια».


σεμιναρια αγγλικων δωρεαν

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου εισήλθε στο αεροπλάνο με τα δύο παιδιά της, εκ των οποίων το ένα βρέφος, και τον σκύλο, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική τσάντα μεταφοράς κατοικιδίων. Μέλος του πληρώματος τής ζήτησε να τοποθετήσει την εν λόγω τσάντα στο ντουλαπάκι για τις χειραποσκευές, όπως δήλωσε στους New York Times η Μάγκι Γκρέμινγκερ, 30 ετών, η οποία καθόταν πίσω από τη γυναίκα.


μαικλ κορς ρουχα

στεγνωτηρια ρουχων ανω φορτωσης


«Η ιδιοκτήτρια παρακαλούσε να μην βάλουν την τσάντα στο ντουλαπάκι», πρόσθεσε η Γκρέμινγκερ. «Έλεγε “είναι ο σκύλος μου μέσα, όχι, είναι ο σκύλος μου”. Το μέλος του πληρώματος ωστόσο συνέχισε να της το ζητεί, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο να παραμείνει η τσάντα εκεί που βρισκόταν, διότι ήταν έξοδος κινδύνου», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.



Το συμβάν αυτό ενδέχεται να προκαλέσει νέες επικρίσεις εναντίον της United Airlines. Σάλος είχε προκληθεί πέρυσι όταν ένας 69χρονος Αμερικανός γιατρός εκδιώχθηκε με τη βία από μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία ήταν υπερπλήρης, παρά τα παρακάλια του.



cosmote χολαργος τηλεφωνο

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Χάσα μπιντ Σαλμάν, της αδελφής του ισχυρού άνδρα του Ριάντ, Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.


υπολογισμος μετοχικου κεφαλαιου

Η πηγή αυτή επιβεβαίωσε ένα σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Le Point.


cosmote χολαργος τηλεφωνο

τρομπα βενζινης αυτοκινητου τιμες

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ένας τεχνίτης κλήθηκε να κάνει διάφορες εργασίες στο διαμέρισμα της πριγκίπισσας, στην περίφημη Λεωφόρο Φος του Παρισιού. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τραβούσε φωτογραφίες του δωματίου όπου θα έκανε παρεμβάσεις, όταν τον κατηγόρησαν ότι σκόπευε να τις πουλήσει σε μέσα ενημέρωσης. Η Χάσα μπιντ Σαλμάν διέταξε τον σωματοφύλακά της να τον δείρει.


Ο τεχνίτης ισχυρίζεται ότι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον εξευτέλισαν. Ο σωματοφύλακας φέρεται ότι τον διέταξε να γονατίσει, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες, και να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας. Μετά από αρκετές ώρες, έφυγε από το διαμέρισμα χωρίς τα εργαλεία του, που του τα κατέσχεσαν.


Ο σωματοφύλακας κατηγορείται μεταξύ άλλων για απειλή με χρήση όπλου, στέρηση ελευθερίας του εργάτη και κλοπή.


ασφαλεια ηλεκτρικου πινακα

«Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε η ανακοίνωση.


Το αεροσκάφος, που πιστεύεται ότι είναι ελικόπτερο τύπου HH-60, συνετρίβη κοντά στην αλ Καΐμ, μια πόλη στην επαρχία Άνμπαρ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, που επικαλέστηκε αρχικές αναφορές.


Στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άνθρωποι και είναι «πιθανό» να υπάρχουν νεκροί, πρόσθεσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters


ασφαλεια ηλεκτρικου πινακα

μιμης παπαιωαννου υμνος αεκ

φλεγμονή στις ωοθήκες

Ο δήμαρχος της αλ Καΐμ έκανε επίσης λόγο στο πρακτορείο για επτά επιβαίνοντες.


Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά η Κεντρική Διοίκηση ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής.


κατι ψηνεται επεισοδια εβδομαδας

Δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο τον ανταρτικό θύλακα της Ανατολικής Γκούτα, η οποία αποτελεί τον στόχο μιας καταστροφικής επιχείρησης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες.


κατι ψηνεται επεισοδια εβδομαδας

τα σοκακια ταβερνα διμηνιο

λυσεις πανελληνιων αρχαια

Οι επιδρομές αυτές που είχαν στόχο την πόλη Σάκμπα και έγιναν μετά τα μεσάνυχτα αποδίδονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται το δίκτυό του στην περιοχή, στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, συμμάχου του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, μολονότι η Μόσχα έχει αρνηθεί στο παρελθόν την πραγματοποίηση πληγμάτων στον τομέα αυτόν. Το τελευταίο αυτό κύμα αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες έγιναν σύμφωνα με το Παρατηρητήριο από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, έπληξαν την νοτιότερη περιοχή της Ανατολικής Γκούτα.




καθε ποτε πρεπει να παιρνουμε βιταμινεσ

«Αφού εξέτασα το ζήτημα, είμαι της άποψης ότι υπάρχουν ικανοποιητικές πιθανότητες να ασκηθεί δίωξη στον κ. Ζούμα για τις κατηγορίες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Σον Έιμπραχαμς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πρετόρια.


Ο Ζούμα, που την εποχή εκείνη ήταν αντιπρόεδρος της Νότιας Αφρικής, θα διωχθεί για απάτη και διαφθορά.


μοιαζω θαλασσα και αλλαζω

«Το δικαστήριο είναι το καταλληλότερο μέρος για να διαλευκανθεί» η υπόθεση, εκτίμησε εξάλλου ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι «όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».


Ο 75χρονος Ζούμα, που τον περασμένο μήνα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία, υπό την πίεση του κόμματός του, του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC), φέρεται ότι δωροδοκήθηκε για να εγκρίνει, το 1999, μια σύμβαση ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε η Νότια Αφρική με πολλές ξένες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και τη γαλλική Thales.


καθε ποτε πρεπει να παιρνουμε βιταμινεσ

κοριτσιστικα παιχνιδια με ψωνια

Ο ίδιος πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες.


ιορδανια διαφορα ωρας

Ο ηθοποιός είναι υποστηρικτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.


επιδοτηση χοιροτροφιας

Σε σχόλιό του για το πώς αισθάνεται έχοντας ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα ο Ντεπαρντιέ απάντησε: «Πατριωτισμό και αγάπη για τη Ρωσία».


ιορδανια διαφορα ωρας

ξυδασ νικολ σια οε εκδοσεισ

2018 03 18T122045Z 1347327989 RC1BD2505DB0 RTRMADP 3 RUSSIA ELECTION
Πηγή: Courtesy of AMBASSADE DE RUSSIE EN FRANCE/via REUTERS


Ο 69χρονος Ντεπαρντιέ, βετεράνος της γαλλικής βιομηχανίας κινηματογράφου με περίπου 200 ταινίες στο ενεργητικό του, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα τον Ιανουάριο του 2013. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δικαιολογήσει την απόφασή του να του χορηγήσει τη ρωσική υπηκοότητα λέγοντας ότι ο Ντεπαρντιέ έχει κάνει πάρα πολλά για τον ρωσικό πολιτισμό.




πασχαλης φυτωρια

«Φεύγω από την Καστοριά ως Επίτιμος Δημότης της, δίνοντάς σας τη διαβεβαίωση ότι θα πράξω ό, τι μου αναλογεί για ν' ανταποκριθώ πλήρως στο θεσμικό και πολιτικό βάρος ενός τόσο τιμητικού τίτλου. Ιδίως δε, θα με εμπνέουν στο διηνεκές η Ιστορία και ο Πολιτισμός της Καστοριάς για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Δικαίων, με πρώτο εκείνο που αφορά την αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη, με αμάχητα ιστορικά τεκμήρια, Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:


πασχαλης φυτωρια

το καφε της χαρας καρυα

«Το μήνυμα αυτό απευθύνω και προς την γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την οποία καλούμε να εγκαταλείψει τον, ολισθηρό και καταστροφικό για την διεθνή της εικόνα και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, δρόμο του ευτελούς κιβδηλοποιού και παραχαράχτη της Ιστορίας. Και, όλως αντιθέτως, να σεβασθεί το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη πιο στενές τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά εξίσου έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε, χωρίς κανέναν συμβιβασμό, όλα όσα ιστορικώς μας ανήκουν. Σ' αυτό λοιπόν το πλαίσιο διατρανώνουμε, για μιαν ακόμη φορά, ότι, όπως είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».


Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιστορία της Καστοριάς και σημείωσε ότι η ευρύτερη περιοχή αποτέλεσε τον πυρήνα της προετοιμασίας και εξέλιξης του ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα.


Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε τους δεσμούς αίματος που τον ενώνουν με την Καστοριά και ανέφερε ότι ο αδελφός της συζύγου του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και ετάφη στην Καστοριά.


μουτούση 2

«Ο πρόεδρος περνά από κάθε τόπο της Ελλάδας και λαμβάνει τα μηνύματα της ιστορίας. Τούτος ο τόπος, η Καστοριά, είναι στην άκρη της Ελλάδας αλλά είναι η καρδιά της χώρας. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τις δυνάμεις μας, να μην αιθεροβατούμε αλλά στο μέτρο των δυνάμεων μας να πάμε την πατρίδα μακριά» πρόσθεσε.


Στον κ. Παυλόπουλο επιδόθηκε και ο Θυρεός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Δήμου Καστοριάς και του Δήμου Χάλκης (Ρόδου) προς τιμήν του πρώτου Έλληνα αξιωματικού του Αλεξάνδρου Διάκου που καταγόταν από το μικρό νησάκι και σκοτώθηκε την πρώτη μέρα του Ελληνοιταλικού πολέμου στην Ζούζουλι Καστοριάς.


τα αδελφια κομοτηνη

Οι πληροφορίες, που έδωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, κάνουν λόγο για 26 θύματα και 18 τραυματίες.


Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σιιτικό τέμενος δυτικά της Καμπούλ την ώρα που στην πόλη πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις για την εορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς.


διαχρονικα αγγλικα

Ο Νασράτ Νασράτ Ραχίμι, ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ότι ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά του κοντά στο τέμενος Καρτ-ε-Σάχι, το οποίο έχει υπάρξει στόχος και προηγούμενων επιθέσεων.


τα αδελφια κομοτηνη

εργασια στο εξωτερικο νεα υορκη

Σύμφωνα με το BBC, ο βομβιστής ανατινάχθηκε όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο Αλί Αμπάντ, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και δυτικά της πόλης.


2018 03 21T084922Z 1706963233 RC177B62FA40 RTRMADP 3 AFGHANISTAN BLAST


REUTERS/Omar Sobhani


Η τελευταία έκρηξη που σημειώνεται στην Καμπούλ υπογραμμίζει την απειλή που δέχεται η πόλη από ένοπλες επιθέσεις παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στον απόηχο μιας επίθεσης τον Ιανουάριο από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι.


Η σημερινή έκρηξη πραγματοποιήθηκε την ώρα που πιστοί απομακρύνονταν από το τέμενος.


Οι εκδηλώσεις του Νεβρόζ - μίας γιορτής με ζωροαστρικές καταβολές, η οποία στα περσικά σημαίνει Νέα Ημέρα - αρχίζουν στις 21 Μαρτίου χαιρετίζοντας τον ερχομό της νέας ιρανικής χρονιάς. Στο Αφγανιστάν εορτάζεται ευρέως παρότι έχει συναντήσει αντιδράσεις από ομάδες φονταμεταλιστών μουσουλμάνων που υποστηρίζουν ότι είναι αντι-ισλαμική.


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της οργάνωσης.


μπούμαν σημασία

Το τηλεφώνημα γίνεται στη «σκιά» της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας, εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).


Μάλιστα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατέστησε σαφές πως η Άγκυρα θα εκδιώξει από τη συριακή μεθόριο την κουρδική πολιτοφυλακή YPG αν δεν υπάρξει τελικά μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για ένα σχέδιο απομάκρυνσης της οργάνωσης από τη συριακή πόλη Μανμπίτζ.


λαμπης λιβιερατος ψυχιατρικη κλινικη

αποτελεσματα αιτησεων για παιδικουσ σταθμουσ εσπα


«Αν αυτό το σχέδιο δεν εφαρμοστεί, η μοναδική επιλογή που μας απομένει θα είναι η απομάκρυνση των τρομοκρατών. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Συρία, αλλά και για το Ιράκ», είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.



Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα επιδιώκει μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια της Μανμπίτζ μετά την αποχώρηση από την περιοχή της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θέλει η συνεννόηση με τις ΗΠΑ αναφορικά με την Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τη YPG.


μπούμαν σημασία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την τύχη των αμάχων στην Αφρίν, την οποία κατέλαβαν την Κυριακή οι τουρκικές δυνάμεις, ενώ από την άλλη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική στα αμερικανικά σχόλια, λέγοντας:



«Πού ήσασταν όταν σας εκφράζαμε τις ανησυχίες μας, όταν σας προτείναμε να εξοντώσουμε μαζί τους τρομοκράτες; Αν είμαστε ο στρατηγικός σας εταίρος, θα πρέπει να μας σέβεστε, να πορεύεστε στο πλευρό μας».



λιγο πριν τον θανατο


«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει αυστηρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πέλαγος και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του με την Κύπρο και την Ελλάδα», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για την Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


λιγο πριν τον θανατο

radio north 98fm


Όπως είχε μεταδώσει εξάλλου το πρακτορείο Bloomberg, οι ηγέτες της ΕΕ υπενθυμίζουν επίσης την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλυνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.



σαλαχι τηγανιτο

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

προσόντα αεροσυνοδού

«Και για να το πετύχουμε τούτο χρειάζεται, επιτέλους, ο όποιος ομφάλιος λώρος μας δένει με τις όποιες εγγυήτριες δυνάμεις να αποκοπεί», τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.


Σε χαιρετισμό στην δεξίωση, που παρέθεσε ο Έλληνας πρεσβευτής Ηλίας Φωτόπουλος, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι τείνει χείρα φιλίας, αλλά και κατανόησης προς τους Τουρκοκύπριους. Η επίλυση του Κυπριακού, επεσήμανε, θα είναι εκείνη που θα βοηθήσει, «ώστε να υπάρξουν άριστες σχέσεις και με την Τουρκία, αλλά και για τις προοπτικές της Τουρκίας είτε όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς της προσανατολισμούς, είτε σε ό, τι αφορά τις ενεργειακές της ανάγκες».


προσόντα αεροσυνοδού

προσφορα για μυτιληνη

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο κυπριακός λαός βιώνει και εμπνέεται καθημερινά από τις αξίες και τα ιδανικά, που συνέθεσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του '21, και αντλεί κουράγιο και σθένος στον δικό του συνεχιζόμενο αγώνα επιβίωσης, νιώθοντας δίπλα του την ανιδιοτελή υποστήριξη της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Για αυτή τη στήριξη εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις βαθύτατες μας ευχαριστίες», δήλωσε.


Με τη σειρά του, ο Έλληνας πρεσβευτής Ηλίας Φωτόπουλος, σε ομιλία του επεσήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα, 197 χρόνια μετά, και αφού διένυσε μία διαδρομή δύσκολη και με συνθήκες συχνά αντίξοες, «μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου, ισότιμο μέλος των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών αλλά και αναπόσπαστο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».


καρλος ασκες

Η αστάθεια και η διαρκής κινητικότητα, που παρουσιάζει το διεθνές περιβάλλον και, μαζί του, οι γεωπολιτικές ισορροπίες και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα, απαιτούν, ανέφερε, εγρήγορση και συνεργασία.


«Οι συνεργασίες, τις οποίες προωθούμε Ελλάδα και Κύπρος, τριμερείς και άλλες, δεν στρέφονται εναντίον άλλων κρατών», είπε και σημείωσε εμφαντικά:



Αυτή, θεωρούμε, είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί σε εκείνους που, αντί της συνεργασίας, επιλέγουν την αμφισβήτηση, τον αναθεωρητισμό, την προκλητικότητα.



Ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος από κοινού θα συνεχίζουν να αγωνίζονται αταλάντευτα, με μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο, για την εξεύρεση μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού ζητήματος, που:



Θα αντιμετωπίζει την Κύπρο ως ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ευνομούμενο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, χωρίς στρατό κατοχής και παρωχημένα συστήματα εγγυήσεων τρίτων και παρεμβατικά δικαιώματα. Ένα κανονικό κράτος.



Επίσης, διαβεβαίωσε ότι για την Ελλάδα και την ελληνική εξωτερική πολιτική η επίλυση του Κυπριακού «αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας». Η Ελλάδα , τόνισε, «βρίσκεται πάντοτε δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, συνεισφέροντας εποικοδομητικά ο, τιδήποτε κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να επανενωθεί η Κύπρος».



χατζηγεωργίου δερματολόγος λευκωσία

Στη Γερουσία, υπερίσχυσε η νομικός Ελιζαμπέτα Καζελάτι, εβδομήντα ενός ετών, του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος της Γερουσίας. Και στις δυο περιπτώσεις η εκλογή κατέστη δυνατή χάρη σε συμβιβασμό της συντηρητικής παράταξης με τα Πέντε Αστέρια.


χατζηγεωργίου δερματολόγος λευκωσία

ελλας φιν

Οι αναλυτές, όμως, κρατούν, ως κύριο στοιχείο της όλης αυτής διαδικασίας το ότι η τελική λύση επετεύχθη χάρη στον στενό διάλογο των Πέντε Αστέρων με τη Λέγκα, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπόρεσε να παίξει τον ρόλο του «σκηνοθέτη» που ο ίδιος είχε διεκδικήσει αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Αντιθέτως, πριν από τη σημερινή θετική εξέλιξη, η προσέγγιση της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού.


pepperoni pizza ok when pregnant

Αναμένεται να διαπιστωθεί, τώρα, αν οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν κατά την εκλογή των προέδρων του κοινοβουλίου θα ενισχυθούν ή θα ανατραπούν σε περίπου δέκα ημέρες, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.


μετεο δρεσδη

«Όπως οι Τσέχοι ή οι Πολωνοί, δεν θα μπούμε στην αίθουσα αναμονής για το ευρώ, που είναι η απαίτηση να καθορισθεί η ισοτιμία δύο χρόνια πριν από την υιοθέτηση (του ευρώ)», δήλωσε ο Βάργκα στην εφημερίδα Magyar Hirlap.


«Αυτό είναι μια ευνοϊκή θέση και εξαρτάται από εμάς το πότε θα αποφασίσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», δήλωσε ο Βάργκα προσθέτοντας πως η Ουγγαρία θα πρέπει επίσης να περιμένει το αποτέλεσμα συζητήσεων για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης μεταξύ των μελών της ευρωζώνης.


μασκα μαλλιων με κανελα

Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας έχει επίσης δηλώσει πως η Ουγγαρία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ευρώ μέχρι η οικονομία της να είναι επαρκώς ισχυρή.


μετεο δρεσδη


μανδρα καρη

φαρμ χερο σαγκα

Η 29χρονη κοπέλα από την παιδική της ηλικία ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον θετό της πατέρα, ενώ είχε υποστεί και σωματική βία. Μετά την αποφυλάκιση του ιερέα θετού πατέρα της, η ίδια κατέρρευσε ψυχολογικά και παρακολουθείτο στενά από ψυχολόγο.


φαρμ χερο σαγκα

σοφιτα ετυμολογια

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης στην ηλεκτρονική της έκδοση, όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.


Από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός της πατέρας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.


Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε, ενώ ο φάκελός της χάθηκε. Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.


ζουζουνια χριστουγεννα η γυναικα του αι βασιλη

Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.


Με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή.


Την περασμένη Παρασκευή η Έλενα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη λεωφόρο Τσερίου.


comparativa galaxy tab s y ipad air 2

Σύμφωνα με τη Europol, η συμμορία αυτή έχει κλέψει χρήματα από περισσότερους από 100 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε 40 χώρες.


comparativa galaxy tab s y ipad air 2

Ο φερόμενος "εγκέφαλος" των επιθέσεων, που χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Carbanak ή Cobait τα τελευταία πέντε χρόνια, συνελήφθη στο Αλικάντε, στη νοτιοανατολική Ισπανία. Σε κάθε επίθεση η λεία της συμμορίας έφτανε τα 5-10 εκατομμύρια ευρώ.


σημερινες τηλεοπτικες ταινιες

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο ύποπτος (κατονομάζεται μόνο ως "Ντένις Κ.") και τρεις Ρώσοι και Ουκρανοί συνεργάτες του "κατάφεραν ουσιαστικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ρωσικές τράπεζες και να κάνουν αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη Μαδρίτη, ύψους πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ".


ποτε θα καταβληθει το δωρο πασχα 2016 απο τον οαεδ

Οι κυβερνοπειρατές έθεταν υπό τον έλεγχό τους τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών και κατάφερναν να "αδειάζουν" λογαριασμούς εξ αποστάσεως. Στη συνέχεια μετέτρεπαν αμέσως τα χρήματα σε ψηφιακό νόμισμα (τύπου bitcoin) για να διευκολύνουν το ξέπλυμά τους.


Στις έρευνες για την εξάρθρωση της συμμορίας, εκτός από την ισπανική αστυνομία, μετείχε επίσης το FBI αλλά και αστυνομικοί από τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία και την Ταϊβάν. Τον συντονισμό είχε αναλάβει η Europol.


διατροφη μωρου με πυρετο

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι θα επιθυμούσε με την επανεκλογή του να επαναλαμβανόταν ο διάλογος για το Κυπριακό, αλλά δυστυχώς - σημείωσε - αυτό δεν καθίσταται εφικτό, λόγω των αξιώσεων που εγείρει η τουρκική πλευρά. Η τουρκοκυπριακή ηγεσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ελέγχεται από την Τουρκία. Για την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, τον περασμένο Ιούλιο, σημείωσε ότι εκτός από τις απαράδεκτες θέσεις της Τουρκίας, υπήρξαν «ατυχείς και βεβιασμένες ενέργειες» και από πλευράς εκπροσώπων του ΓΓ του ΟΗΕ.


διατροφη μωρου με πυρετο

Επίσης είπε ότι μετά το Κραν Μοντανά, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Ακιντζί. Επεσήμανε ότι με δεδομένες τις τουρκοκυπριακές αξιώσεις, που υπαγορεύονται από την Άγκυρα, «δεν υπάρχει ρεαλιστική πρόταση» για λύση του Κυπριακού.


δουναι και λαβειν παροσ

Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων να μετατραπεί σε αριθμητική ισότητα. Από την ώρα, πρόσθεσε, που η Τουρκία θα έχει εγγυητικά δικαιώματα και θα διατηρεί στρατεύματα στην Κύπρο, το κράτος δεν θα είναι βιώσιμο. «Υπάρχει ο κίνδυνος η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας», υπογράμμισε.


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι διαμήνυσε στον ΓΓ του ΟΗΕ και τις ΗΠΑ πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Είναι, σημείωσε, έτοιμος για συνάντηση, χωρίς ημερήσια διάταξη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ωστόσο, ανέφερε, δεν έχει ακόμη πάρει απάντηση (από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη).

Πάντως εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και εξέφρασε την ελπίδα ότι «δεν θα φθάσουμε σε αδιέξοδο, που δεν θα επιτρέπει να γίνει διάλογος».


διαφορα σχεδια πλεξιματος

Για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχιστεί όπως έχει σχεδιαστεί, κι αναφέρθηκε στις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο. Αν και οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό, σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απειλείται και η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα.


Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι θέλει να καταστεί «κόμβος ενεργειακός, που θα αποτελεί την μοναδική πηγή τροφοδότησης προς τη Δύση». Εξήγησε πως δεν μπορεί ο τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου να είναι αποτέλεσμα επιλογών μίας χώρας (της Τουρκίας), αλλά αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών, της οικονομικής βιωσιμότητας και συλλογικών αποφάσεων.


εκπαιδευση σκυλων σπιτς

Ο 39χρονος Γερμανός γέμισε πλαστικά μπουκάλια με καθαριστικό για τα σιφώνια και τοποθέτησε πάνω τους καλώδια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Από τη ζέστη προκλήθηκαν μικρές εκρήξεις, όχι επικίνδυνες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters.


εκπαιδευση σκυλων σπιτς

ringneck που μιλαει

Ο άνδρας που ζει στην πόλη Ζανκτ Όσβαλντ-Ρίντλχίτε στη νοτιοανατολική Γερμανία δήλωσε ότι ήθελε να διώξει αρπακτικά πουλιά τα οποία είχαν σκοτώσει δύο από τις γάτες του.


Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να συνδέεται με ριζοσπαστικές ομάδες και δεν θεωρεί το συμβάν εγκληματική ενέργεια.


ωραριο ημιαργιας

εχετε γεια βρυσουλεσ λογγοι βουνα ραχουλεσ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε τα μέτρα αντιποίνων με τα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.


ετερωνυμα ομωνυμα κλασματα

Οι πρεσβευτές πολυάριθμων χωρών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία, κλήθηκαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκαν για τα μέτρα που ελήφθησαν και τους αφορούν.


2018 03 30T111739Z 889448518 UP1EE3U0VDFS2 RTRMADP 3 BRITAIN RUSSIA DIPLOMATS EXPULSIONS NETHERLANDS


λιβανος φαγητα

REUTERS/Maxim Shemetov


εχετε γεια βρυσουλεσ λογγοι βουνα ραχουλεσ

Η πρεσβευτής της Ολλανδίας Ρενέ Γιόνες-Μπος ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε, εξερχόμενη από την έδρα της ρωσικής διπλωματίας, την τιμωρία που επιβλήθηκε στη χώρα της. «Δύο συνάδελφοί μου φεύγουν από τη Μόσχα. Όμως εμείς (η πρεσβεία) παραμένουμε εδώ», δήλωσε η πρεσβευτής. Το ρωσικό μέτρο είναι ισοδύναμο με εκείνο που ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου από τη Χάγη.


2018 03 30T114006Z 754398738 UP1EE3U0WEUSC RTRMADP 3 BRITAIN RUSSIA DIPLOMATS


REUTERS/Maxim Shemetov


Η εκπρόσωπος της λιθουανικής διπλωματίας, η Ράζα Ζακιλαϊτιένε, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρεσβευτής της Λιθουανίας ενημερώθηκε για «την απέλαση τριών διπλωματών της πρεσβείας», μέτρο και σ' αυτή την περίπτωση ισοδύναμο με εκείνο που είχε λάβει το Βίλνιους.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε επίσης εντολή σε τέσσερις Πολωνούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 7 Απριλίου. Πρόκειται και εδώ για αντίποινα για την απόφαση της Βαρσοβίας να απελάσει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με τη Βρετανία.


Η Ρωσία θα απελάσει επίσης τέσσερις Γερμανούς διπλωμάτες απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του Βερολίνου να απελάσει τέσσερις αξιωματούχους της ρωσικής αποστολής στη Γερμανία στο πλαίσιο της υπόθεσης Σκριπάλ. «Η απόφαση της Μόσχας δεν μας εκπλήσσει» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε, σημειώνοντας:



Ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες εμείς παραμένουμε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία και να εργαστούμε τόσο στο θέμα της ασφάλειας στην Ευρώπη όσο και στην ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων στο μέλλον μεταξύ των χωρών μας.



Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ισπανίας, RTVE, η Μόσχα απέλασε δύο Ισπανούς διπλωμάτες. Ειδικότερα, πρόκειται για τον προσωπάρχη της πρεσβείας και τον στρατιωτικό ακόλουθό του, σύμφωνα με το RTVE, που επικαλείται πηγές από την ισπανική αποστολή στη Μόσχα.


2018 03 30T124144Z 536534571 UP1EE3U0Z9KSO RTRMADP 3 BRITAIN RUSSIA DIPLOMATS


REUTERS/Maxim Shemetov


Επιπλέον, αποφασίστηκε η απέλαση ενός Νορβηγού διπλωμάτη, ενέργεια που η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών την χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη».


Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο της Ιρλανδίας RTE μετέδωσε, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ότι η Ρωσία απέλασε έναν Ιρλανδό διπλωμάτη, ενώ κλιμακώνεται η διπλωματική διαμάχη σε σχέση με την υπόθεση του Ρώσου διπλού πράκτορα.


Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας γνωστοποίησε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Μόσχα ανέστειλε την άδεια παραμονής ενός Κροάτη διπλωμάτη.


Η Μόσχα αποφάσισε επίσης νέα μέτρα κατά της Βρετανίας, δίνοντας προθεσμία ενός μήνα στο Λονδίνο για να μειώσει το διπλωματικό προσωπικό του στη Ρωσία στον ίδιο αριθμό με αυτόν των Ρώσων διπλωματών που είναι παρόντες στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Στις 17 Μαρτίου η Μόσχα είχε ήδη ανακοινώσει την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών και είχε διατάξει το κλείσιμο του Βρετανικού Συμβουλίου και του προξενείου της Βρετανίας στην Αγία Πετρούπολη.


γαία πέλλας

«Φυσικά αυτό είναι πιθανόν», δήλωσε ο Χάνστσμαν, καθιστώντας σαφές ότι η Ουάσιγκτον προς το παρόν περιμένει την απάντηση της Μόσχας στις απελάσεις 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ και πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απάντηση που θα δώσει η Μόσχα στις απελάσεις αυτές.


Παράλληλα ο Χάντσμαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα συνεχίσει την πολιτική των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.


γαία πέλλας

ορυχείο διαμαντιών στη σιβηρία

προστατευτικη μεμβρανη μπαλκονιου

Ο Αμερικανός πρεσβευτής είπε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες σε ό, τι αφορά την τεκμηρίωση των κατηγοριών κατά της Ρωσίας που αφορούν την υπόθεση Σκριπάλ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και μερικές άλλες χώρες «εργάσθηκαν συγκεκριμένα με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων» και κατέληξαν στα συμπεράσματα τους για την υπόθεση Σκριπάλ.


Παράλληλα είπε ότι «οι εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν στην έρευνα όπως και πολλές άλλες χώρες, κατέληξαν στο βέβαιο συμπέρασμα, ότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει άμεση σχέση (σσ. με την Ρωσία)».


Τέλος επισήμανε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε στην Ρωσία πολλές ευκαιρίες για να εξηγήσει τι συνέβη», αλλά δεν δόθηκε καμία εξήγηση.


τι αποζημιωση δικαιουμαι σε περιπτωση παραιτησησ

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του έπειτα από την απέλαση τουλάχιστον 100 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και περισσότερες από 20 χώρες ως αντίποινα στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί την Μόσχα.


nac ocd clinical trials

αορατη μερα στιχοι

Η κατάσταση είναι «παρόμοια, σε μεγάλο βαθμό, με όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου» και δικαιολογεί την αναβίωση «μηχανισμών επικοινωνίας και ελέγχου για την αποφυγή κλιμάκωσης και για τη διασφάλιση ότι τα πράγματα δεν θα ξεφύγουν από τον έλεγχο όπου οι εντάσεις μπορούν να ξεσπάσουν», τόνισε ο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.


Σημειώνεται πως την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου είχε εγκαθιδρυθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για την άμεση επικοινωνία τους.


τι αποζημιωση δικαιουμαι σε περιπτωση παραιτησησ

Τα σχόλια του Γ. Γ. ήρθαν καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε την απέλαση 60 Αμερικανών διπλωματών και το κλείσιμο του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη, σε αντίποινα για τις απελάσεις από τις ΗΠΑ Ρώσων με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ.


φοβαμαι νινο

Η αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου, η πρώτη με στόχο τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στη Λιβύη, σκότωσε «δύο τρομοκράτες» και εξαπολύθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί στους τζιχανιστές να αποκτήσουν ασφαλές καταφύγιο στην αχανή έρημο της χώρας.


πως βαζω φυσιολογικο ορο στη μυτη

Ο αμερικανικός στρατός είχε γνωστοποιήσει το Σαββατοκύριακο την αεροπορική επιδρομή, αλλά σήμερα διευκρίνισε ποιος ήταν ο στόχος αυτής.


Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου υπογραμμίζεται ότι ο Μούσα Αμπού Νταούντ, ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα είχε εκπαιδεύσει νεοσύλλεκτους στη Λιβύη να εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή.


φοβαμαι νινο

καναπεσ κρεβατι στη θεσσαλονικη

«Παρείχε κρίσιμη υλικοτεχνική στήριξη, χρηματοδότηση και όπλα στην AQIM, δίνοντας τη δυνατότητα στην τρομοκρατική οργάνωση να απειλεί και να επιτίθεται ενάντια στα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα στην περιοχή», ανέφερε η AFRICOM, η μικτή διοίκηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική.


Η επιδρομή του Σαββάτου έπληξε τα προάστια της πόλης Ουμπάρι και διεξήχθη σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.


κτελ κομοτηνης κρατησεις

Όσοι έχουν κάνει προσφυγή υποστηρίζουν πως το σουνιτικό βασίλειο βοήθησε στην οργάνωση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο δικαστής της περιοχής του Μανχάταν Τζόρτζ Ντάνιελς εκτίμησε ότι οι ενάγοντες παρουσίασαν επαρκή στοιχεία ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.


Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε ένα νομοσχέδιο με την επονομασία JASTA (Justice Against Sponsors of Terrorism Act), το οποίο επιτρέπει στους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον ξένων κυβερνήσεων.


κτελ κομοτηνης κρατησεις




παραξενες μερες ταινια
μπαταριες χαιδαρι

κομπρεσέρ bosch

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται από τους σιδηροδρομικούς της SNCF, της δημόσιας εταιρείας που διαχειρίζεται τους γαλλικούς σιδηροδρόμους με μία κινητοποίηση που θα διαταράξει τη ζωή 4,5 εκατομμυρίων καθημερινών επιβατών επί τρεις μήνες.


κομπρεσέρ bosch

απαρέμφατος

Διαμαρτυρόμενοι για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που θίγει ένα ειδικό εργασιακό καθεστώς που περιλαμβάνει εγγύηση δια βίου απασχόλησης, εφηύραν το σχήμα μίας διήμερης απεργίας κάθε πέντε ημέρες μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δηλαδή 36 ημέρες απεργίας.


Η SNCF προαναγγέλλει σοβαρές ανωμαλίες στην κυκλοφορία των τρένων και ανακοίνωσε σήμερα ότι η απεργία μεταφράζεται για την Τρίτη στην κυκλοφορία ενός συρμού TGV (τρένου υψηλής ταχύτητας) στους οκτώ και ενός τοπικού τρένου στα πέντε κατά μέσο όρο.


Οι σιδηροδρομικοί δεν είναι οι μόνοι δυσαρεστημένοι: οι υπάλληλοι στους τομείς της καθαριότητας και της ενέργειας κατεβαίνουν επίσης σε απεργία την Τρίτη. Την ίδια ημέρα, το προσωπικό της Air France κατεβαίνει σε απεργία για τέταρτη φορά σε έναν μήνα για να ζητήσει αύξηση των μισθών κατά 6%.


β οικονομικη εφορια περιστεριου

Η διεκδίκηση αυτή δεν έχει απευθείας σχέση με τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν, αλλά συμβάλλει την επιβάρυνση του κοινωνικού κλίματος, όπως και οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της εταιρείας Carrefour σήμερα και ο αποκλεισμός ορισμένων πανεπιστημίων.


Μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει κατορθώσει να επιβάλει χωρίς μεγάλες αντιστάσεις τις μεταρρυθμίσεις , και κυρίως τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα.


Η μέθοδός του, που χαρακτηρίζεται «βάρβαρη» από τους επικριτές του, είναι η ταχεία ενέργεια σε πολλά μέτωπα, πράγμα που αιφνιδιάζει τα συνδικάτα. «Ανοίγοντας συνεχώς νέα μέτωπα, καθιστά τη διαμαρτυρία για το προηγούμενο μέτωπο παρωχημένη, αφού έχει ήδη ανοίξει ένα νέο», σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Φιλίπ Μπροντ.


Αλλά αυτήν τη φορά ο Εμανουέλ Μακρόν ρισκάρει να συναντήσει ισχυρή αντίσταση, προειδοποιούν οι αναλυτές, αφού τα βάζει με την SNCF, το απόρθητο φρούριο, όπου πολλές κυβερνήσεις έχουν σπάσει τα δόντια τους.


«Οπως η Θάτσερ»


Η πρόκληση είναι τέτοια που πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι και συνδικαλιστικά στελέχη φθάνουν μέχρι να παραβάλουν την αναμέτρηση με τη μετωπική σύγκρουση της Μάργκαρετ Θάτσερ με τους ανθρακωρύχους το 1984.


«Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να τελειώνει με ό, τι απομένει από το κοινωνικό κράτος», καταγγέλλει ο Ερίκ Κοκερέλ, βουλευτής της France Insoumise (Ανυπότακτη Γαλλία). «Και ξεκινά από τον πιο οργανωμένο, τον πιο ενωμένο, τον πιο μαχητικό τομέα, τους σιδηροδρομικούς, λέγοντας όπως η Θάτσερ "όλα ή τίποτε».


«Η Γαλλία είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία που δεν έχει κερδίσει τη μάχη απέναντι στην μαζική ανεργία», (8,9% στο τέλος του 2017), είχε δηλώσει τον Αύγουστο ο Εμανουέλ Μακρόν.


Σήμερα, ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο για «ήρεμη και απόλυτη αποφασιστικότητα» εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, φανερό ή κρυφό για την ιδιωτικοποίηση της SNCF», όπως φοβούνται ορισμένοι.


Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι κάνουν χοντρό παιγνίδι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην SNCF, μία εταιρεία βαριά χρεωμένη που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.


Φοβούνται ότι εάν η κυβέρνηση κερδίσει αυτήν τη συμβολική μάχη, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή και των επόμενων μεταρρυθμιστικών της σχεδίων.


Απέναντι στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, τα συνδικάτα, διαιρεμένα και με χαμηλή εκπροσώπηση, ποντάρουν στην υποστήριξη της κοινής γνώμης.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση Ifop για τη Journal du Dimanche, το 53% των Γάλλων θεωρούν αδικαιολόγητη την απεργία, έναντι 58% πριν από δύο εβδομάδες.


Αυτό δείχνει ότι «η θέση των απεργών προωθείται καθώς φθάνουμε στην καρδιά της μάχης», σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Νταμπί, γενικό διευθυντή της Ifop.


Ταυτόχρονα όμως, το 72% των Γάλλων θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους, διασφαλίζοντας και το κύρος του Εμανουέλ Μακρόν.



ψαρρών & αναπαύσεως 8

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο μετέφερε τέσσερα άτομα. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί.


«Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τα όσα πληροφορούμαστε καθώς σημειώθηκε ένα περιστατικό με ένα ελικόπτερο. Ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να μάθουμε περισσότερα», αναφέρεται σε ανάρτηση του ναυτικού στο Facebook.


Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 2:35 μ. μ. (τοπική ώρα). Διασώστες και πυροσβεστικά έσπευσαν στο σημείο, όπως και ελικόπτερα διάσωσης. Αυτή την ώρα διεξάγεται ευρείας κλίμακας έρευνα.


γιώργο κουμουτσάκο

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους θαρραλέους ενστόλους και τις οικογένειές τους, που επηρεάστηκαν από αυτό το περιστατικό», ανέφερε, σύμφωνα με το RT, ο Kristopher Haugh, αξιωματούχος του ναυτικού.


ψαρρών & αναπαύσεως 8

lee jeans online


MEDIA RELEASE: A Marine Corps CH-53E Super Stallion helicopter from 3rd Marine Aircraft Wing crashed in the vicinity of El Centro, California, at approximately 2:35 p. m. Tuesday during a routine training mission. pic.twitter.com/7xbN9iFzsZ

— 3rd Marine Aircraft Wing (@3rdmaw) 4 Απριλίου 2018

δ ε η υποκαταστηματα

Πρόκειται για το Σημείο Νέμο, γνωστό και ως «Ωκεάνιος Πόλος Δυσκολίας Πρόσβασης», μια περιοχή στη μέση του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, που απέχει από την ξηρά και από τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στη Γη. Ευρισκόμενο ανάμεσα στην Αυστραλία, στη Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική, το Νέμο απέχει πάνω από 2.700 χιλιόμετρα από την κοντινότερη στεριά, που είναι οι Νήσοι Πίτκερν στο βόρεια, μία από τις Νήσους του Πάσχα στα δυτικά και η ανταρκτική Νήσος Μάχερ στα νότια.


δ ε η υποκαταστηματα

επιδοματα βαριας αναπηριας

Ούτε πλοία, ούτε αεροπλάνα περνάνε από εκεί, ούτε κανένα αξιοθέατο υπάρχει εκτός από σκέτο νερό. Και ακριβώς γι' αυτό, επειδή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η πιθανότητα να προξενηθεί οποιαδήποτε υλική ή ανθρώπινη ζημιά, η περιοχή θεωρείται ιδανική για «νεκροταφείο».


Το Σημείο Νέμο - που φέρει το όνομα του διάσημου πλοιάρχου Νέμο του υποβρυχίου «Ναυτίλος» του μυθιστορήματος «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» του Ιουλίου Βερν - βρίσκεται στη μέση του πουθενά, αλλά κάθε άλλο παρά άδειο είναι. Τουλάχιστον ο βυθός του, που αποτελεί τον υγρό τάφο μικρών και μεγάλων διαστημοσυσκευών, από δεξαμενές καυσίμων πυραύλων και κατασκοπευτικούς δορυφόρους έως ολόκληρους διαστημικούς σταθμούς.


Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, το μεγαλύτερο διαστημικό νεκροταφείο φιλοξενεί, αρχής γενομένης από το 1971, το ένα μετά το άλλο τα διαστημικά σκάφη που έπεσαν από τον ουρανό. Εκτιμάται ότι σχεδόν 300 αντικείμενα που πέταξαν κάποτε στο διάστημα, έχουν βουλιάξει στο συγκεκριμένο σημείο κατά τον τελευταίο σχεδόν μισό αιώνα.


καλογηρου χαλανδρι

Οι περισσότεροι «κάτοικοι» του Σημείου Νέμου, σχεδόν 200, είναι ρωσικής καταγωγής. Όπως ρωσικό είναι και το μεγαλύτερο κατασκεύασμα που αναπαύεται στο βυθό: ο βάρους 140 τόνων διαστημικός σταθμός MIR που «θάφτηκε» εκεί το 2001.


Εκεί ακριβώς προγραμματίζεται να καταλήξει και ο τωρινός πολύ μεγαλύτερος Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), όταν ολοκληρώσει την αποστολή του κάποια στιγμή μετά το 2024.