Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

χειροποιητα σανδαλια με περλες

Πετρόπουλος: «Εξωδικαστικός συμβιβασμός για παλιές οφειλές στα ταμεία»

Ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Τη δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού ειδικά για οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Γρεβενά, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ώστε να μην υπάρχει ο όρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ως προς τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αφού έχουμε οφειλέτες που έχουν σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας». Παράλληλα, ανέφερε ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα «να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση». Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας, πρόσθεσε ότι «ξεπεράσαμε κατά πολύ τον στόχο των 70 εκατ. ευρώ μηνιαίως που αρχικά είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στα 120 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.


χειροποιητα σανδαλια με περλες



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης



μπλοκαρει το μυαλο
βαζα γυαλινα μελιου

συναυλια φοιβος 20 χρονια

Πορταριά: Ζευγάρι έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Άσχημο τέλος είχαν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Πορταριά για ζευγάρι που μάλωσε τα ξημερώματα και έπεσε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου που διέμενε, για να καταλήξει στο Νοσοκομείο.


wind 1500 προς ολους δωρεαν

Ο καυγάς έγινε όταν ο άνδρας ανακάλυψε «περίεργα» μηνύματα στο κινητό της γυναίκας και αφού είχαν καταναλώσει αλκοόλ, τα «αίματα» δεν άργησαν να ανάψουν.


κοινωνιολογια στο νεο λυκειο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το νεαρό ζευγάρι, ένας 34χρονος από τη Θεσσαλονίκη και μία 32χρονη από την Καρδίτσα, έκανε διακοπές στην Πορταριά. Στις 5 σήμερα το πρωί, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, ο 35χρονος φέρεται να ανακάλυψε κάποια «περίεργα» μηνύματα με αποτέλεσμα να καταλήξουν να μαλώσουν.


συναυλια φοιβος 20 χρονια

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη φέρεται να τον χαστούκισε στο πρόσωπο και εκείνος να την έσπρωξε. Η νεαρή γυναίκα, φέρεται να άνοιξε τη μπαλκονόπορτα του δωματίου του 1ου ορόφου και πήδηξε από ύψος τριών μέτρων! Ο άντρας, μάλλον φοβούμενος μην κατηγορηθεί ότι την έσπρωξε, πήδηξε και αυτός…

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν η μεν 32χρονη να υποστεί κακώσεις στην πλάτη, ο δε 35χρονος, να σπάσει το πόδι του.

Πανικοβλημένοι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ για τους τραυματίες και στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, που παρέλαβαν το ζευγάρι και τους μετέφεραν στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύονται.
Για το περιστατικό την έρευνα ανέλαβε το Α. Τ Βορείου Πηλίου, ωστόσο, η γυναίκα δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση, με αποτέλεσμα να μη θεωρείται πως υπάρχει αδίκημα.

Πηγή: Magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης: Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ποντάρουν σε «θερμό» επεισόδιο για να γλυτώσουν τις Πρέσπες


Πορταριά: Ζευγάρι έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
01
Πορταριά: Ζευγάρι έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

φαος σατορι

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Να μην επιστρέψει στην χώρα του ο Τατζίκος ακτιβιστής

Να μην επιστρέψει έναν Τατζίκο ακτιβιστή στη χώρα του, όπου αντιμετωπίζει πιθανά βασανιστήρια ή κακομεταχείριση, ζητάει από την Ελλάδα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).


Όπως καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της, ο Μιρζοραχίμ Κουζόφ, ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κόμματος Αναγέννησης του Τατζικιστάν, το οποίο έχει απαγορευτεί το Σεπτέμβριο του 2015 χαρακτηριζόμενο ως τρομοκρατική οργάνωση, συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου 2017 από την ελληνική Αστυνομία στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Αθηνών, όπου προσγειώθηκε ως ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του, έπειτα από μια διάσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Ο Κουζόφ κρατήθηκε στην Αθήνα έπειτα από την έκδοση «κόκκινης προειδοποίησης» από την Ιντερπόλ, την οποία ζήτησαν οι αρχές του Τατζικιστάν με την κατηγορία του εξτρεμισμού με πολιτικά κίνητρα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «η κυβέρνηση του Τατζικιστάν έχει καταχραστεί στο παρελθόν το σύστημα ειδοποιήσεων της Ιντερπόλ για να βάλει στο στόχαστρο πολλούς ειρηνικούς πολιτικούς ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του κόμματος, Μουχεντίν Καμπίρι». Επίσης καταγγέλλει, ότι οι αρχές του Τατζικιστάν έχουν εντείνει δραματικά την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης τα τελευταία χρόνια, φυλακίζοντας εκατοντάδες πολιτικούς ακτιβιστές και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κουζόφ, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση κρατείται στον Κορυδαλλό, είπε στην οργάνωση ότι έφυγε από το Τατζικιστάν τον Σεπτέμβριο του 2015 φοβούμενος τη σύλληψή του, και οι υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να τον διώκουν. Τα τελευταία δύο χρόνια κρυβόταν σε τρίτη χώρα προτού παραστεί στη διάσκεψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βαρσοβία. Τον περασμένο Αύγουστο, και τα μέλη της οικογένειάς του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Τατζικιστάν, έπειτα από δύο χρόνια συνεχούς παρενόχλησης και επανειλημμένων ανακρίσεων από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.


φαος σατορι

η γωνια πιτσαρια

ειτζ συμπτωματα

Το Παρατηρητήριο υπενθυμίζει ότι, με βάση τη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ελλάδα υποχρεούται να μην επαναπροωθεί κάποιον σε τόπο όπου αντιμετωπίζει κίνδυνο δίωξης, βασανιστηρίων ή άλλης απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης και τιμωρίας. Επίσης, σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η επιστροφή οποιουδήποτε στο Τατζικιστάν θα αποτελούσε παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, λόγω του σοβαρού κινδύνου ότι το άτομο θα βασανιστεί, ή θα υποστεί απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


διανομη διαφημιστικων εντυπων κυπρος

Δεν πάει ο νους σας στο λόγο που η NASA έρχεται εκτάκτως στη Σαντορίνη (Vid)

Η NASA χρηματοδοτεί και στηρίζει μια διεθνή αποστολή εξερεύνησης του ελληνικού βυθού γύρω από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου, στη Σαντορίνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019 με ελληνική συμμετοχή. Πρόκειται για «πρόβα» ορισμένων νέων αυτόνομων και «έξυπνων» τεχνολογιών που τις επόμενες δεκαετίες μπορούν να αξιοποιηθούν για την εξερεύνηση των εξωγήινων ωκεανών.


νεροχυτες σκρουτζ

Έχοντας ως μελλοντικό διαστημικό στόχο να μελετήσει ωκεανούς σε άλλους κόσμους, σε πρώτη φάση στους μεγάλους δορυφόρους του Κρόνου και του Δία, όπως ο Εγκέλαδος και η Ευρώπη, η NASA θέλει να δοκιμάσει νέες τεχνικές εξερεύνησης με αυτόνομα υποβρύχια οχήματα, κάτι που μπορεί να γίνει αρχικά στις θάλασσες της Γης.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι στο διάστημα λόγω της μεγάλης απόστασης θα μεσολαβεί μεγάλη χρονική υστέρηση ανάμεσα στην εντολή που θα δίνεται από το κέντρο ελέγχου στη Γη και στη λήψη της από το υποβρύχιο ρομπότ μέσα σε ένα εξωγήινο ωκεανό. Γι' αυτό αναζητούνται «έξυπνες» λύσεις, ώστε το υποβρύχιο να μπορεί να «σκέφτεται» και να παίρνει γρήγορα αυτόνομες αποφάσεις σε αχαρτογράφητα και πιθανώς επικίνδυνα περιβάλλοντα.


η φλογερα του βασιλια υποθεση

Ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες που εξερευνούν τα βάθη των ωκεανών, καθώς τα ραδιοκύματα δεν ταξιδεύουν καλά μέσα σε νερό με αλάτι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


διανομη διαφημιστικων εντυπων κυπρος

Γι' αυτό, οι νέες αυτόνομες τεχνολογίες εξερεύνησης εξωγήινων ωκεανών δοκιμάζονται πρώτα σε γήινες θάλασσες, κάτι που ξεκίνησε - με ελληνική συμμετοχή - το Δεκέμβριο στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα νοτιοδυτικά της Κόστα Ρίκα.



Στο πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της τεχνολογίας τηλεχειρισμού των ρομποτικών ανιχνευτικών μέσων, συνεργάζονται τα Ωκεανογραφικά Ινστιτούτα Schmidt και Woods Hole της Καλιφόρνια, η NASA, το Αυστραλιανό Κέντρο Ρομποτικής Εξερεύνησης του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, τα αμερικανικά πανεπιστήμια MIT και Μίσιγκαν, καθώς επίσης το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

Στην πολύπλοκη περιοχή στα ανοιχτά της Κόστα Ρίκα, η οποία περιλαμβάνει υποθαλάσσια ηφαίστεια και πολλές υδροθερμικές πηγές, δοκιμάστηκαν πολλαπλοί τύποι ρομποτικών οχημάτων που λειτουργούν αυτόνομα σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. Αυτά τα αυτόνομα οχήματα που «βλέπουν» και «σκέφτονται», κάτι που τους επιτρέπει να πλοηγηθούν με ασφάλεια, μπορούν επίσης να αναζητήσουν στο νερό ακόμη και αχνά χημικά σήματα ύπαρξης ζωής - κάτι πολύ σημαντικό για τους αστροβιολόγους, όταν κάποτε γίνουν οι πρώτες αποστολές σε εξωγήινες θάλασσες.

Πηγή: Cnn.gr



νυφικα παπουτσια sagiakos

ΑΣΕΠ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις 26 θέσεις στη ΔΕΗ

ΑΣΕΠ - Όλες οι ειδήσεις: Μέχρι την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14:00, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στην Προκήρυξη 12Κ/2017 του ΑΣΕΠ.


κάσσανδρος γάτσιος

ευρωπη τουρκια

Εκδόθηκε η προκήρυξη 12Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 30/18-9-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση με 5σειρά προτεραιότητας είκοσι έξι θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α. Ε. (ΔΕΗ Α. Ε.).




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).


νυφικα παπουτσια sagiakos

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία έχει αρχίζει από τις 9 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 24 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α. Σ.Ε. Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 12Κ/2017

Τ. Θ. 14308

Αθήνα Τ. Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Π. Ε. ή Δ. Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 27ης Οκτωβρίου 2017, ημέρας Παρασκευής.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα είναι οι παρακάτω:

  • 1 ΠΕ Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί (Τ1/Α)
  • 2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Τεχνίτες Οργάνων & Αυτοματισμού) (Τ4/Γ)
  • 4 ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών – Υποσταθμών (Τ4/Β)
  • 2 ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων (Τ4/Δ)
  • 2 ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων (Τ4/Δ)
  • 13 ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΜΕΚ (Τ4/Ε)
  • 2 ΔΕ Τεχνικοί Λοιπών Ειδικοτήτων (Χειριστές Συστήματος Κατεργασίας Ύδατος) (Τ4/Ω)

αποξηρανση βικιπαιδεια

Του χρωστούσαν 250.479 ευρώ και ο Άρειος Πάγος τον δικαίωσε

Δεν ασκούνται καταχρηστικά οι αξιώσεις που πηγάζουν από τη σύμβαση εργασίας, λ. χ. διαφορές αποδοχών, υπερωρίες, απασχόληση Κυριακών, εορτών, κ. λπ., ακόμη και αν έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από το αν κατά το διάστημα της απασχόλησής του ο εργαζόμενος δεν εκδήλωσε κάποια διαμαρτυρία για τη μη καταβολή αυτών, αποφάνθηκε το Β2 Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Έτσι, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εργάτη, χειριστή τσάπας, που εργαζόταν στα έργα κατασκευής της Εγνατίας Οδού, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια τρία χρόνια μετά την απόλυσή του διεκδικώντας διαφορές ύψους 250.479 ευρώ.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ειδικότερα, Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 909/2017 απόφασή του αναίρεσε εφετειακή απόφαση που δέχθηκε ότι δεν πρέπει να καταβληθεί στον εν λόγω εργάτη το ποσό των 250.479 ευρώ, το οποίο ανέκυψε κατά τον χρόνο απασχόλησής του από μη καταβληθείσες αποδοχές υπερωριακής εργασίας και κυριακάτικης εργασίας (προσαύξηση 75% για την παροχή εργασίας κατά τις Κυριακές), κ. λπ., καθώς αφενός διεκδίκησε το επίμαχο πόσο τρία χρόνια μετά τη νόμιμη απόλυσή του και αφετέρου το διάστημα που εργαζόταν δεν διαμαρτυρήθηκε για τις επίμαχες οικονομικές διαφορές.


αποξηρανση βικιπαιδεια

used highland dance outfits ontario

αντρικα κοστουμια boss

Αναλυτικότερα, το Β2 Τμήμα του Αρείου Πάγου (πρόεδρος τμήματος η αντιπρόεδρος Ασπασία Καρέλλου και εισηγητής ο αρεοπαγίτης Θεόδωρος Τζανάκης) έκρινε ότι «επί αξιώσεων απολυθέντος εργαζομένου για την καταβολή οφειλομένων αποδοχών, επιδομάτων κ. λπ., μόνη η έλλειψη διαμαρτυρίας αυτού για τη μη καταβολή τους κατά το χρόνο που παρείχε την εργασία του στον εναγόμενο εργοδότη δεν δικαιολογεί τη δημιουργία εύλογης πεποίθησης στον τελευταίο (σ. σ.: τον εργοδότη) ότι δεν προτίθεται ν' ασκήσει (σ. σ.: ο εργαζόμενος) τις αξιώσεις αυτές».

Ακόμη, η αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα (απαγόρευση καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος) και στο πλαίσιο των περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεων του μέσου χρηστού κοινωνικού ανθρώπου, οι εργασιακές αξιώσεις θεωρείται ότι δεν ασκούνται καταχρηστικά όταν αυτό δικαιολογείται επαρκώς, και όταν η όλη συμπεριφορά του εργαζομένου, αλλά και η πραγματική κατάσταση που διαμορφώθηκε, δικαιολογούν επαρκώς τη μεταγενέστερη άσκησή τους.

Ακόμη, αναφέρουν ότι μόνη η αδράνεια του εργαζομένου για κάποιο (ακόμη και μεγάλο) χρονικό διάσημα δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί ότι δεν πρόκειται ο εργαζόμενος να ασκήσει εναντίον του εργοδότη του τις αξιώσεις που πηγάζουν από την εργασιακή του σύμβαση.

Ο εν λόγω εργαζόμενος προσλήφθηκε την 9.4.2003, με έγγραφη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με μηνιαίες αποδοχές 2.015,64 ευρώ, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως χειριστής τσάπας στα έργα κατασκευής της Εγνατίας Οδού. Με την ίδια ειδικότητα εργάσθηκε μέχρι τις 27.9.2005, οπότε καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας και του καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση.

Όμως, τρία χρόνια μετά την απόλυσή του προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος της εργοδότριας εταιρείας αξιώνοντας το ποσό των 250.479 ευρώ, το οποίο ανάγεται σε διαφορές αποδοχών, διαφορές επιδομάτων αδείας καθώς και επιδομάτων εορτών, μη καταβολή προσαύξηση 75% για την παροχή εργασίας κατά τις Κυριακές, την προσαύξηση για παροχή εργασίας κατά το Σάββατο, μη καταβολή νόμιμης υπερωριακής εργασίας και παροχή ιδιόρρυθμης υπερωριακής εργασίας.

Το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών απέρριψαν την αγωγή του χειριστή τσάπας, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της σύμβασης εργασίας του, δεν διαμαρτυρήθηκε στην εργοδότρια εταιρεία για τη μη καταβολή των απαιτήσεών του, αλλά και κατά την καταγγελία (27.9.2005) της σύμβασης εργασίας του από την εργοδότρια εταιρεία, με την ταυτόχρονη καταβολή της νομίμου αποζημίωσης απολύσεώς του, αλλά επίσης δεν διατύπωσε καμιά αντίρρηση ή επιφύλαξη για τις καταβαλλόμενες σ' αυτόν αποδοχές θεωρώντας τις, επομένως, ως ορθά καταβαλλόμενες.

Ακόμη, οι πρωτοδίκες και οι εφέτες ανέφεραν ότι καταθέτοντας την αγωγή του περίπου τρία χρόνια μετά την έγκυρη απόλυσή του, δημιουργήθηκε η πεποίθηση στην εργοδότρια εταιρεία ότι δεν θα αξιώσει με αγωγή του εργασιακές απαιτήσεις και μάλιστα τέτοιου ύψους.

Κατόπιν αυτών, κατά την κρίση του Πρωτοδικείου και Εφετείου η συμπεριφορά του χειριστή ήταν «καταχρηστική και απαγορευμένη, γιατί υπερβαίνει κατά τρόπο προφανή τα από την καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ιδίως τον οικονομικό σκοπό του δικαιώματος, επιβαλλόμενα ακραία όρια» και απέρριψαν την αγωγή του ως αβάσιμη.

Αντίθετα, ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι το Εφετείο εσφαλμένα έκρινε και εφάρμοσε το άρθρο 281 Α. Κ., καθόσον αρκέστηκε σε λιγότερα στοιχεία από όσα απαιτεί και αναίρεσε την εφετειακή απόφαση και ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών για νέα εκδίκαση, από άλλους δικαστές και όχι από αυτούς που δίκασαν την πρώτη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


τα ειδη ρατσισμου

Δώρα Ζέμπερη: Τι κατέθεσε ο πατέρας της 32χρονης στους Αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ.

Ψύχραιμος και λαλίστατος εμφανίστηκε στους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ο Κώστας Ζέμπερης. Στις πέντε ώρες που παρέμεινε στο κτήριο της ΓΑΔΑ ο πατέρας της 32χρονης προσπάθησε να δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες ήξερε σχετικά με τις υποθέσεις του χειρίζονταν η κόρη του στο ΣΔΟΕ, αλλά και όσα θυμόταν την ημέρα του φόνου.


αγνή βίκη και ευστράτιος παπάνης

Οι αξιωματικοί από την μεριά τους έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν την οικονομική δραστηριότητα του Κώστα Ζέμπερη σχετικά με δάνεια που είχε λάβει πριν από χρόνια. Επίσης έχουν στην διάθεση τους αρκετές μαρτυρίες από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που φωτογραφίζουν την κοινωνική του συμπεριφορά.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ο οδηγός ταξί επανέλαβε πάλι πώς εκείνη την ώρα που δολοφόνος αφαιρούσε την ζωή της 32χρονης κόρη του πέρασε έξω από το νεκροταφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη την στιγμή ο λόγος του έγινε πιο αργός και φάνηκε συγκινημένος.


τα ειδη ρατσισμου

κεμπαπ στο φουρνο με πατατες

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη , περιέγραψε στους αστυνομικούς την σκήνη που είδε έναν άντρα να βγαίνει από το νεκροταφείο και να του κάνει νόημα να σταματήσει το ταξί του. «Θυμάμαι τα χαρακτηριστικά του » είπε ο Κώστας Ζέμπερης στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής

Όπως είχε πει στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, το απόγευμα της δολοφονίας, περνούσε τυχαία έξω από το Β’ νεκροταφείο και μάλιστα επιβιβάστηκε στο ταξί του ένας άνδρας περίπου 30-35 ετών.

«Η τύχη μου, η μαύρη, με έφερε να περάσω έξω από το νεκροταφείο και να πάρω κούρσα και κάποιον έξω από το Β’ νεκροταφείο, χωρίς να ξέρω ότι ψάχνουν τον δολοφόνο του παιδιού μου. Πήρα κούρσα μια Κύπρια από το Κολωνάκι και την ανέβασα στο Μαρούσι και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολλή κίνηση η Κηφισίας, έφυγα μέσα από το Ολυμπιακό Στάδιο , μπήκα στον Περισσό , κατέβηκα και βρήκα κούρσα έξω από το νεκροταφείο, όπου σκότωσαν το παιδί μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε : «Πέρασα τυχαία έξω από νεκροταφείο, μπορεί να με έχουν καταγράψει και οι κάμερες που βρίσκονται εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 ετών και τον πήγα στον λόφο Σκουζέ.» Όπως σημείωσε, αυτό συνέβη γύρω στις 6.30, αφού είχε σταματήσει η κυκλοφορία του ηλεκτρικού στα Πατήσια, μετά από εντολή της αστυνομίας.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη έφυγε από την πίσω πόρτα χωρίς να κάνει δηλώσεις - Τι είπε ο δικηγόρος του

Από το κτήριο της ΓΑΔΑ βγήκε λίγο μετα τις 16:00 και ο δικηγόρος του Κώστα Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας ο οποίος αρκέστηκε απλά να πει προς τους δημοσιογράφους ότι ο πατέρας κατέθεσε ό, τι γνώριζε για την δολοφονία της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας απέφυγε να απαντήσει για το αν η αστυνομία ζήτησε να ερευνήσει το ταξί του Κώστα Ζέμπερη.

«Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Ο πατέρας κατέθεσε οτι γνώριζε για την δολοφονία της κόρης του. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη», ανέφερε ο δικηγόρος.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Alpha!



Σημειώνεται ότι ο πατέρας της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει ότι «πέρασε τυχαία με το ταξί του έξω από το Β΄ Νεκροταφείο» την ώρα του φόνου και επιβίβασε στο σημείο εκείνο έναν πελάτη, περίπου 30 ετών, ο οποίος φαινόταν αναστατωμένος και σαν να γνώριζε για τη δολοφονία.

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστική έρευνα στο στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο Κώστας Ζέμπερης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις πριν από την κατάθεσή του.

Τα ίχνη ξένου DNA στα νύχια της 32χρονης αποκαλύπτουν το δολοφόνο;

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας της άτυχης Δώρας Ζέμπερη η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Έχουν κληθεί πρόσωπα που συναναστρέφονταν την άτυχη εφοριακό, ενώ οι αστυνομικές αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τις τηλεφωνικές της συνομιλίες για να διαπιστώσουν αν δέχθηκε κάποιο απειλητικό μήνυμα πριν από τη στυγερή δολοφονία της.

Τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Realnews, ανέφεραν πως σε νύχια της άτυχης εφοριακού «εντοπίστηκαν ίχνη DNA ξένου ατόμου προς την ίδια», προφανώς του δολοφόνους της, κατά την προσπάθεια του θύματος να ξεφύγει από τα θανατηφόρα χτυπήματά του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση








μετροπολισ αρτα

KEA-Είναι οριστικό: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή και ποιοι πληρώνονται

Η πληρωμή ξεκινά σταδιακά από την προηγούμενη ημέρα, ενώ τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους από τις απογευματινές ώρες και είναι διαθέσιμα μέσω των ΑΤΜ.


Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, το ποσό των 64.430.449,43 ευρώ θα καταβληθεί σε 282.901 δικαιούχους και αφορά σε 630.869 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.


καρκινος αιγοκερως 2015

οδος ρομβης



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

ΚΕΑ 1ΚΕΑ 2

μετροπολισ αρτα

τοπογραφικο για μεταβιβαση

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Δευτέρας (23/10) μέλη της ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


balkanizater (χωρίς αμορτισέρ)

Ενάντια στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδηλώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η συγκέντρωση συμπίπτει χρονικά με την ημέρα που έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης από τους αξιολογητές B‘.


τοπογραφικο για μεταβιβαση

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία με ανακοίνωσή της έχει δηλώσει την αντίθεσή της «στην προσχηματική αξιολόγηση και την "ντροπολογία" Γεροβασίλη».


καε παο νεα

Νωρίτερα, μέλη της ΑΔΕΔΥ κόλλησαν στην είσοδο του υπουργείου, φύλλα αξιολόγησης πάνω στα οποία ήταν τυπωμένη η λέξη «ΑΚΥΡΟ» ενώ πέταξαν κάποια από αυτά και στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, «επιστρέφοντάς» τα κατά κάποιον τρόπο.

Από την κινητοποίηση δεν έχει προκληθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία διεξάγεται κανονικά στη Βασιλίσσης Σοφίας.




Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

κανονες των ρηματων

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένο και Mετρό μέχρι και τα Φώτα

Έως και την ημέρα των Φώτων θα υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


τζεμ βιογραφικο

κίνημα ανεξάρτητων ελεύθερων πολιτών

Δείτε αναλυτικά:




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Λεωφορεία και τρόλεϊ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΑ, κατά τις ημέρες αργίας 1 και 6 Ιανουαρίου 2019, θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στις 02/01/2019 και 03/1/2019 θα εφαρμοστεί έκτακτο πρόγραμμα δρομολόγησης.


κανονες των ρηματων

Το βράδυ της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018, όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι στα αμαξοστάσια έως τις 23:00 (τελευταία δρομολόγια από 21:00 - 22:00).

Στις 31/12/2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, τα λεωφορεία θα είναι εντός αμαξοστασίου στις 11 μ. μ.

ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό)

Έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 θα ισχύουν ειδικά δρομολόγια για τη γραμμή του ΗΣΑΠ ενώ το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 22:00.

Μετρό (γραμμές 2 και 3)

Ειδικά δρομολόγια ισχύουν έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στο Μετρό (γραμμές 2 & 3).

Το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 22:00 - 23:00.

Τραμ

Έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 θα ισχύουν ειδικά δρομολόγια για τη γραμμή του Τραμ. Υπενθυμίζεται πως επ' αόριστον δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Σύνταγμα - Κασομούλη.

Το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 21:00 - 23:00.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξει αναστολή συγκεκριμένων δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Θα ανασταλούν επίσης δρομολόγια τρένων μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και σε όλη την Ελλάδα.

Δρομολόγιο Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018: Αναστέλλεται η αμαξοστοιχία 2305
Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019: Αναστέλλονται οι αμαξοστοιχίες 1300, 1312, 1316 , 1320 , 1301, 1313, 1317, 1321

Δρομολόγια Αεροδρόμιο - Λιόσια - Αεροδρόμιο

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019: Αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια

Δρομολόγια Αθήνα - Οινόη - Χαλκίδα - Αθήνα

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018: Αναστέλλονται οι αμαξοστοιχίες 2534 και 2539
Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019: Αναστέλλονται οι αμαξοστοιχίες 1530, 1533, 1535 και 11530.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζει από σήμερα (29/12) ο καιρός - Όλο και πιο κοντά η νέα ψυχρή εισβολή (pics)

«Βιβλική καταστροφή» προβλέπουν οι επιστήμονες για την Ελλάδα και είμαστε πάλι απροετοίμαστοι


μισθοί ερευνητών

Επεισόδια σε φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Eπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/10), στο περιθώριο της πορείας των φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας.


μισθοί ερευνητών

στάσεις εργασίας στα μμμ

Ομάδα φοιτητών, που αποσχίστηκε από την πορεία, προσπάθησε να μπει στη Βουλή και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με ρίψη χημικών.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


poreia foitites3poreia foitites6poreia foitites6

Την πορεία οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, με κύριο αίτημα «κανένας φοιτητής χωρίς συγγράμματα». Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


μπαινω μπαινω ρικο

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους δεν υποχωρούν «από το αυτονόητο δικαίωμα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση», αντιτάσσονται στην ιδιωτικοποίηση των σχολών και διεκδικούν «δικαίωμα στη μόρφωση για όλους, ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, πλήρη επαναφορά του ασύλου, άμεση ανέγερση νέων εστιών».

Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των φοιτητών, διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, Όθωνος και Αμαλίας.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


error code 43 on facebook

ΣΟΚ στα Χανιά: Γνωστοί στην τοπική κοινωνία σε κύκλωμα κοκαΐνης - Μπαράζ συλλήψεων

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας πέρασε χθες (28/12/2018) χειροπέδες σε 12 άτομα, αφού έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, διαπιστώθηκε πως οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ποσότητες κοκαΐνης.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα, που περιλαμβάνει και γνωστούς Χανιώτες, μετά από παρακολούθηση και καταγραφή συνομιλιών μέσω του κοριού της ΕΛ. ΑΣ, μεταξύ των φερόμενων ως δραστών.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έφθασαν την συγκεκριμένη επιτυχία, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.


αριθμος πινακιδας αυτοκινητου

αιτια της καταστροφης του περιβαλλοντος

Αξίζει να επισημανθεί, πως οι ποσότητες κοκαΐνης που φέρεται να είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες είναι αρκετά σημαντικές.


error code 43 on facebook

Σημειώνεται δε, πως ενδεχομένως ο αριθμός των ατόμων που πιθανώς να εμπλέκονται στην όλη υπόθεση να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ετσι κάποιες απολογίες θα γίνουν την Δευτέρα, παραμονή πρωτοχρονιάς και κάποιες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού και δώδεκα (12) ημεδαπών, 62χρονης και έντεκα ανδρών ηλικίας 66, 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 και 44 ετών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 66χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

115 γραμμάρια κοκαΐνης,
μικροποσότητα κάνναβης,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,
το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και
2 κινητά τηλέφωνα
Στη συνέχεια από έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) της πατρικής οικίας του 66χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος με τον 47χρονο και τον 41χρονο, διέθεταν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες του Νομού.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες 47χρονου, 65χρονου, 61χρονου, 62χρονου, 44χρονου και 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),
50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ,
περίστροφο,
πιστόλι
φυσίγγια και
2 κυνηγετικά όπλα.
Επιπλέον κατασχέθηκαν 3 Ι. Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

zarpanews.gr


μαρια σπυρακη δημητρα γαλανη

Θρήνος: Πέθανε γνωστός επιχειρηματίας της Κρήτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο Χρήστος Μόρτογλου, (Τάκης).


Ο Τάκης Μόρτογλου, έμπορος και επιχειρηματίας στο επάγγελμα, υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χανίων. Σύμφωνα με το Flashnews.gr ασχολήθηκε με τα κοινά για 12 χρόνια με την παράταξη του Γιώργου Τζανακάκη.


δημος βοιου διαυγεια



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Παράλληλα υπήρξε ενεργό μέλος της ποδοσφαιρικής κοινότητας, αφού συμμετείχε για πολλά χρόνια στα Διοικητικά Συμβούλια του Πανχανιακού και του ΑΟ Χανιά.


αλευρι μυλοι αγιου γεωργιου προσφορες

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στην Νέα Χώρα και η ταφή στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.


μαρια σπυρακη δημητρα γαλανη

Θρήνος: Πέθανε γνωστός επιχειρηματίας της Κρήτης
01
Θρήνος: Πέθανε γνωστός επιχειρηματίας της Κρήτης

φυσικο αθηνας θεματα

Δώρα Ζέμπερη: Ποιος δεν ήθελε να πηγαίνει η 32χρονη στο νεκροταφείο και γιατί;

Δώρα Ζέμπερη: Η προειδοποίηση που φέρεται να είχε λάβει η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, λίγες ημέρες πριν την άγρια δολοφονία της, από «άγνωστο», μέχρι στιγμής, πρόσωπο για «να μην ξαναπάει στο νεκροταφείο» βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών.


Στο μήνυμα αυτό, το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το έλαβε στο κινητό ή μέσω κάποιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι μπορεί να βρίσκεται το κίνητρο του δράστη του εγκλήματος στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.


τει λογιστικη σερρες



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, κ. Γιάννα Παναγοπούλου, «το στοιχείο αυτό είναι στη διάθεση των Αρχών και το αξιολογούν από την πρώτη στιγμή».


φυσικο αθηνας θεματα
Δώρα Ζέμπερη: Η αποκάλυψη της δικηγόρου για την ασφάλεια ζωής που ανατρέπει όσα ξέραμε

«Η άρση του απορρήτου θα δώσει τις απαντήσεις, για το ποιος είναι ο αποστολέας», πρόσθεσε.


πλαίσιο πληκτρολόγια

Όπως ανέφερε η κ. Παναγοπούλου, το μήνυμα αυτό το είχε εκμυστηρευτεί η 32χρονη εφοριακός σε κοντινό της πρόσωπο, το οποίο το ανέφερε στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του.

Την αποκάλυψη ότι η 32χρονη εφοριακός, που βρήκε φριχτό θάνατο με 14 μαχαιριές μέσα στο νεκροταφείο, είχε λάβει απειλητικό μήνυμα που της έλεγε να μην ξαναπάει εκεί, έκανε συγγενής της άτυχης νεαρής γυναίκας.

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «E», η συγγενής ανέφερε: «Ήμασταν φίλες πάνω από όλα. Το τελευταίο διάστημα είχε πολλά προβλήματα, ας πούμε και με τη σχέση της που είχε χωρίσει. Και με όλα αυτά που είχαν δημιουργηθεί… Χρέη που της είχε ο πατέρας της και με το χαμό του φίλου της. Δηλαδή, είχαν πέσει μαζί όλα αυτά και δεν ήταν στα καλύτερά της».

Δώρα Ζέμπερη: Αυτά είναι τα στοιχεία που κατέθεσε η οικογένεια για το δολοφόνο

«Την προηγούμενη Κυριακή μιλάγαμε. Κυριακή μιλάγαμε και Τετάρτη έγινε το μοιραίο. Δεν μου είπε κάτι. Ούτε ότι κάτι φοβάται, ούτε τίποτα. Τίποτα. Είχαμε μια κουβέντα και πάνω σε αυτή μου πέταξε: "Πήρα κι ένα μήνυμα: Μην ξαναπάς στο νεκροταφείο". Και εκεί τελείωσε. Είχαμε μια άλλη συζήτηση και δεν το αναλύσαμε. Τώρα που το σκέφτομαι, θα έπρεπε να το έχουμε αναλύσει…», συμπλήρωσε η ίδια.

Και κατέληξε: «Δεν μου το είπε με φόβο, ότι "φοβάμαι, γιατί μου στέλνουν αυτό το μήνυμα" και πιστεύω ότι αν ήταν απειλητικό θα είχε πιο πολλές λέξεις, δεν θα έλεγε μόνο "μην ξαναπάς στο νεκροταφείο". Αυτή τη φράση μου είπε μόνο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη


θεοδωρα ευγενακη

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα με αφορμή την αργία της εθνικής επετείου.


Από νωρίς το απόγευμα η κίνηση είναι πολύ αυξημένη τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου.


ο γαμος της χρονιας τζια



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ κατά διαστήματα πηγαίνουν ακόμα και σημειωτόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται πριν από τους σταθμούς διοδίων, με τους οδηγούς να χρειάζονται 20 περίπου λεπτά για να φτάσουν στον εισπράκτορα.


θεοδωρα ευγενακη

Καλύτερη είναι η εικόνα στην είσοδο της Αθηνών – Λαμίας, χωρίς να λείπουν και εδώ τα προβλήματα. Τα οχήματα μειώνουν ταχύτητα στο ύψος της Μαλακάσας καθώς στο σημείο εκτελούνται έργα. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις είναι μικρής διάρκειας, όπως επίσης και στα διόδια Αφιδνών.


ερρίκου σλημαν 29 κοζάνη

καλοκαιρινα παπουτσια 2015 γυναικεια

Κρήτη: Τράκαρε δύο φορές σε μία ημέρα και βγήκε σώος!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/10) στο νομό Λασιθίου καθώς ένας 63χρονος άνδρας τράκαρε… δύο φορές μέσα στη διάρκεια της μέρας!


Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι ο άνδρας βγήκε σχεδόν σώος και αβλαβής από την περιπέτειά του καθώς έσπασε μόνο το χέρι του.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει το anatolh.com, το πρώτο τρακάρισμα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σητείας.


καλοκαιρινα παπουτσια 2015 γυναικεια

καφε της χαρας πρωτο επεισοδιο

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το χέρι του και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα για προληπτικούς λόγους και για να διαπιστωθεί αν φέρει σοβαρότερα τραύματα, διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και εξετάστηκε από νευροχειρουργό για τυχόν κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.


δωματιο ροχαλητου

Τελικά η διάγνωση όλων συνέτεινε ότι πέρα από το σπάσιμο στο χέρι και τα ελαφρά τραύματα και εκδορές στα πόδια δεν υπήρχε κάποια άλλη ανησυχητική βλάβη.

Ο 63χρόνος επέστρεφε στο σπίτι του από το Βενιζέλειο και τράκαρε εκ νέου στο δρόμο προς τον Άγιο Νικόλαο με αποτέλεσμα να διακομιστεί εκ νέου στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αυτή τη φορά ωστόσο για προληπτικούς λόγους καθώς δεν είχε κάποιο νέο τραυματισμ

Ευτυχώς διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως δεν έφερε κάποιο νέο τραυματισμό.


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

εξυπνος στα αγγλικα

Προσοχή σκληρές εικόνες - Καλάβρυτα: Οδηγός έχει δέσει το σκύλο του στο αγροτικό και τον σέρνει

Το βίντεο που καταγράφηκε από διερχόμενο οδηγό στην περιοχή των Καλαβρύτων προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.


εξυπνος στα αγγλικα

ρενα χαλαρη

Ιδιοκτήτης αγροτικού οχήματος έχει δέσει το σκύλο του από την καρότσα και τον σέρνει.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ειλικρινά δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Απορίας άξιον είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Μιλάμε για την απόλυτη φρίκη την οποία παρουσιάζει το patrastv.gr


τσαρλι τσαπλιν γυναικα


μηχανισμός ρομαν

Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα: Πήρε παράταση η απεργία των ναυτεργατών μέχρι το πρωί του Σαββάτου

Τα πλοία ανοιχτού και κλειστού τύπου, θα παραμείνουν «δεμένα» σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο (4/11) το πρωί, μετά και τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσαν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.


μαρσμελοου συνταγη

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου τους με τους τέσσερις πλοιοκτήτες της Κέρκυρας, ο ένας εξ αυτών φέρεται να μην συμφωνεί με τα αιτήματα των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποφασίσουν την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.


μηχανισμός ρομαν



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Βασικό αίτημα - μεταξύ άλλων - των ναυτεργατών είναι να μην ακινητοποιηθούν τα πλοία κλειστού τύπου κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς όπως τόνισε ο κ. Βιτουλαδίτης «τα πλοία ανοιχτού τύπου δεν επαρκούν για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, που έχει αυξηθεί», αλλά την ίδια ώρα, όπως λέει «είναι αναγκαία η πλεύση τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα».


σωτήρας θάσου

Η νέα απεργία των ναυτεργατών θα λήξει, εκτός απροόπτου, το Σάββατο, στις 06:00 το πρωί.


ashley σαλονια

Είδηση - «βόμβα» - Σαρωτικές αλλαγές στη Γ’ Λυκείου: Τι θα ισχύσει από φέτος

Έρχονται από φέτος σαρωτικές αλλαγές στη Γ’ Λυκείου – Πώς θα εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου – Δύο επιπλέον εβδομάδες σχολείο.


ashley σαλονια

Δραστικό «ψαλίδι» στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου με μόλις τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα και δύο επιπλέον εβδομάδες σχολείο για τους μαθητές Λυκείου επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.


μπλε μομπιλ



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Μπορεί το σχολικό κουδούνι να έχει χτυπήσει εδώ και δύο μήνες, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει - με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής πολύ πιθανόν και από τη φετινή χρονιά - σχέδιο δραστικής μείωσης των απολυτήριων ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου και παράλληλης επιμήκυνσης του σχολικού έτους. Απορία βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι η παραπάνω αλλαγή θα ισχύσει μόλις δύο χρόνια, καθώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει ο Κώστας Γαβρόγλου, από το 2019 θα εφαρμοστεί νέο πρόγραμμα στη Γ’ Λυκείου.

Τα μαθήματα που έχουν «προκριθεί» για τις απολυτήριες εξετάσεις είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία. Οσο για τα υπόλοιπα, ανάμεσά τους διδακτικά αντικείμενα όπως τα Αρχαία, η Φυσική και η Χημεία (σ. σ.: αφορούν τους μαθητές ανά κατεύθυνση), θα εξετάζονται με γραπτή εξέταση μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων.


μαγειροσ αβεε

Η τεράστια περικοπή των εξεταζόμενων μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις θα αυξήσει τις διδακτικές ώρες και θα παρατείνει τη σχολική χρονιά σε όλο το Λύκειο, καθώς πλέον υπολογίζεται να ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα τέλη Μαΐου. Ενδεικτικά, πέρσι η λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε στις 9 Μαΐου, ενώ φέτος, εφόσον ισχύσει αυτή η αλλαγή, θα μεταφερθεί στα τέλη του μήνα. Ο περιορισμός των απολυτήριων εξετάσεων, αν και θα εφαρμοστεί μόνο σε μία τάξη, θα προσθέσει δύο επιπλέον εβδομάδες διδακτικών ωρών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Σύμφωνα με αυτόν το σχεδιασμό, η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα παραμείνει στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με πέρσι, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου.

Η πρόταση του ΙΕΠ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας την πρόταση περικοπής των ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου, με την πολιτική ηγεσία να μην έχει λάβει ακόμα τελική απόφαση. Πριν από δύο χρόνια, επί υπουργίας Νίκου Φίλη, είχε προχωρήσει η μείωση των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο. Η μοναδική διαφορά έγκειται στο ότι στο Λύκειο προκρίθηκε το μάθημα της Βιολογίας ως τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα και όχι η Φυσική όπως έγινε στο Γυμνάσιο.

Αναλυτικά, βάσει της πρότασης, τα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (σ. σ.: θα συνεξετάζονται), Μαθηματικά, Ιστορία και Βιολογία θα εξετάζονται στις απολυτήριες εξετάσεις. Στα συγκεκριμένα μαθήματα προβλέπεται υποχρεωτικό διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο και ο απολυτήριος βαθμός θα προκύπτει από τις βαθμολογίες των δύο εξαμήνων αλλά και από το βαθμό στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

2. Για τα υπόλοιπα μαθήματα (σ. σ.: εξαιρουμένης της Φυσικής Αγωγής, η οποία δεν εξετάζεται), προβλέπεται εξέταση με ωριαίο διαγώνισμα στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο, με το βαθμό του απολυτηρίου να υπολογίζεται βάσει της επίδοσης των μαθητών στα δύο τετράμηνα. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία υπάγονται και τα μαθήματα της κατεύθυνσης (ομάδας προσανατολισμού) όπως τα Αρχαία, η Φυσική, η Χημεία, τα οποία μέχρι πρότινος εξετάζονταν στις ενδοσχολικές εξετάσεις, ασχέτως με την εξέτασή τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι αλλαγές που έρχονται

– Τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου.

– Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθητικά, Ιστορία, Βιολογία «προκρίθηκαν» στις απολυτήριες εξετάσεις.

– Δύο εβδομάδες επιπλέον σχολείο σε όλο το Λύκειο.

– Οι Πανελλαδικές αναμένεται να διενεργηθούν αρχές Ιουνίου.


πάπισσα ιωάννα βικιπαίδεια

Τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο ΚΤΕΛ

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ηλικιωμένου.


πάπισσα ιωάννα βικιπαίδεια

kia motor online payment

Το τροχαίο σημειώθηκε στις στροφές της Αγίας Τριάδας προς Πόρτο Ράφτη όταν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος συγκρούστηκε σφοδρά με ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αττικής.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός προσπάθησε να κάνει αναστροφή προς το Μαρκόπουλο. Το λεωφορείο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το μικρό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το όχημα να μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.


η δευτερη αληθεια

Ο ηλικιωμένος οδηγός ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ενώ σημειώνεται ότι όλοι οι επιβαίνοντες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή/φωτογραφίες: mesogianews.gr


Τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο ΚΤΕΛ
01
Τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο ΚΤΕΛ