Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

αα α

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των εκβιαστών - Στο στόχαστρο στελέχη τραπεζών και ΔΕΚΟ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των εκβιαστών, στην οποία κατηγορούμενος ήταν και ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος έφτασαν στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διαταξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.


αα α

περιοδικο vita μαρτιος 2015

Για το λόγο αυτό η δικογραφία ανατέθηκε πλέον στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κ. Σαργιώτη ο οποίος καλείται να αξιοποιήσει τα νέα στοιχεία που αφορούν τις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι δυσανάλογα μεγάλα ποσά δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κ. Σαργιώτης, θα ερευνήσει ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ, ακόμη και υψηλόβαθμα, ευθύνονται ποινικά για τη χορήγηση των διαφημιστικών δαπανών, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να διερευνηθεί και περαιτέρω σε ιδρύματα και οργανισμούς που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.


νικολαοσ ζαριφησ

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, πριν αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Ήδη πάντως, στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για τα αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας τελεσθείσα από υπαίτιο προς υπάλληλο για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 150.000 ευρώ, με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50). Οι αξιόποινες πράξεις αφορούσαν στους τρεις κατηγορούμενους, Παν. Μαυρίκο, Παν. Μουσσά και Χρ. Φράγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σχετική έκθεση που έχει συνταχθεί με βάση τα νέα στοιχεία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  • Οι διοικούντες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΚΟ και της Τράπεζας την περίοδο 2013-2015 διέθεσαν εξαιρετικά υψηλά διαφημιστικά κονδύλια, τα οποία κατέληξαν αποκλειστικά στην εκδοτική εταιρία "Μαυρίκος", για να ωφελήσουν τον Μαυρίκο και προφανώς τον εαυτό τους.
  • Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ έσπασε δολίως σε μικρότερα ποσά τη διαφημιστική δαπάνη για να είναι εφικτή η απευθείας έγκριση από τον ίδιο. Ενδεικτικά, ενέκρινε ποσό 149.500 ευρώ, ενώ εάν το ποσό υπερέβαινε τις 150.000 ευρώ θα έπρεπε να εγκριθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου