Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

μεταλλικές χούφτες

Ομιλία για τον Αγ. Παΐσιο τον Αγιορείτη στην Μονή Πρεβέζης (video)

Ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες (28/9/2015) το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης για τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη με θέμα: «Ἡ προσωπικότης τοῦ Ὁσίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου».


μεταλλικές χούφτες

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ἀρχιμ. Αρσένιος Κατερέλλος, Ηγούμενος της Μονής Αγ. Νικολάου Δίβρης Φθιώτιδος ο οποίος είχε γνωρίσει τον Αγιο Παΐσιο.


ψαρας πλαστικος χειρουργος



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Την εκδήλωση προλόγισε ο πατ. Ιωαννίκιος ενώ μίλησε και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στην εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.


οι μεγαλυτερες αληθειες

Δείτε βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση.



στοιχεία τεχνικήσ θερμοδυναμικήσ και μετάδοσησ θερμότητασ

Πληθαίνουν οι καστανοκαλλιεργητές στην Ελλάδα

Στην καλλιέργεια της καστανιάς στρέφονται ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί, τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας μια καλλιέργεια που να τους εξασφαλίζει σημαντικά εισοδήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης.


ωραια γυναικεια κορμια

Την ίδια ώρα, Ιταλοί χονδρέμποροι έρχονται στη χώρα μας και αγοράζουν προς 3,50 ευρώ/κιλό τα ελληνικά κάστανα, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τις βιομηχανίες τους που κινδυνεύουν να σταματήσουν τις μηχανές, αφού η σφήκα που χτύπησε τα δέντρα τους περιόρισε την παραγωγή σε ποσοστό 70%!




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από το 2012, η τιμή του προϊόντος κυμαινόταν από 1,50-2,20 ευρώ/κιλό, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές εξασφάλισης ενός καλού εισοδήματος για τους καστανοκαλλιεργητές.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Στέφανος Διαμαντής, οι Ιταλοί "εισήγαγαν" τη σφήκα της καστανιάς, που είναι παρθενογενετικό έντομο, από την Κορέα και αυτή έχει κατευθυνθεί σε Γαλλία και Σλοβενία, ενώ "το πιο πιθανόν είναι ότι ευτυχώς τελικά η σφήκα δεν προσγειώθηκε στα ελληνικά εδάφη".


στοιχεία τεχνικήσ θερμοδυναμικήσ και μετάδοσησ θερμότητασ

αλλος για το 100 πως παιζεται

Η καταπολέμηση της σφήκας, εξηγεί ο ερευνητής, γίνεται με την απελευθέρωση ανταγωνιστικών εντόμων στην περιοχή.

Σε ό, τι αφορά την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς στη χώρα μας, ο κ. Διαμαντής ανέφερε πως "μπορεί να καθυστέρησε η έναρξη του βιολογικού προγράμματος που αφορά την καταπολέμησή του, ωστόσο προχωρά με γοργούς ρυθμούς (ολοκληρώνεται το 2016) και τα αποτελέσματά του είναι άκρως ενθαρρυντικά".

Το έλκος της καστανιάς βρίσκεται σε ύφεση ήδη στη χώρα μας και με την ολοκλήρωση του βιολογικού προγράμματος που πραγματοποιείται σε 10 Νομούς της χώρας, "σύντομα θα απαλλαγούμε εντελώς", πρόσθεσε.

Αυξάνεται διαρκώς η παραγωγή κάστανου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή, η ελληνική μέση ετήσια παραγωγή κάστανου υπερβαίνει σήμερα τους 18.000 τόνους, έναντι των 15.000 τόνων πέρυσι και 12.000 τόνων το 2012 και, όπως λέει ο κ. Διαμαντής, τους 18.000 τόνους κάστανο "η χώρα είχε να τους δει από τις δεκαετίες '60 και '70"!

Οι καστανοπαραγωγοί υπερβαίνουν σήμερα τους 10.000 σε όλη τη χώρα, ενώ καστανιές θα βρει κάποιος σε 28 νομούς· μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Σέρρες, Ημαθία, Τρίκαλα, Ηλεία και Χανιά.

Η αύξηση της παραγωγής σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό των εισαγωγών από χώρες όπως η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Κίνα και η Ν. Κορέα.

Η ανεπάρκεια του προϊόντος εντός και εκτός ελληνικών συνόρων καθιστά εξασφαλισμένη την απορρόφηση της παραγωγής, επισημαίνει ο κ. Διαμαντής, δίνοντας "ψήφο εμπιστοσύνης" στο κάστανο και τονίζοντας ότι "η ελληνική παραγωγή κάστανου, μπορεί να ανακάμψει ακόμα περισσότερο, αρκεί να υπάρξει μια δυναμική και συγκεκριμένη πολιτική".

Κατά τον ίδιο, η πολιτική αυτή πρέπει να επικεντρωθεί - μεταξύ άλλων - στα εξής σημεία: πιστοποίηση του ελληνικού γενετικού υλικού καστανιάς και παραγωγή και διάθεση άριστου εντόπιου φυτευτικού υλικού σε προσιτές τιμές, καθιέρωση κινήτρων για την αντικατάσταση των υπέργηρων δένδρων με νέα δένδρα, φύτευση πιο αποδοτικών ποικιλιών ή προελεύσεων και σε διάστημα μίας 10ετίας, ίδρυση νέων σύγχρονων καστανεώνων, όπου οι κλιματοεδαφικές συνθήκες το επιτρέπουν, χρήση της καστανιάς σε αναδασωτικά προγράμματα και δασώσεις αγρών, καθόσον αποτελεί πολύτιμο, αυτόχθονο, δασοπονικό είδος κ. ά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική που θα πρέπει να υιοθετηθεί, οφείλει να είναι επικεντρωμένη στην ίδρυση, ανά ευρύτερη καστανοπαραγωγό περιοχή, κατάλληλης υποδομής για την ποιοτική ταξινόμηση (διαλογητήρια) και συντήρηση του προϊόντος (ψυγεία), έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την καθιέρωση προδιαγραφών ποιοτικής ταξινόμησης του ελληνικού κάστανου και ίδρυση ιδιωτικών ή συνεταιριστικών βιομηχανιών τυποποίησης, μεταποίησης και συντήρησης του κάστανου ώστε να αυξηθεί η απορρόφησή του στην αγορά και να καταστεί διαθέσιμο όλο τον χρόνο.

Την τιμητική του έχει το κάστανο το προσεχές διάστημα

Γιορτές και εκδηλώσεις, με στόχο να αναδείξουν τη μεγάλη θρεπτική του αξία και τις τεράστιες δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσής του καστάνου διοργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, οι λάτρεις του αυτοφυούς αυτού προϊόντος.

Υπογραμμίζεται ότι το 90% της ελληνικής παραγωγής κάστανου καταναλώνεται στο εσωτερικό, ψητό ή βραστό. Το 10% διατίθεται στην αγορά ως marrons glaces και πωλείται σε υψηλές τιμές (16-20 ευρώ ανά κιλό) ή ως γλυκό συντηρημένο σε σιρόπι που παρασκευάζεται τοπικά από οικογενειακής κλίμακας μικρές επιχειρήσεις, κυρίως σε περιοχές του Πηλίου και του Καρπενησίου.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών του Δήμου Θέρμης διοργανώνει Γιορτή Κάστανου, στις 12 μετά το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Λιβαδίου.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Αθανάσιος Γιαννάκος οι επισκέπτες στη γιορτή θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν κάστανα - συνολικά θα διανεμηθούν 600 κιλά κάστανα δωρεάν - ενώ άφθονο θα ρέει το κρασί και ορχήστρα θα παίζει ζωντανή μουσική.

Γιορτές του κάστανου διοργανώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας από εντός του Οκτωβρίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, όπως: Πήλιο, Πάικο, Καρπενήσι, Πάρνωνα, Χανιά, Άρτα, Δαμασκηνιά Βοϊου, Δήμος Αγιάσου Λέσβου, Καρίτσα Ευρυμενών Ν. Λάρισας και Άρνα Φάριδος του Ν. Λακωνίας.


λουτρα ρεθυμνο

Τραγωδία στη Μυτιλήνη με πρόσφυγες: Τρία ναυάγια με δύο νεκρούς (pics)

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες στο Αιγαίο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγονται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο αύριο σε χώρες της Ευρώπης.


πυκνωτης για οικονομια ρευματος

Σήμερα, Τετάρτη (30/09/2015) τρία ναυάγια σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, αφήνοντας πίσω τους δύο νεκρούς, ένα αγοράκι δύο ετών και μία 34χρονη γυναίκα.


ανταναλι με ελληνικους υποτιτλους



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Συγκεκριμένα, ήταν γύρω στις 09:30 το πρωί όταν το άτυχο αγοράκι και η 34χρονη ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Παναγιούδας, βόρεια της Μυτιλήνης. Ήταν τα τελευταία θύματα των Τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι, παρά τους ισχυρούς βοριάδες που πνέουν στην περιοχή και έναντι 2.000 δολαρίων το κεφάλι, στέλνουν στο θάνατο με πλαστικές βάρκες εκατοντάδες ανθρώπους.


λουτρα ρεθυμνο

Το ναυάγιο εντοπίστηκε από τουρκικό τουριστικό σκάφος της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί, το οποίο ειδοποίησε το λιμεναρχείο, αλλά εγκατέλειψε το σημείο. Ακολούθησε το τουρκικό τουριστικό σκάφος «Lesvos», του οποίου το πλήρωμα και επιβάτες, Έλληνες και Τούρκοι που κατευθύνονταν στο Αϊβαλί, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος που είχε σπεύσει στην περιοχή, άρχισαν την περισυλλογή των ναυαγών.

nayagio4

Συγκεκριμένα, από το σκάφος του Λιμενικού περισυνελέγησαν 46 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα νεκρό αγοράκι δύο ετών. Το τουρκικό τουριστικό σκάφος διέσωσε τρία άτομα και περισυνέλεξε τη σορό μίας 34χρονης γυναίκας. Συνολικά, διασώθηκαν 48 άτομα, 11 παιδιά, οκτώ γυναίκες και 29 άνδρες.

nayagio7

«Κάναμε ότι μπορούσαμε…» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καπετάνιος του τουρκικού σκάφους, Μεμέτ Αλή. «Και ήταν συγκινητική η κοινή προσπάθεια επιβατών και πληρώματος, Ελλήνων και Τούρκων, να σωθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν. Δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε.

nayagio5

Λίγο αργότερα σήμανε συναγερμός για ακόμη ένα ναυάγιο, ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έσπευσε στην περιοχή, διεσώθη το σύνολο των επιβαινόντων, 40 άτομα, εκ των οποίων οκτώ παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

nayagio6

Στις 11:00 έγινε τρίτο ναυάγιο ανοικτά της Συκαμνιάς, στη βόρεια Λέσβο, όταν η ξύλινη σωστική λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να βάζει νερά. Από σκάφος του Λιμενικού διασώθηκαν 153 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Πηγή φωτογραφιών: Lesvosnews και Lesvospost


Τραγωδία στη Μυτιλήνη με πρόσφυγες: Τρία ναυάγια με δύο νεκρούς (pics)
01
Τραγωδία στη Μυτιλήνη με πρόσφυγες: Τρία ναυάγια με δύο νεκρούς (pics)








ημερολογιο ψεκασμων αμπελιου

Βίντεο ντοκουμέντο: O ξυλοδαρμός του άτυχου Βαγγέλη από μπράβους στη Μύκονο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του 31χρονου Βαγγέλη σε beach bar από μπράβους, που είχε ως αποτέλεσμα ο άτυχος 31χρονος να δίνει μάχη για τη ζωή του εδώ και ένα μήνα.


ημερολογιο ψεκασμων αμπελιου

Οι Αρχές εξετάζουν καρέ – καρέ το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για να βρουν νέα στοιχεία για το σοκαριστικό περιστατικό.


λογική σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων θεματα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου και έκτοτε ο 31χρονος πατέρας δίνει μάχη στην εντατική για να κρατηθεί στη ζωή.


μινιον καλαντα

Από την πρώτη στιγμή η σύζυγος του θύματος, που ήταν μαζί του στο beach bar, έλεγε ότι μπράβοι του μαγαζιού έσπασαν στο ξύλο τον άνδρα της, με πρώτο από όλους γνωστό πυγμάχο που ήταν και υπεύθυνος για την ασφάλεια του μαγαζιού.

Για την υπόθεση έχουν ήδη γίνει συλλήψεις και, πλέον, οι Αρχές εξετάζουν καρέ-καρέ το βίντεο, που προβλήθηκε από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, προκειμένου να καταλήξουν σε πιο σαφή συμπεράσματα για την υπόθεση.

Στο βίντεο διακρίνεται αρχικά τον άτυχο Βαγγέλη να διαπληκτίζεται με το θαμώνα στο μπαρ, δίπλα στο οποίο κάθεται ο σεκιούριτι του μαγαζιού.

Κατόπιν υποδείξεως του σεκιούριτι, ο Βαγγέλης απομακρύνεται και γυρνάει στο τραπέζι του, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ξαναπηγαίνει στο μπαρ, όπου δέχεται το πρώτο χτύπημα από το θαμώνα.



Με αστραπιαίες κινήσεις ο σεκιούριτι βγάζει τον Βαγγέλη και το φίλο του έξω από το μαγαζί.

Έπειτα ο Βαγγέλης επιστρέφει, πηγαίνοντας προς το μέρος του θαμώνα, για να του ζητήσει το λόγο. Εκεί ο καυγάς ανάβει για δεύτερη φορά και ο Βαγγέλης οδηγείται και πάλι στην έξοδο.


στόχος επιχείρησης

Χάνει δυναμική η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας της Ισπανίας

Η ανάκαμψη στην ισπανική αγορά εργασίας έχασε τη δυναμική της τον Σεπτέμβριο καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, αντανακλώντας την ευρύτερη επιβράδυνση της οικονομίας, την ώρα που η Ισπανία προχωρά προς τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.


στόχος επιχείρησης

λακιωτης θερμοσιφωνας

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 0,64% ή κατά 26.087 άτομα στα 4,09 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.
Το τέλος του καλοκαιριού είναι παραδοσιακά ένας κακός μήνας για την αγορά εργασίας καθώς φθίνει η εποχική απασχόληση και η ανεργία αυξάνεται ιδιαίτερα στον κλάδο υπηρεσιών που έχει στενότερη σχέση με τον τουρισμό.
Ωστόσο η μηνιαία αύξηση της ανεργίας ήταν υψηλότερη απ’ ό, τι τον περυσινό Σεπτέμβριο, όταν 19.720 άτομα έχασαν τη δουλειά τους. Ο Αύγουστος ήταν επίσης απογοητευτικός, καθώς ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας παρουσίασε ενδείξεις επιβράδυνσης.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



εποχη συρτης αφρου

πλυντηρια πιατων miele εντοιχιζομενα

Τραγωδία στην Κρήτη: Βγήκε από το αυτοκίνητο και παρασύρθηκε από λεωφορείο (pics)

Aστικό λεωφορείο παρέσυρε έναν ηλικιωμένο στο δρόμο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε απόσταση 500 μέτρων από το νοσοκομείο και τον τραυμάτισε θανάσιμα.


Ο ηλικιωμένος έβγαινε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και στην προσπάθειά του να περάσει τον δρόμο παρασύρθηκε από το λεωφορείο.


γεωργικη φραγκων



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να καταβάλουν προσπάθεια να κρατήσουν τον άτυχο άνδρα στη ζωή και τον μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ που αν και δεν εφημέρευε άνοιξε τα ΤΕΠ με τους γιατρούς να κάνουν μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουν τον ηλικιωμένο ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή, δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος πήγαινε στο νοσοκομείο για μια επανεξέταση καθώς πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.


πλυντηρια πιατων miele εντοιχιζομενα

εικονες απο νυχτεριδες

Πηγή: flashnews.gr


Τραγωδία στην Κρήτη: Βγήκε από το αυτοκίνητο και παρασύρθηκε από λεωφορείο (pics)
01
Τραγωδία στην Κρήτη: Βγήκε από το αυτοκίνητο και παρασύρθηκε από λεωφορείο (pics)














np ασφαλιστικη

Πάτρα: Συνελήφθη 46χρονος για τη δολοφονία του 69χρονου που βρέθηκε σε χαράδρα

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του 69χρονου, που βρέθηκε νεκρός αργά χθες το βράδυ σε χαράδρα στην κοινότητα Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.


έπιπλα με δόσεις

Ως δράστης, από την αστυνομία φέρεται ένας 46χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο συλληφθείς φέρεται να πυροβόλησε τον 69χρονο με κυνηγητικό όπλο.


np ασφαλιστικη

τελικος βολεϊ ανδρων 2016



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι συγγενής του θύματος και ως κίνητρο του φόνου εξετάζονται οι κτηματικές διαφορές που είχαν ο 46χρονος με τον 69χρονο.


50 km on miles

Σαφές μήνυμα της ΕΕ σε Αλβανία: Σεβαστείτε τις μειονότητες και τις ιδιοκτησίες τους

Xωρίς συμπεράσματα για τις χώρες της Διεύρυνσης (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), ολοκληρώθηκε σήμερα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.


Το θέμα της Τουρκίας δίχασε τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με βασικό σημείο αντιπαράθεσης το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που ζητούσε η Αυστρία, ή τη διατήρηση του διαλόγου με την Άγκυρα.


ελμπασαν αλβανιας



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι θα πρέπει να διατηρηθούν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης με την Τουρκία. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η ίδια η Τουρκία είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να εξευρωπαϊστεί, ή να αφήσει τον εαυτό της εκτός ΕΕ. Ο Ν. Κοτζιάς ξεκαθάρισε ακόμη, ότι η Ελλάδα δεν συμφωνεί με την πρόταση της Αυστρίας να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εκφράζοντας την άποψη πως μια πολιτική αποκλεισμού από την ευρωπαϊκή διαδικασία θα οδηγούσε την Τουρκία σε απομόνωση. Παράλληλα, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη με αναφορές στη συνθήκη της Λωζάνης, ή αιχμές αμφισβήτησης της ελληνικότητας των νησιών.


κοινοτητα προταση

Εκτός από την Αυστρία που πρότεινε το πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας, κριτική στάση απέναντι στην Τουρκία κράτησε και η Ολλανδία, κυρίως γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο η Ολλανδία παρουσίασε μια συμβιβαστική λύση, προτείνοντας στα τελικά συμπεράσματα του Συμβουλίου, τη διατύπωση περί παγώματος στο άνοιγμα των κεφαλαίων με την Τουρκία και όχι στην όλη ενταξιακή διαδικασία.


50 km on miles

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα κράτη-μέλη υποστήριξαν ότι θα πρέπει να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα, καταγράφοντας ταυτόχρονα τα μεγαλύτερα προβλήματα που είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ελευθερία του Τύπου.

Εξάλλου, σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία, ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγιναν αποδεκτές όλες οι ελληνικές προτάσεις σε σχέση με την έκθεση της Επιτροπής. Ειδικότερα, ο Ν. Κοτζιάς αναφέρθηκε στις παραγράφους που μιλούν για τη μάχη ενάντια στη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας, και στην παράγραφο που αναφέρεται στη σημασία της «καλής γειτονίας».

Ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, εκτιμώντας ότι θα υπάρχει σημαντικό οικονομικό και γεωγραφικό όφελος, τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για τη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ θα πρέπει να γίνει βάσει των ευρωπαϊκών αξιών.

Τέλος, σχετικά με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε πως η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας παραμένει ουσιαστικής σημασίας για την ΕΕ, ενώ παράλληλα τονίζεται ο θετικός ρόλος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ζητείται μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.


συναντησεις βιβλιο

Λασίθι: Οι εργασίες αποκάλυψαν... ανθρώπινα οστά

Στην εποχή της Τουρκοκρατίας «τοποθετούνται» σε πρώτη φάση τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν στη διάρκεια εργασιών στην περιοχή του Δήμου Σητείας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα οστά βρέθηκαν από εργάτες που άνοιγαν χαντάκι στον δρόμο Σητείας - Ιεράπετρας, λίγο πριν τον οικισμό 1 των Εργατικών Κατοικιών.


συναντησεις βιβλιο

πανεπιστημιακες εκδοσεις κρητης διευθυνση



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ στο σημείο έσπευσε εκπρόσωπος της αρχαιολογικής Υπηρεσίας αλλά και ορθοπεδικός, με τις πρώτες εκτιμήσεις να χρονολογούν τα ευρήματα ως εκατοντάδων ετών.


εμπρακτα p&g 2014

Ωστόσο έγινε η περισυλλογή τους και απεστάλεισαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία στο Ηράκλειο, προκειμένου να διενεργηθεί η σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Πηγή: cretalive.gr


έτοιμοι σοβαδες τιμες

Λέσβος: Γιατί σταμάτησαν με... μαγικό τρόπο τα δρομολόγια μεταναστών από την Τουρκία

Επί πέντε ώρες την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, δεν έφτασε ούτε μια βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες στα παράλια της Λέσβου.


Το γεγονός ότι την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στη Λέσβο, επί πέντε ώρες, δεν σημειώθηκε ούτε ένα κρούσμα άφιξης μεταναστών στο νησί, σημειώνουν οι αστυνομικές αρχές, τονίζοντας πως έτσι φαίνεται το πόσο επηρεάζουν οι τουρκικές αρχές τη ροή των προσφύγων.


λήμμα αρχαια



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ. ΑΣ. τονίζει ότι «οι Τούρκοι φρόντισαν ώστε στη διάρκεια της πεντάωρης επίσκεψης του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάινμαν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Μυτιλήνη να μη φθάσει ούτε μία βάρκα με μετανάστες. Έτσι ώστε να μη δοθεί μια ζοφερή εικόνα αθρόας μετακίνησης μεταναστών και υπάρξει επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία. Μας ανέφεραν ότι εμείς κρύψαμε τους μετανάστες στη Λέσβο στην διάρκεια της επίσκεψης, όμως ουσιαστικά αυτοί που το έκαναν ήταν οι Τούρκοι».

«Συνήθως σε ένα πεντάωρο καταφθάνουν στο νησί 20-40 βάρκες με πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια. Μόλις έφυγε ο αυστριακός καγκελάριος, λίγη ώρα μετά άρχισε να καταφθάνει ο… καθημερινός στόλος των δουλεμπορικών με τους πρόσφυγες. Και αυτές οι "ώρες της ακινησίας" μας δείχνουν πόσο οι τουρκικές αρχές επηρεάζουν τη ροή των προσφύγων» προσθέτει ο αξιωματούχος.


έτοιμοι σοβαδες τιμες

αφοι κιτσα επιπλα

«Δυστυχώς περιμένουμε ότι η κίνηση των μεταναστών θα συνεχιστεί με σχεδόν αμείωτους ρυθμούς μέχρι το τέλος του χρόνου. Όμως ενθαρρυντικό είναι ότι αποφασίσθηκε η ενίσχυση της Frontex με 630 άτομα που θα δίνουν το "παρών" στα χερσαία και θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα και θα βοηθούν όχι μόνο σε θέματα περιπολιών κτλ. αλλά και στην εξέταση των προσφύγων, στον έλεγχο των εγγράφων τους, στις μικρές συνεντεύξεις τους για τον εντοπισμό τζιχαντιστών και άλλα…» συμπληρώνει.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, κάθε 24ωρο φθάνουν στη Μυτιλήνη 3.000 με 4.000 άτομα. Με βάση το πληροφοριακό υλικό που συγκεντρώνουν έλληνες αξιωματούχοι, ο αριθμός των μετακινούμενων προσφύγων επηρεάζεται άμεσα από τις ενέργειες των τουρκικών αρχών. Και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το «πεντάωρο της σιωπής» στη διάρκεια της επίσκεψης του καγκελάριου Φάινμαν αλλά και από άλλες χαρακτηριστικές ενδείξεις.

Τα στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. θεωρούν σημαντικό ότι πλέον υπήρξε μεγάλη μείωση στις αφίξεις μεταναστών στην Κω. Και αυτό φέρεται να έγινε ύστερα από διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων στα απέναντι τουρκικά παράλια και κυρίως στην Αλικαρνασσό, όπου οι χιλιάδες πρόσφυγες επηρέαζαν και εκεί τον σημαντικό τουρισμό της περιοχής.


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

χρωματιζω αριθμους

Το παζάρι των παράνομων όπλων

Η μαύρη αγορά όπλων στην Ελλάδα καλά κρατεί καθώς πληθώρα «σιδερικών» μπαίνουν στη χώρα και στη συνεχεία καταλήγουν σε χέρια παραβατικών ατόμων.


πανελληνιο πρωταθλημα στιβου λαρισα 2014

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΟΒΟΛΑ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ


  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα όπλων αρκεί φυσικά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Πολυβόλα, περίστροφα, πιστόλια ακόμα και χειροβομβίδες με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 800 έως 4.000 ευρώ.


αναλυση ιθακη καβαφης

Τα κυκλώματα που διακινούν τα όπλα είναι συνήθως αλλοδαποί με στενές σχέσεις με άτομα που δραστηριοποιούνται σε γείτονες χώρες. Μέσω των κυκλωμάτων διακινούνται τεράστια χρηματικά πόσα που αλλάζουν χέρια και χώρες μέσα σε λίγες μέρες.


χρωματιζω αριθμους

Η ζήτηση για τα «καθαρά» όπλα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένοπλη βία, απαιτούν να έχουν στα χεριά τους όπλα που δεν έχουν εμπλακεί ξανά σε άλλες ενέργειες.

Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές δίνουν τον δικό τους αγώνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των λαθρέμπορων. Πρόσφατη μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών είναι η κατάσχεση 5.000 όπλων και 500.000 σφαίρες στο πλοίο Haddad 1 με σημαία Βολιβίας που εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας.

Ο τιμοκατάλογος των όπλων σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας κυμαίνεται:

Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ

Το AK-47 ή Καλάσνικοφ είναι πυροβόλο αυτόματο όπλο που δέχεται φυσίγγια 7.62x39mm.

Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ

Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ

Πρόκειται για ένα πιστόλι αυστριακής κατασκευής και προέλευσης, υψηλής ακρίβειας, κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων ανθεκτικότατα στις οξειδώσεις

Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας ημιαυτόματο όπλο με ένα ασφαλές κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης.

Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ

Το ΤΤ είναι αυτογεμιζόμενο όπλο που διακρίνεται για την υψηλή διατρητική ικανότητα του. Η σφαίρα μπορεί να διατρυπήσει διαμπερώς τη στρατιωτική κάσκα, να διαπεράσει από στρώμα νερού πάχους 120 και πάνω εκατοστών, να διεισδύσει μέσα στην άμμο σε βάθος 35 εκατοστών.

Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το πιστόλι Μακάροφ είχε κατασκευαστεί μετά από απαίτηση του Σοβιετικού Στρατού για ένα πιστόλι για την αυτοάμυνα του σώματος αξιωματικών, πιο συμπαγές και ασφαλές στο χειρισμό, σε σύγκριση με το πιστόλι Τόκαρεφ ΤΤ.

Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ

Ανάλογα τον τύπο.. Αμυντικές ή επιθετικές.


αντωνησ νικοπολιδησ συζυγος

Ιωάννινα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην παραλίμνιο - Ανεμοστροβιλος έπληξε χωριά της Δωδώνης (photos)

Πολλά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου, προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή


αντωνησ νικοπολιδησ συζυγος

τεκνο μουσικη βικιπαιδεια

Πολλά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου, προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.


γιογκα για εγκυους πετρουλακη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις, πτώσεις δένδρων, βράχων και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου.

Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δημιουργήθηκαν πρόσκαιρες πλημμύρες σε πολλά σημεία της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές.

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος δημιούργησε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον 'Αγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα στο Πληκάτι Κόνιτσας, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλιση χειμάρρου και πτώσης βράχου. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων εργάζονται πυρετωδώς για την διάνοιξη των δρόμων.

Πηγή φωτογραφίας: epirusgate. blogspot.gr


ελστατ λιανικο εμποριο

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Δείτε τους αριθμούς που ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.


Οι τυχεροί αριθμοί: 8, 20, 31, 39, 41


ελστατ λιανικο εμποριο



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Τζόκερ: 18


λιστα τραγουδιων ξενα

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
01
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

ρεμα χαλιδους

φτιαξτο μονος σου ξυλεια πειραιασ

Λάρισα: Μέσα σε πέντε λεπτά έγινε πλουσιότερος κατά 53.156 ευρώ! - Δείτε πώς...

Συνέτριψε το νόμο των πιθανοτήτων...


οροσειρά μαρόκου

Για μία ακόμη φορά η κλήρωση του Τζόκερ της Κυριακής (11/10/2015) οδήγησε σε τζακ ποτ, όμως, κάποιοι συμπολίτες μας κατάφεραν να κερδίσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και μάλιστα έχοντας δαπανήσει μόλις 2 ευρώ!




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Όπως αναφέρει το larissanet.gr, 53.156 ευρώ που είναι το ποσό που θα λάβει ο τυχερός της δεύτερης κατηγορίας, με το τυχερό δελτίο να έχει παιχθεί στο πρακτορείο με την επωνυμία Χρήστος Καζάκος, που βρίσκεται επί της οδού Καλλιθέας 5, στη Λάρισα.


επιπλα τραπεζαριες τιμες

Στην πόλη, λοιπόν, έπεσε το ένα από τα επτά πεντάρια, με τα υπόλοιπα έξι να έχουν κληρωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.


φτιαξτο μονος σου ξυλεια πειραιασ

Η νικήτρια στήλη της κλήρωσης της Κυριακής (11/10/2015) του Τζόκερ είναι η εξής: 8, 20, 31, 39, 41 και αριθμός Τζόκερ το 18.


ελλαδα λετονια 1-0 highlights 2013

Ηλεία: Δεκαπεντάχρονο κορίτσι ΑμΕΑ έπεσε από μπαλκόνι σπιτιού

Σοβαρά τραυματισμένο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου ένα 15χρονο κορίτσι ΑμΕΑ που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της.


Σύμφωνα με το ilialive.gr, tο κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά του. Η μητέρα της 15χρονης βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς μόλις προχθές γέννησε.


διαχειριστική αρχή βορείου αιγαίου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Το κορίτσι έπεσε από τον πρώτο όροφο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο.



ευάγγελος αποστολάκης
ελλαδα λετονια 1-0 highlights 2013

ιδρυμα ωναση δαιμονισμενοι

«Έφυγε» ο Χρήστος Τομαράς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και στέλεχος σε πολλές ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ, Χρήστος Τομαράς.


Γεννημένος στον Πειραιά, ο εκλιπών, ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των εταιριών Kronos Foods και Τomaras Investments και ευεργέτης πολλών εκκλησιών και ελληνορθόδοξων ιδρυμάτων.


κωνσταντινος στα γαλλικα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ήταν ενεργό μέλος της ομογενειακής οργάνωσης Leadership 100 και άρχων Τάγματος του Αγίου Αντρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


ιδρυμα ωναση δαιμονισμενοι

Ίδρυσε το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε 300 Ελληνόπουλα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο, χορηγώντας υποτροφίες συνολικής αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων.


ερωτοκριτος υφασματα αθηνα

Έλαβε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων, το Μετάλλιο της Τιμής Έλλις Άιλαντ και του επίτιμου διδάκτορα στο Ελληνικό Κολλέγιο-Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Η ΑΧΕΠΑ με ανακοίνωσλη της εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Τομαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει υπερασπιστή του ελληνισμού και των ελληνικών ιδανικών, ηγέτη της κοινότητας και φιλάνθρωπο, καθώς και επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος πραγματικά ενσάρκωσε το αμερικανικό όνειρο.


κατσικες γαλακτος

Πανελλήνιες 2017: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2017

Πανελλήνιες 2017: Την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.


κατσικες γαλακτος

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα δώσουν το πρώτο μάθημα των πανελλαδικών την εβδομάδα μετά την αργία του Αγίου πνεύματος, που θα είναι στις 5 Ιουνίου 2017.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Έτσι, οι μαθητές θα ολοκληρώσουν πρώτα τις ενδοσχολικές εξετάσεις τους και μετά θα μπουν στη διαδικασία των πανελλαδικών.


zara βολος θεσεις εργασιας

μεταχειρισμενα κινητα blackberry θεσσαλονικη

Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί, ωστόσο μένει η επίσημη δημοσίευση της σε σχετική εγκύκλιο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2017


ξενογλωσση παιδεια πατησια

Εκλογές την Κυριακή στο ΚΕΘΕΑ για την ανάδειξη του νέου Δ. Σ.

Οι εργαζόμενοι, τα μέλη και οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ εκλέγουν αύριο Κυριακή (18/10) το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου.


ξενογλωσση παιδεια πατησια

Περισσότερα από 900 άτομα απ' όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.


πονος αριστερα κοιλια



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Θα εκλέξουν τα 9 από τα 11 τακτικά μέλη καθώς και τα 3 αναπληρωματικά του Δ. Σ. του ΚΕΘΕΑ. Τα δύο μη αιρετά μέλη προέρχονται από το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


zanzibar oman air

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει διετή και άμισθη θητεία και είναι επιφορτισμένο με τη γενική εποπτεία της λειτουργίας του οργανισμού και τον ορισμό του Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος φέρει τη διοικητική και θεραπευτική ευθύνη για το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας.

Οι υποψήφιοι είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της Ψυχικής Υγείας, της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της Δικαιοσύνης, του Πολιτισμού, των ΜΜΕ.

Η ανάδειξη του συμβουλίου από ένα εκλεκτορικό σώμα, στο οποίο συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, οι διοικήσεις των επί μέρους Κοινοτήτων και θεραπευμένοι που βρίσκονται σε «τροχιά» επανένταξης, προσδιορίζει το ΚΕΘΕΑ ως «ένα πρότυπο δημοκρατίας, αφού στο σύστημα δεν υπάρχει συγκεντρωτισμός», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Γεράσιμος Νοταράς.


γερμανικα προβατα κρητη

Υπουργείο Εργασίας: Σχεδιάζει νέα έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό!

Την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εργασίας σκέφτεται να επιβάλλει έκτακτη εισφορά στον τζίρο των επαγγελματιών για να σωθεί το ασφαλιστικό, έκανε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.


Σε δηλώσεις του στο Mega, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος υποστήριξε πως η έκτακτη εισφορά η οποία τουλάχιστον για ένα διάστημα, θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, είναι επιβεβλημένη για την επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων.


γερμανικα προβατα κρητη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Αυτά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, διότι όπως ανέφερε, το θέμα της έκτακτης εισφοράς για τους μισθωτούς μελετάται ακόμη.


κατι απο ολα

κλιματιστικα mitsubishi κατερινη

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έρθει Αρμαγεδδών»!

Επιπλέον, περιέγραψε με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα την επιδείνωση των συνθηκών του ασφαλιστικού περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία.

Στάθηκε και στο Πόρισμα για το νέο ασφαλιστικό της Επιτροπής «Σοφών» του υπουργείου Εργασίας, περιπλέκοντας λίγο την κατάσταση για το αν τελικά το Ταμείο που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα, δύο ή τρία; Κατά τον Αναστάσιο Πετρόπουλο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τρία ασφαλιστικά ταμεία, έναντι του ενός κατά τους «Σοφούς», ή ακόμη και δύο το οποίο να αφορά τους αγρότες.

Σε ότι αφορά στο νέο τρόπο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών μέσω αποδείξεων ο υφυπουργός είπε: «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

Κι ενώ τα είπε όλα αυτά, στο τέλος θέλησε να καθησυχάσει ασφαλισμένους και συνταξιούχους: «Δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων». Διέψευσε τα «σενάρια» περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και τόνισε πως θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων.